Ραγδαίες εξελίξεις στο ποδόσφαιρο της Σαουδικής Αραβίας!

Συγκεκριμένα, η πανίσχυρη PIF (Ταμείο Δημόσιων Επενδύσεων της χώρας) -που κατέχει το 80% των μετοχών της Νιούκαστλ- απέκτησε το 75% των τεσσάρων κορυφαίων ομάδων του εγχώριου πρωταθλήματος! Πρόκειται για την Αλ Νασρ του Κριστιάνο Ρονάλντο, την Αλ Ιτιχάντ που βρίσκεται μια ανάσα από την απόκτηση του Καρίμ Μπενζεμά, την Αλ Χιλάλ που πιέζει για την υπογραφή του Λιονέλ Μέσι έχοντας καταθέσει πρόταση 1,2 δισ. ευρώ, αλλά και την 4η σε πρωταθλήματα (πίσω από τις τρεις προαναφερθείσες), Αλ Σαμπάμπ. Ενώ, το υπόλοιπο 25% θα ανήκει σε μη κερδοσκοπικές οργανώσεις.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η PIF, οι συγκεκριμένες ομάδες πρόκειται να μετατραπούν σε εταιρείες σε συνεργασία με το Υπουργείο Αθλητισμού.

Μια κίνηση -καταρχάς ασυνήθιστη για τα ελληνικά δεδομένα- που αφενός έρχεται να επιβεβαιώσει ουσιαστικά τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για προσπάθειες της κυβέρνησης της Σαουδικής Αραβίας να αναπτύξει ραδγαία το εγχώριο πρωτάθλημα (μέσω επιχορήγησης 20 δισ. ευρώ). Αφετέρου, που -σε συνδυασμό και με την εξαγορά της Νιούκαστλ και των ηχηρών μεταγραφικών χτυπημάτων- αποδεικνύει την προσπάθειά της να πρωτανιστήσει στον παγκόσμιο ποδοσφαιρικό χάρτη, συνδιοργανώνοντας και το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030.

Η σχετική ανάρτηση:

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube