Την ανακοίνωση για την ανάθεση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος πινγκ πονγκ 2023 για άτομα που πάσχουν από τη νόσο Πάρκινσον έκανε την Τετάρτη η ITTF, τονίζοντας ότι η μεγάλη διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο τον Νοέμβριο του επόμενου έτους με αθλητές από περισσότερες από 150 χώρες.

Οι κοπιαστικές και μεθοδικές προσπάθειες μηνών από την ΕΦΟΕπΑ προς το Ίδρυμα ITTF έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα και, με την απόλυτη στήριξη του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου γίνεται πραγματικότητα ο στόχος της Ομοσπονδίας να οργανώσει ένα ακόμα σπουδαίο αθλητικό event.

Το World Parkinson’s Championships, μάλιστα, που θα φιλοξενηθεί στο κλειστό γυμναστήριο «Δύο Αοράκια» προσλαμβάνει, με την κοινωνική του απήχηση, ξεχωριστή βαρύτητα και σημασία.

Όπως σημειώνει στο ρεπορτάζ της η ITTF, η σπουδαία διοργάνωση στο υπέροχο νησί της Κρήτης θα έχει διπλό στόχο:

Α) Τη χρήση εκδηλώσεων επιτραπέζιας αντισφαίρισης για την αύξηση της ευαισθητοποίησης σχετικά με τις δυνατότητες των ατόμων με ασθένεια και

Β) την παρουσίαση του πινγκ πονγκ ως μέρος ενός βιώσιμου υγιεινού τρόπου ζωής.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, εξάλλου, σε υποστηρικτική επιστολή του για τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος είχε τονίσει, μεταξύ άλλων, ότι «στην Ελλάδα περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι υποφέρουν από τη νόσο Πάρκινσον και είναι ώρα να "αγκαλιάσουμε" τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Όλοι γνωρίζουν το πινγκ πονγκ ως ένα άθλημα απολύτως ασφαλές και την ίδια ώρα ευεργετικό για το μυαλό και το σώμα, που καθημερινά δουλεύουμε στην Ελλάδα για να το αναπτύξουμε περαιτέρω. Προσφέρει αισιοδοξία, μετριάζει τα προβλήματα από το Πάρκινσον, μεγαλώνει την κινητικότητα και λειτουργεί σαν θεραπεία».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Θρίαμβος των Ελλήνων σκοπευτών στον Ιταλικό Grand Prix

63ο Ράλλυ Αιγαίου: Πρωτιά στον Φοίνικα Σύρου για το «METATRON II» και το «WATER GIPSY»

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U15 & U19: Στους «32» του διπλού οι έφηβοι Κοσμάς/Κούτρα κι οι κορασίδες Τασιού/Μιχάλαρου

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πινγκ πονγκ U15 & U19: Μέχρι τον τρίτο γύρο του διπλού μικτού Κοσμάς/Κοντοπούλου

Ράλλυ Αιγαίου: Σύρος και Λέρος συνεχίζουν το ταξίδι 63 ετών στην καρδιά του Αιγαίου

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πινγκ πονγκ U15 & U19: Οι αντίπαλοι των αθλητών μας στα ατομικά αγωνίσματα

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πινγκ πονγκ U15 & U19: Στις θέσεις 21-22 έφηβοι και παίδες, 24ες κατετάγησαν νεάνιδες και κορασίδες

Μεταγραφές πινγκ πονγκ περιόδου 2026-2027: Ο Ολυμπιακός φέρνει τον Σλοβένο Γιόργκιτς κι ο Παναθηναϊκός τη Γιαπωνέζα Όγιο

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πινγκ πονγκ U15 & U19: Μένουν στο κυνήγι της προνομιούχου 17ης θέσης οι παίδες

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πινγκ πονγκ U15 & U19: Με τρεις νίκες στον όμιλο οι νεάνιδες προχώρησαν στα πλέι οφ 1