Για τον τρίτο γύρο του World Table Tennis Feeder πινγκ πονγκ της Τουρκίας, η Κατερίνα Τόλιου κάμφθηκε αργά το απόγευμα της Πέμπτης με 3-1 σετ από την κινεζικής καταγωγής Βαν Γιουάν, η οποία αγωνίζεται με τα χρώματα της Γερμανίας και είναι νούμερο 10 στα φαβορί του τουρνουά.
Από τη θέση του αουτσάιντερ, η Τόλιου «κυνήγησε» όσο μπορούσε την είσοδο στα προημιτελικά, όμως ειδικά μετά το 1-1 στα σετ η αντίπαλος αποδείχτηκε πολύ ικανή απέναντι στην άμυνα.

Η πρωταθλήτριά μας είχε στην Αττάλεια την ευκαιρία για γερά τεστ και παίρνει υψηλό βαθμό, καθώς εμφάνισε πολύ αξιόλογο αγωνιστικό πρόσωπο και σημείωσε δύο νίκες κόντρα σε αθλήτριες με καλύτερη θέση στην παγκόσμια κατάταξη. Με το πλασάρισμά της στις θέσεις 9-16 θα έχει και βαθμολογικό όφελος, κάτι που επίσης είναι στα ζητούμενα της προολυμπιακής προετοιμασίας.
Η Τόλιου (νούμερο 192 στο τρέχον ranking list) ανέλαβε στον γύρο των «16» την πιο δύσκολη αποστολή της στο τουρκικό WTT Feeder. Η Βαν Γιαν (Νο 81 στον κόσμο) είχε φτάσει νωρίτερα άλλες δύο φορές σε προημιτελικό γύρο επαμειβόμενου Οπεν αυτής της βαθμίδας και συγκεκριμένα στο Ντίσελντορφ φέτος και το 2022.

Παίζοντας με καλό σερβίς από το backhand και κοντά στο τραπέζι επιχειρούσε κυρίως να πάρει τον έλεγχο του πόντου με καρφιά. Η Τόλιου δεν ήταν εύκολο να ελέγξει με τις άμυνες και να βρει καλό ρυθμό. Κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση με πολύ καλή απόδοση στο δεύτερο σετ, όμως με ξεσπάσματα μετά η Γερμανίδα δεξιόχειρα επιθετικός πήρε με μεγάλη διαφορά στο τρίτο σετ και στο τέταρτο προηγήθηκε με 5-1 και το αξιοποίησε (4-11, 11-7, 1-11, 6-11).

Στους πρώτους γύρους του απλού, η Βαν είχε αποκλείσει την Ινδή Σουτίρθα Μουκέρτζι με 3-2 σετ και την Κροάτισσα Ματέγια Γιέγκερ με 3-0 σετ.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube