Στον καθοριστικό δεύτερο προημιτελικό απέναντι στη Ρόσκιλντε το βράδυ της Παρασκευής, η Μπογκόρια του Παναγιώτη Γκιώνη πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση μπροστά στο ενθουσιώδες κοινό της και, κυριαρχώντας με 3-0 σετ, ανέτρεψε εντυπωσιακά την ήττα 3-2 στη Δανία και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Europe Cup.

Έτσι, μετά από αυτήν την πρόκριση η Μπογκόρια, που άρχισε τη φετινή της «περιπέτεια» από το Τσάμπιονς Λιγκ, στοχεύει στην κατάκτηση του τίτλου. Είναι τεράστιο, μάλιστα, και το κίνητρο του κορυφαίου Έλληνα αθλητή.

Το 2012 έφτασε ως τον τελικό του θεσμού με τη γαλλική Ανζέ (το ETTU Cup, όπως ήταν η προηγούμενη ονομασία του), το 2015 μετείχε και στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ με τη γερμανική Μπορούσια Ντίσελντορφ και τώρα, μετά από 21 συναπτά έτη διεθνούς καριέρας, θέλει να πανηγυρίσει και μία ευρωπαϊκή πρωτιά!

Ο Γκιώνης, που τα πάει καλύτερα με το πρόβλημα στον αχίλλειο, έφτασε σε μία ακόμα αξιοσημείωτη νίκη στη ζηλευτή διαδρομή του. Επιβλήθηκε του πρωταθλητή Ευρώπης του 2005 στο ομαδικό και του 2009 στο απλό ανδρών, Μίκαελ Μέιζ, με 3-0 σετ.

Ο Γκιώνης τοποθετήθηκε πρώτος αθλητής της ομάδας του και συνάντησε τον αριστερόχειρα Μέιζ, από τον οποίο είχε ηττηθεί την περασμένη βδομάδα στα πέντε σετ για να διαμορφωθεί το τελικό 3-2 υπέρ της Ρόσκιλντε. Χτες η εικόνα ήταν πολύ διαφορετική. Ο Έλληνας αμυντικός, έχοντας ήδη δύο ματς στα χέρια του, μετά τη νέα αποχή λόγω τραυματισμού, απέδωσε θαυμάσιο πινγκ πονγκ και νίκησε κατά κράτος τον Δανό σταρ. Τον κατέβαλε με 3-0 σετ και άνοιξε διάπλατα τον δρόμο για τη νίκη και την πρόκριση.


Αναλυτικά, η εξέλιξη του αγώνα Μπογκόρια-Ρόσκιλντε 3-0:

Παναγιώτης Γκιώνης-Μίκαελ Μέιζ 3-0 (11-7, 11-8, 11-4)
Μάρεκ Μπαντόφσκι-Γενς Λούντκβιστ 3-0 (11-6, 11-8, 11-9)
Πάβελ Σίρουτσεκ-Άλαν Μπέντσεν 3-0 (13-11, 15-13, 11-8)

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube