Κάθε χρόνο τέτοια μέρα, στα γενέθλια του bwinΣΠΟΡ FM 94,6, διαβάζετε και ακούτε ιστορίες από τα πρώτα βήματα του σταθμού αλλά και από τις σημαντικότερες στιγμές του όλα αυτά τα χρόνια.

Αυτή τη φορά είπαμε να το πάμε διαφορετικά. Τα νεότερα μέλη της οικογένειας μας, έχουν σχεδόν την ίδια ηλικία με το ραδιόφωνο ενώ κάποιοι είναι και πολύ μικρότεροι. Έτσι μας λένε πως προέκυψε η απόφαση τους να έρθουν να δουλέψουν μαζί μας και να γίνουν κομμάτι αυτού του παζλ.


Αλέξανδρος Τσιριγώτης:



Ως κάτοικος βορείων προαστίων που δεν έχει δίπλωμα οδήγησης, τα δρομολόγια που χρειάζεται καθημερινά να κάνω με τον ηλεκτρικό είναι ατέλειωτα. Στις πρωινές διαδρομές τα τελευταία χρόνια πολλές φορές μου έκαναν «παρέα» ο Αλέξανδρος Τσουβέλας και η Μαρία Ζαφειράτου, μέσω της εκπομπής «Οι από εδώ τους από κει», ενώ τα απογεύματα οι «Δυο λέρες μόνο».

Όσο για το πώς κατέληξα στο sport-fm.gr, κάποια στιγμή ενώ σπούδαζα στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ είχε έρθει να μας μιλήσει ο Βάιος Τσούτσικας, ο οποίος με έπεισε ότι είχα καλή φωνή για ραδιόφωνο. Τελικά κατέληξα στο site βέβαια, οπότε αυτό το πλάνο εγκαταλείφθηκε γρήγορα. Όπως και να 'χει, έχω ζήσει ένα πολύ μικρό κομμάτι των 27 χρόνων ζωής του bwinΣΠΟΡ FM 94,6, το οποίο ελπίζω στο μέλλον να γίνει ακόμη μεγαλύτερο.


Αναστασία Βοσνάκη:



Ποδόσφαιρο και δημοσιογραφία, δύο όνειρα που ενώθηκαν και έγιναν ένα μεγάλο. Και το όνειρο έγινε ακόμη μεγαλύτερο όταν ήρθε ο bwinΣΠΟΡ FM πριν λίγα χρόνια. Η κορυφαία αθλητική συχνότητα της χώρας από το 1996! Τόσοι δημοσιογράφοι έχουν περάσει από το δημοσιογραφικό "σπίτι" το οποίο είναι ένα σχολείο. Μαθαίνεις τη δουλειά, γνωρίζεις ανθρώπους, φωνές που άκουγες τόσα χρόνια απλά από τους 94,6 και τώρα είναι συνάδελφοι σου. Μια οικογένεια, αυτός είναι ο bwinΣΠΟΡ FM, με τις καλές στιγμές αλλά και τις άσχημες. Όπως είναι άλλωστε όλες οι οικογένειες. Αλλά οι ευχάριστες στιγμές είναι περισσότερες.

Μια ξεχωριστή εμπειρία ζωής η οποία σου ανοίγει πολλές πόρτες και ορίζοντες πάνω σε αυτό το επάγγελμα. Ένα σχολείο όπως είπα και παραπάνω που μαθαίνεις τα πάντα.

Χρόνια πολλά bwinΣΠΟΡ FM!


Λουκάς Χατζής:



Αν θέλετε κλισέ και ρομαντισμό απλώς συνεχίστε το… σκρολάρισμα! Όχι, δεν θα πέσω σε αυτή την «παγίδα» να μεταφέρω καλοκαιρινές παιδικές αναμνήσεις και βιώματα από παραλίες, με το ραδιοφωνάκι ανά χείρας, την βελόνα «κολλημένη» στους 94,6 σταθερά, δίνοντας βάση πέρα από τα – προφανή – αθλητικά νέα, και στο πολιτικό δελτίο ειδήσεων!

Δεν θέλω να μπω στο «τριπάκι» αυτό, της νοσταλγίας, των παιδικών ονείρων του να δουλεύεις πάνω σε αυτό που σε γεμίζει ψυχικά. Όχι, δεν θέλω να μπω… Αποφάσισα να το δοκιμάσω και λέω «όπου βγει». Και βγήκε! Η μάλλον να το θέσω πιο σωστά, βγαίνει, γιατί συνεχώς μαθαίνεις. Αυτή η δουλειά δεν σε κάνει να βαριέσαι ποτέ!

Στην οικογένεια του bwinΣΠΟΡ FM πρωτομπήκα για πρακτική, το καλοκαίρι του 2018 μαζί με τον Δημήτρη Παπαδήμα. Θυμάμαι που αναρωτιόμασταν αν «θα παραμείνουμε μέχρι να μπουν τα κρύα και να βάλουμε ζακέτα»! Έκτοτε, τα χειμερινά ρούχα έκαναν αρκετές φορές τη διαδρομή ντουλάπα-πατάρι. Και εμείς, ακόμα εδώ στο μεγάλο «σπίτι» των 94,6!

Χρόνια πολλά bwinΣΠΟΡ FM!

YΓ: Τελικά βγήκε και μελό, και κλισέ!


Γιάννης Πολιάς:



Ίσως να προξενήσουν εντύπωση αυτά που θα γράψω, ωστόσο ο λόγος που με έκανε να θέλω να δουλέψω στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 δεν είχε να κάνει με κάποιο βίωμα που είχα ως ακροατής ή αναγνώστης. Παραδόξως, πιο πιτσιρικάς δεν ήμουν μεγάλος fan του ραδιοφώνου. Ίσως να φταίει ότι ανήκω στη γενιά του ίντερνετ, αν και άλλοι συνομήλικοι άκουγαν όπως και να ‘χει. Στη δική μου περίπτωση, ήταν η πρώτη εκ των έσω γνωριμία που με έκανε να αγαπήσω όσα είδα.

Στη σχολή ακόμα, όταν δεν είχα την παραμικρή ιδέα του πώς είναι να δουλεύεις σε σταθμό/σάιτ, η πρακτική 2,5 μηνών στον ΣΠΟΡ FM μου δημιούργησε μια ανάγκη που δεν ήξερα καν πως είχα: Να δουλέψω εκεί μέσα! Όχι αλλού, εκεί, στο sport-fm.gr. Η πρώτη είδηση που ανέβηκε, η μπόλικη δουλειά που έπεφτε, η πρώτη φορά στο ραδιόφωνο (σε κάποιο ματς του Άγιου Ιερόθεου), όλα έπαιξαν τον ρόλο τους. Τελικά το τηλεφώνημα που περίμενα ήρθε σχεδόν τέσσερα χρόνια αργότερα. Και την άξιζε την αναμονή. Τρίτα γενέθλια αυτά που ζω ως εργαζόμενος του σταθμού, άντε, να τα... εκατοστήσουμε αμφότεροι!


Γιώργος Ζαχαρίου:



Όταν ακούς έναν ραδιοφωνικό σταθμό από εφηβική ηλικία και θες να ασχοληθείς με το συγκεκριμένο επάγγελμα η αλήθεια είναι πως «δένεσαι» τρόπον τινά. Πολλώ δε μάλλον όταν το πετυχαίνεις κοντά στα πρώτα «άντα» και ακούς να σου λένε στο γραφείο τη φράση «καλώς τον… νέο» (γελάω). Δεν θα μπορούσα να μην προσπαθήσω έστω να κάνω τα πρώτα βήματα στο επάγγελμα χωρίς να χτυπήσω την «πόρτα» της ιστοσελίδας αλλά και του ραδιοφώνου του bwinΣΠΟΡ FM.

Αλλά για να μην ξεφεύγουμε από το θέμα, είναι σίγουρο δύσκολο να απαριθμήσω τους λόγους για τους οποίους επιθυμούσα πάντοτε να γίνω μέλος σε αυτό το Μέσο. Από τις υπηρεσίες στον στρατό που άκουγα τις γραμμές επικοινωνίας, στις μεταδόσεις αγώνων των οποίων ήμουν ένας απλός ακροατής, μέχρι και την πρώτη (και τελευταία μέχρι σήμερα) εκπομπή -έστω και ηχογραφημένη μεσολάβησαν σχεδόν έξι χρόνια και πλέον είμαι μέλος εδώ!

Εντάξει, σίγουρα το γεγονός ότι μένω μόλις πέντε λεπτά από το γραφείο αποτελεί κίνητρο αλλά δεν το λέμε παραέξω.


Μανώλης Μουσουράκης:



Καταρχάς, επειδή τα (νέα) γραφεία είναι αρκετά κοντά στο σπίτι μου. Εντάξει, ίσως να υπήρχαν και πιο συναισθηματικοί λόγοι. Η αγάπη για τον χώρο, όπως και των περισσότερων, καλλιεργήθηκε από τα… τρυφερά σχολικά χρόνια. Και, οκ, υπέροχες οι εφημερίδες, ειδικά για τις πρώτες ώρες (με όλον τον σεβασμό στους αντίστοιχους καθηγητές, γινόταν σε… μικρές τζουρίτσες και πάντα με τακτ).

Ωστόσο, σαν τον μαραθώνιο καλοκαιρινό συνδυασμό αθλητικού ραδιόφωνου και PlayStation, δεν είχε (εντάξει πηγαίναμε και για μπάλα, μη βαράτε). Ε, αφού το πρώτο (ραδιόφωνο) μας έφαγε τα καλοκαίρια και όχι μόνο, είπαμε να προσπαθήσουμε να το κάνουμε και επάγγελμα. Ίσως και για άλλους -αθώους- λόγους που δεν είναι της παρούσης. Οπότε, πριν από κάποια χρόνια δεν τέθηκε ποτέ στο μυαλό άλλη επιλογή για ιδανικό ξεκίνημα. Να τα εκατοστίσεις bwinΣΠΟΡ FM 94, 6!


Δημήτρης Κάππας:



27 χρόνια ΣΠΟΡ FM λοιπόν! Βέβαια, δεν έχω ζήσει και τα 27. Άλλωστε, δεν είμαι καν 27! Ωστόσο, από πολύ μικρός ήμουν ακροατής, αλλά και αναγνώστης και πλέον έχω φτάσει να είμαι μέλος του. Φυσικά, αν μου έλεγε κάποιος πριν από μερικά χρόνια ότι θα βρίσκομαι σε αυτή τη θέση, δεν θα το πίστευα. Πλέον, όμως, έχω κάνει το όνειρό μου πραγματικότητα, κάτι που σημαίνει ότι έχω κάνει το... χόμπι μου επάγγελμα!
Το να συνεργάζεσαι με ανθρώπους που κάποτε άκουγες στο ραδιόφωνο ή διάβαζες τα κείμενα τους, δεν περιγράφεται με λόγια.

Σίγουρα, το ότι τα άτομα που γέμιζαν τον ελεύθερο σου χρόνο, πλέον σε γνωρίζουν και συνεργάζεστε για να βγει το καλύτερο επιθυμητό αποτέλεσμα, είναι κάτι μοναδικό.

Αυτοί είναι και ορισμένοι από τους λόγους που ήθελα να βρεθώ εδώ και να που έγινε! Τέλος πάντων, δεν θέλω να γίνω κουραστικός (ή και γραφικός όπως θα έλεγε και ένας συνάδελφος, ξέρει αυτός), καθώς είναι γνωστό ότι δεν αποδίδω εξίσου καλά όταν πρέπει να γράψω κάτι για τον εαυτό μου.

Χρόνια πολλά ΣΠΟΡ FM, να τα εκατοστήσεις!


Δημήτρης Παπαδήμας



Η κορυφαία αθλητική συχνότητα της χώρας συμπληρώνει 27 χρόνια ζωής! Η δικιά μου περιπέτεια στη «δουλειά» της αθλητικής δημοσιογραφίας ξεκίνησε από τα γραφεία του ΣΠΟΡ FM το 2018, όταν μαζί με τον Λουκά Χατζή αποφασίσαμε να κάνουμε την «τρέλα» μας επάγγελμα.

Ιδανικό ξεκίνημα, σε ένα Μέσο που η σχέση μου μαζί του (ως ακροατής) είχε ξεκινήσει πολλά χρόνια νωρίτερα! Ακόμα ιδανικότερο το καλωσόρισμα από τους συναδέλφους, σε ραδιόφωνο και σάιτ, μας έκανε να νιώθουμε μέλη της οικογένειας του σταθμού πριν καλά καλά τελειώσουμε την πρακτική μας!

Τα χρόνια περνούν και ο ΣΠΟΡ FM παραμένει στην κορυφή της αθλητικής ενημέρωσης, με εμένα περήφανο που… βάζω το λιθαράκι μου, από τις μεταδόσεις στους 94.6, μέχρι την καθημερινότητα και τα γραπτά του sport-fm.gr!

Χρόνια μας πολλά και για πάντα ραδιόφωνο με στυλ αθλητικό!


Χρήστος Λόης:



Τα παιδικά μου χρόνια ήταν συνυφασμένα με τον bwinΣΠΟΡ FM. Δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά άλλωστε, αφού, όσο θυμάμαι τον εαυτό μου το βασικό ενδιαφέρον που είχα ήταν το ποδόσφαιρο και τα όσα συνέβαιναν σε αυτό, εντός και εκτός συνόρων.

Οι μεταδόσεις του σταθμού για την αγαπημένη μου ομάδα ήταν πάντα ξεχωριστές, καθώς όποτε δεν είχα τηλεοπτική εικόνα, μπορούσα να ακούσω τα όσα συμβαίνουν, να νιώσω τον παλμό του γηπέδου και να κάνω τα… γνωστά παράπονα στον πατέρα μου, που δεν ήμουν μέσα σε αυτό.

Ευχή δική μου και θεωρώ όσων αγαπούν τον αθλητισμό, είναι να συνεχίσει ο bwinΣΠΟΡ FΜ για πολλά χρόνια ακόμα το έργο του. Τα όσα προσφέρει σε δύσκολους καιρούς, σε εκείνους που αφιερώνουν το λίγο τους χρόνο στα σπορ, είναι πραγματικά ξεχωριστά…

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube