Σήμερα θα… χορτάσουμε μπάλα!

Στην Ελλάδα υπάρχει ανυπομονησία για το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ, το οποίο έχει αποκτήσει το δικό του ξεχωριστό ενδιαφέρον μετά τα αποτελέσματα στην προηγούμενη αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας και τις υποχρεώσεις που είχαν μεσοβδόμαδα στις διοργανώσεις της UEFA οι δύο εκπρόσωποι του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Η αναμέτρηση είναι προγραμματισμένη στις 20:30 και θα μεταδοθεί από το Novasports Prime, ενώ θα υπάρχει μετάδοση και από τον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 και το sport-fm.gr.

Ένα από τα πρόσωπα της αναμέτρησης είναι χωρίς αμφιβολία ο Γκάρι Ροντρίγκες, ο οποίος στο παρελθόν έπαιξε στον ΠΑΟΚ και τώρα αγωνίζεται με την «ερυθρόλευκη». Ο διεθνής άσος από το Πράσινο Ακρωτήρι αναμένεται να παίξει κομβικό ρόλο στα πλάνα του Πέδρο Μαρτίνς. Διαβάστε εδώ περισσότερα…

Εν τω μεταξύ, ο ΠΑΟΚ είναι η ομάδα που έχει καταφέρει να φύγει από το φαληρικό γήπεδο με τη νίκη περισσότερες φορές απ’ ό,τι οι δύο έτεροι μεγάλοι αντίπαλοι, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ. Διαβάστε εδώ περισσότερα…

Τέλος, ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει καταφέρει να κάνει το «2-0» στα παιχνίδια με αντίπαλο τον Μαρτίνς, ενώ ο Πορτογάλος έχει μοιρασμένα αποτελέσματα με αντίπαλο τον «Δικέφαλο του Βορρά». Διαβάστε εδώ περισσότερα…

Στην Ευρώπη, τώρα, υπάρχουν έξι ντέρμπι ή παιχνίδια που έχουν το δικό τους ξεχωριστό ενδιαφέρον.

Το πρόγραμμα στο… ευρωπαϊκό γήπεδο ανοίγει με τον καλύτερο τρόπο, αφού στις 17:15 (Novasports Prime) η Μπαρτσελόνα υποδέχεται τη Ρεάλ Μαδρίτης στο «Καμπ Νου» για την 10η αγωνιστική της Primera Division. Το αποψινό ντέρμπι είναι αρκετά διαφορετικό από τα όσα είχαν προηγηθεί τα τελευταία χρόνια για πολλούς και διάφορους λόγους. Ο κυριότερος είναι πως το σημερινό θα είναι το πρώτο «Clasico» στην μετά... Λιονέλ Μέσι εποχή, ο οποίος συνεχίζει την καριέρα του στην Παρί Σεν Ζερμέν. Διαβάστε εδώ περισσότερα…

Σε ό,τι αφορά το «κλάσικο», το sport-fm.gr έριξε… αλάτι στις πληγές και συνέκρινε τις πιθανές συνθέσεις στο Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης του σήμερα με τις αντίστοιχες του χθες.

Μισή ώρα, στις 17:45 (NOVASPORTS 5) υπάρχει το μεγάλο ντέρμπι στην Ολλανδία μεταξύ του Άγιαξ και της Αϊντχόφεν. Ο «Αίαντας» είναι πρώτος με 22 βαθμούς και η PSV έχει έναν βαθμό λιγότερο (21). Πρόκειται για πολύ σημαντικό παιχνίδι, καθώς μπορεί να υπάρξει ανατροπή στην κορυφή της βαθμολογίας ή να ξεφύγει η ομάδα του Έρικ τεν Χαγκ από τους… διώκτες της. Η ισοπαλία, όμως, δεν ευνοεί καμία από τις δύο ομάδες, που δείχνουν ικανές να παλέψουν μέχρι τέλος για το φετινό πρωτάθλημα.

Στις 18:30 (Cosmote Sport 3) υπάρχει το μεγάλο και ιστορικό ντέρμπι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Λίβερπουλ για την 9η αγωνιστική της Premier League.

Οι δύο ομάδες πηγαίνουν στο μεγάλο ντέρμπι με τέσσερις βαθμούς διαφορά, προερχόμενες, βέβαια, αμφότερες από σπουδαίες ευρωπαϊκές βραδιές.

Από τη μία, οι φιλοξενούμενοι (2οι, 18β.) το περασμένο Σάββατο (16/10) πέρασαν σαν σίφουνας (0-5) από την έδρα της Γουότφορντ, ενώ τρεις μέρες αργότερα πήραν σημαντικό «διπλό» (2-3) και στο «Γουάντα Μετροπολιτάνο» επί της Ατλέτικο Μαδρίτης. Από την άλλη, οι «κόκκινοι διάβολοι» έχουν συγκεντρώσει μόλις έναν βαθμό στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές (τελευταίο τους εντός συνόρων ματς η εκτός έδρας ήττα 4-2 από τη Λέστερ), κάτι που τους έχει ρίξει στην 6η θέση (14β.).

Ο Νίκος Ράλλης ξετύλιξε στο sport-fm.gr την ιστορία που γέννησε τη μητέρα των μαχών ανάμεσα σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Λίβερπουλ και εξηγεί γιατί ΠΑΝΤΑ το απόλυτο ντέρμπι θα είναι αυτό! Διαβάστε εδώ περισσότερα…

Μπορεί να μην είναι τοπικό ντέρμπι ή κάποιο ματς που έχει τη δική του παράδοση, όμως το Ρόμα-Νάπολι (COSMOTE SPORT 1) που είναι προγραμματισμένο στις 19:00 (Cosmote Sport 1) για την 9η αγωνιστική της Serie Α έχει μεγάλο ενδιαφέρον για την κορυφή, μετά τη χθεσινή νίκη της Μίλαν στην έδρα της Μπολόνια που έμεινε με 9 παίκτες μέχρι το φινάλε.

Τα τελευταία «καυτά» ματς της… βραδιάς είναι στις 21:45. Στη Γαλλία, η Μαρσέιγ υποδέχεται την Παρί Σεν Ζερμέν (Novasports 2) για την 11η αγωνιστική της Ligue 1. Οι Μασσαλοί, με ένα παιχνίδι λιγότερο, βρίσκονται στην 3η θέση με 17 βαθμούς, δείχνοντας μετά από χρόνια ένα διαφορετικό πρόσωπο και επιθυμούν να βάλουν τις βάσεις για τη δυναμική επιστροφή τους. Από την πλευρά τους, οι Παριζιάνοι με τους δικούς τους «γκαλάκτικος» ζορίστηκαν μεσοβδόμαδα να κερδίσουν την Λειψία για την 3η αγωνιστική του Champions League και με το 10-1 (νίκες - ήττα) θέλουν να δείχνουν πως είναι το απόλυτο αφεντικό επί γαλλικού εδάφους.

Στην Ιταλία υπάρχει το παραδοσιακό «Derby d'Italia», όπως λέγονται τα ντέρμπι Ίντερ-Γιουβέντους (COSMOTE SPORT 2), για την 9η αγωνιστική της Serie A. Καταλαβαίνει κανείς και μόνο από το όνομα, πως πρόκειται για το μεγαλύτερο παιχνίδι στην γείτονα χώρα, το... αντάμωμα δύο ομάδων που μισούν και θα μισούν για πάντα ο ένας τον άλλον! Ίντερ και Γιουβέντους κοντράρονται στο "Τζουζέπε Μεάτσα", όπως θέλουν να το λένε οι νερατζούρι. Μετά από μία χρονιά που η έχθρα μεγάλωσε κι άλλο, με την Ίντερ να επιστρέφει στα πρωταθλήματα μετά από μια δεκαετία και βάλε! Διαβάστε εδώ περισσότερα…

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube