sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Γκάρι Ροντρίγκες: To πρώην «όπλο» του ΠΑΟΚ που απειλεί να στραφεί εναντίον του

Το sportfm.gr στέκεται στην παρουσία του Γκάρι Ροντρίγκες απόψε στο Καραϊσκάκη. Πώς από τα ασπρόμαυρα, ντύνεται στα ερυθρόλευκα και πως από όπλο του ΠΑΟΚ μπορεί να στραφεί εναντίον του.

Μια ρίγα... Από μαύρο, κόκκινο. Κι όμως τόσες αλλαγές.

Ο Γκάρι Ροντρίγκες θα μπει σε άλλα αποδυτήρια, θα δει γύρω του άλλους παίκτες, θα πατήσει τον αγωνιστικό χώρο του Καραϊσκάκη ως γηπεδούχος. Ως παίκτης του Ολυμπιακού.

Απέναντί του; Οι αντίπαλοί του. Πολλοί εξ αυτών παλιοί του συμπαίκτες και γνώριμα στελέχη αλλά και ένας προπονητής, ο Ραζβάν Λουτσέσκου, ο οποίος πάνω του στήριξε το παιχνίδι μιας άκρως επιτυχημένης ομάδας.

Δύσκολη θέση και για τους δύο... Και για τον άσο από το Πράσινο Ακρωτήριο, αλλά και για τον Λουτσέσκου. Μόνο που για τον Ρουμάνο τεχνικό τα πράγματα θα είναι πιθανότατα ακόμη πιο άβολα. Πώς να αισθάνεται όταν το πάλαι ποτέ κύριο όπλο του, πλέον μπορεί να στραφεί εναντίον του και να αποτελέσει απειλή;

Σαν σκηνή από τα κινούμενα σχέδια... Βλέπεις απέναντι σου ένα όπλο, και κοιτάς την κάνη του για να διαπιστώσεις εάν έχει μέσα σφαίρα. Κάπως έτσι...

Ο Γκάρι Ροντρίγκες, εφόσον το αποφασίσει ο Πέδρο Μαρτίνς θα τεθεί αντιμέτωπος με την παλιά του ομάδα, τον ΠΑΟΚ. Αναμφίβολα είναι το πρόσωπο του αγώνα με λογική εξέλιξη να έχει στραμμένα τα βλέμματα επάνω του, όχι μόνο για το γεγονός ότι συναντά την παλιά του ομάδα, αλλά και γιατί η παλιά του ομάδα φέρεται να ενδιαφέρθηκε για να τον αποκτήσει και πάλι, με εκείνον να απαντά αρνητικά και να επιλέγει έναν μεγάλο του αντίπαλο.

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΟΚ
Το κύριο όπλο του... Ο Γκάρι Ροντρίγκες ήταν το Α και το Ω για την επιθετική λειτουργία του ΠΑΟΚ την περίοδο που φόρεσε τη φανέλα του. Στην διετία αυτή, το 2016 και το 2017, ο Λουτσέσκου είχε «κουμπώσει» το παιχνίδι της ομάδας επάνω του εκμεταλλευόμενος την ταχύτητά του. Ένα προσόν που τον έκανε να λάμπει στο... αργό ελληνικό πρωτάθλημα, ειδικά απέναντι στις αδύναμες ομάδες της Λίγκας.

Τα στατιστικά του; Συνολικά έδωσε 58 αγώνες με τον ΠΑΟΚ έχοντας σκοράρει 13 φορές και έχοντας προσφέρει 14 ασίστ. Οι αριθμοί αυτοί και τα βίντεο με την επιτάχυνσή του, ήταν και η καλύτερη του διαφήμιση για την καριέρα του.





Κάπως έτσι η φήμη του θα βγει εκτός χώρας, οι ομάδες θα ενδιαφερθούν για αυτόν και τελικά θα πάρει μεταγραφή για την Γαλατάσαράι. Σε πρώτη φάση, καθώς θα ακολουθήσουν και άλλες καλές μεταγραφές, σε Αλ-Ιτιχάντ και δανεικός στη Φενέρμπαχτσέ, από την οποία κατέληξε στον Ολυμπιακό, έχοντας μείνει ελεύθερος.

Ωστόσο όσο καλός ήταν γενικότερα στα παιχνίδια τού στην Ελλάδα, ο Γκάρι Ροντρίγκες απέναντι στον Ολυμπιακό δημιούργησε προβλήματα αλλά δεν πανηγύρισε. Δύο φορές τέθηκε αντίπαλο του Ολυμπιακού και τις δύο φορές γνώρισε την ήττα ο ΠΑΟΚ.



ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΝΣ
Μπορεί να μην κατάφερε να κερδίσει τον Ολυμπιακό αλλά είχε καταφέρει να κερδίσει το βλέμμα και την προσοχή του Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος τεχνικός των ερυθρολεύκων τον είχε ξεχωρίσει, και τον φανταζόταν στην ομάδα του.

Μη έχοντας καταφέρει να βρει έναν ακραίο επιθετικό για τη αριστερή πλευρά που να... υποχρεώσει τον ίδιο και τον Ολυμπιακό να τον αγοράσουν, ο Μαρτίνς προ ετών στράφηκε στην επιλογή του Γκάρι Ροντρίγκες. Και εάν δεν τα κατάφερε να τον κάνει δικό του στην πρώτη προσπάθεια, καθώς οι απαιτήσεις της Αλ Ιτιχάντ ήταν τρελές, το πέτυχε τώρα. Έμεινε ελεύθερος από την αραβική ομάδα, και συμφώνησε μαζί του στις τελευταίες ημέρες της μεταγραφικής περιόδου.

ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΞΕΚΙΝΑ ΒΑΣΙΚΟΣ
Κάπως έτσι φτάσαμε στη σημερινή ημέρα με τον Γκάρι Ροντρίγκες να είναι έτοιμος να παίξει απέναντι στην παλιά του ομάδα. Ο εξτρέμ από το Πράσινο Ακρωτήριο δεν είχε φτάσει, μέχρι σήμερα, στο επιθυμητό επίπεδο φυσικής κατάστασης για να παίξει. Έτσι, στην προηγούμενη αγωνιστική είχε την πρώτη του εμφάνιση με τα ερυθρόλευκα απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα. Όμως τώρα ο Μαρτίνς φαίνεται να είναι αποφασισμένος να τον εμπιστευθεί από την αρχή.

Θα αποτελέσει φόβητρο για τον ΠΑΟΚ; Θα δημιουργήσει προβλήματα; Το σίγουρό είναι ότι ο Γκάρι Ροντρίγκες επέλεξε Ολυμπιακό, τονίζει ότι αισθάνεται εξαιρετικά στον Πειραιά και θέλει να ανταποδώσει. Μέχρι τώρα δεν έχει κάνει κάτι αλλά σήμερα έχει την μεγάλη ευκαιρία. Εάν παίξει ρόλο σε μια πιθανή νίκη του Ολυμπιακού με καλή εμφάνιση θα έχει κάνει μια εξαιρετική αρχή.

Το κίνητρο το έχει... Θα μπορέσει ως νέο όπλο του Ολυμπιακού να στραφεί εναντίον του ΠΑΟΚ; Θα αποτελέσει απειλή για την άμυνα του Δικεφάλου του Βορρά, έχοντας απέναντί του παίκτες που τον ξέρουν και έναν προπονητή που τον γνωρίζει πολύ καλά;

Οι απαντήσεις το βράδυ της Κυριακής στο Φάληρο....

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x