• Για να τελειώνει το παραμύθι ότι το φετινό πρωτάθλημα είναι το μόνο το οποίο διεκδικούν και οι τέσσερις μεγάλες ομάδες…

• Το 2001-02 ήταν ο ορισμός του συγκλονιστικού πρωταθλήματος, όχι μόνο γιατί κρίθηκε υπέρ του Ολυμπιακού στην ισοβαθμία με την ΑΕΚ, αλλά και γιατί ο 3ος στη βαθμολογία Παναθηναϊκός τερμάτισε μόλις τρεις βαθμούς πίσω τους, δηλαδή η απόσταση του από την κορυφή ήταν μόλις μία νίκη.

• Ήταν πρωτάθλημα τότε 26 αγωνιστικών, καθότι με 14 ομάδες, χωρίς πλέι οφς. Ο δε ΠΑΟΚ ήταν κι αυτός στο χορό του τίτλου, με τη βαθμολογία στη 18η αγωνιστική, δηλαδή οκτώ πριν το φινάλε να είναι: Ολυμπιακός 38, ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 37, ΠΑΟΚ 35!!!



• Να θυμίσουμε ότι αυτή την στιγμή, 11 αγωνιστικές πριν τη λήξη του πρωταθλήματος, η βαθμολογία είναι Παναθηναϊκός 58, ΑΕΚ 56, Ολυμπιακός 53, ΠΑΟΚ 51 (με την ΑΕΚ να έχει κι ένα παιχνίδι λιγότερο). Μιλάμε για πολύ πιο μεγάλες διαφορές ανάμεσα στις τέσσερις πρώτες ομάδες σε σχέση με τότε που όλες ήταν μέσα σε τρεις βαθμούς. Ο δε 4ος στη βαθμολογία ΠΑΟΚ, είχε μέχρι την 22η αγωνιστική τέσσερις πριν το φινάλε, διαφορά πέντε πόντων από την πρώτη ΑΕΚ. Να δούμε δε, τι διαφορά θα έχει ο ΠΑΟΚ, ενδεχομένως κι ο Ολυμπιακός (φτου φτου φτου μακριά από μας), όταν το φετινό πρωτάθλημα πλησιάζει προς το τέλος του.

• Τέλος πάντων, άλλες εποχές τότε για το ελληνικό ποδόσφαιρο…

• Με τον πρωταθλητή Ολυμπιακό να παίζει την επόμενη σεζόν απευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την Μπάγερ Λέβερκουζεν (την είχε κερδίσει 6-2 στη Ριζούπολη).



• Με τη δευτεραθλήτρια ΑΕΚ, που κέρδισε τον Ολυμπιακό στον τελικό του Κυπέλλου, να μπαίνει κι αυτή (περνώντας τον ΑΠΟΕΛ στα προκριματικά) στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, να κοντράρεται με Ρεάλ και Ρόμα, συνεχίζοντας στο τότε Κύπελλο ΟΥΕΦΑ και φτάνοντας να παίξει Φλεβάρη με την ισπανική Μάλαγα.

• Με τον Παναθηναϊκό να περνάει, μεταξύ άλλων, τη Φενέρμπαχτσε και να φτάνει στην γ΄ φάση των νοκ άουτ του Κυπέλλου ΟΕΦΑ (τότε δεν είχε ομίλους), όπως και τον ΠΑΟΚ, να περνάει, μεταξύ άλλων, την Γκρασχόπερς και να παίζει κι αυτός έως το Δεκέμβρη στα Κύπελλα Ευρώπης.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube