Το δεύτερο Κύπελλο Βελγίου στην ιστορία της -μετά από αυτό το 2006- πανηγυρίζει η Ζούλτε Βάρεγκεμ!

Η ανερχόμενη δύναμη της χώρας επικράτησε 4-2 στα πέναλτι του μεγάλου τελικού και άφησε τη... σταχτοπούτα Οστάνδη με τη «γλύκα» της συμμετοχής.

Η τελευταία προηγήθηκε δύο φορές στο σκορ (με τον Ντιματά να βρίσκει δίχτυα στο 19’ και στο 54’), ωστόσο η μετέπειτα θριαμβεύτρια βρήκε τις «απαντήσεις» και ισοφάρισε δις με τον Ντεράικ στο 25’ και τον Κούπμαν στο 64’.

Το 2-2 δεν άλλαξε ως το φινάλε, με αποτέλεσμα οι δύο φιναλίστ να οδηγηθούν στην παράταση. Εκεί, στο 111’, ο Γκουέιγ έβαλε μπροστά για πρώτη φορά την Ζούλτε Βάρεγκεμ και όλα έδειξαν πως η κούπα γέρνει προς τη μεριά της... Αμ δε! Η Οστάνδη είχε ακόμα βενζίνη στο τεπόζιτο και με πέναλτι του Μουσονά στο 116’, πήρε το φιλί της ζωής, γράφοντας το 3-3 και στέλνοντας το ματς στα πέναλτι όπου και θα κρίνονταν τα πάντα!

Οι παίκτες της Ζούλτε Βάρεγκεμ –που φιγουράρει στη τρίτη θέση του πρωταθλήματος- ήταν πιο ψύχραιμοι στη διαδικασία και έφτασαν στην κατάκτηση του τροπαίου, εξασφαλίζοντας παράλληλα την παρουσία τους στους ομίλους του Europa League της επόμενης σεζόν!

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube