Σε παράσταση για έναν ρόλο εξελίχθηκε το αιώνιο ντέρμπι καθώς ο Παναθηναϊκός «σταμάτησε» να παίζει στα μισά του δευτερου δεκαλέπτου και επέτρεψε στον Ολυμπιακό που έκανε τα αυτονόητα, να μετατρέψει το παιχνίδι σε γιορτή.

Από την πλευρά του Παναθηναϊκού, όλα εξελίχθηκαν με τον χειρότερο τρόπο σε άμυνα και επίθεση. Η πραγματικότητα είναι ότι οι πράσινοι ήταν τραγικοί σε όλες τις κατηγορίες με αποκορύφωμα τα ριμπάουντ και έμοιαζαν ομάδα δίχως αρχή και τέλος. Από τα μισά της δεύτερης περιόδου η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη έδειχνε να μην έχει εναλλακτικό αγωνιστικό πλάνο και το χειρότερο είναι ότι πέταξε «λευκή» πετσέτα πικραίνοντας τον κόσμο της.

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να μην κάνει τίποτα καλά μέσα στο γήπεδο! Είναι σεβαστό να μην υπάρχουν χημεία και αυτοματισμοί, είναι όμως απαράδεκτο να μην παίζεις άμυνα, να μην παλεύεις για τα ριμπάουντ και να τα παρατάς… Αυτό δεν το έκανε ποτέ η συγκεκριμένη ομάδα και δεν το συγχωρεί ο περίγυρος της, καθώς υπό φυσιολογικές συνθήκες τα ματς ολοκληρώνονται στα 40 λεπτά και ποτέ από το πρώτο ημίχρονο.

Συνολικά το τριφύλλι έπαιξε κακό και άναρχο μπάσκετ και το μόνο κέρδος της βραδιάς μπορεί να είναι η σωστή διαχείριση αυτού του αποτελέσματος. Με λίγα λόγια οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού πρέπει να δώσουν διδακτικό χαρακτήρα σε αυτό το παιχνίδι, ώστε να μην ξανασυμβεί κάτι ανάλογο.

Πλέον βρισκόμαστε στη διαδικασία που έχει ξεκινήσει το ανάθεμα και ο μηδενισμός, τα οποία όμως δεν βοηθούν την ομάδα, αλλά την σπρώχνουν ακόμα πιο κάτω… Ωστόσο, ακόμη και σε τέτοιες βραδιές υπάρχουν ως ένα βαθμό και οι δικαιολογίες.

O Παναθηναϊκός σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό είναι μια νέα ομάδα που τώρα χτίζεται, μαθαίνει από τέτοιου είδους παιχνίδια και του λείπουν οι αυτοματισμοί. Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πλην του «απαραίτητου» Τζέιμς που δεν αντικαταστάθηκε ακόμη, από τη διάθεση του «Άρτζι» απουσίασε και ο Νίκολς, συνεπώς μείον δύο λύσεις πρώτης γραμμής.

Επειδή το μπάσκετ είναι ένα ιδιαίτερο άθλημα που εξελίσσεται τρομερά και είναι πολύ εύκολο να εκτεθείς, τα κανονικά συμπεράσματα για τον Παναθηναϊκό θα προκύψουν το επόμενο διάστημα(όταν θα δέσει και θα μεγαλώσει το ροτέισον του) και όχι μετά τη βραδιά ναυάγιο στο ΣΕΦ στα μεσα Οκτωβρίου.

Υ.Γ. Μετά την βαριά ήττα στο ΣΕΦ υπάρχουν τριών ειδών Παναθηναϊκοί… Αυτοί που πιστεύουν ότι για όλα φταίει ο Καλάθης, αυτοί που τα ρίχνουν όλα στον Πεδουλάκη και αυτοί που στηρίζουν στα δύσκολα έχοντας στο μυαλό τους ότι το συγκεκριμένο τμήμα είναι μακράν το πιο πετυχημένο στον σύλλογο. Ο καθένας επιλέγει τον δρόμο του…

Υ.Γ. 1 Είναι αυτονόητο ότι πλέον το ματς στην Μόσχα κόντρα στην ΤΣΣΚΑ αποκτά τεράστια σημασία, όχι τόσο για το αποτέλεσμα κόντρα στην καλύτερη ομάδα της Ευρώπης, αλλά για την εικόνα και την αντίδραση που θα βγάλει ο Παναθηναϊκός.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube