Ορισμένες φορές τα λόγια είναι περιττά και οι αναλύσεις δεν χρειάζονται. Αυτό ακριβώς ισχύει για τον Παναθηναϊκό και την εμφάνιση που πραγματοποίησε στο υποτιθέμενο ντέρμπι του Καραϊσκάκη. Ένας Παναθηναϊκός που ήταν εκνευριστικά αδιάβαστος στο πρώτο ημίχρονο και ανύπαρκτος στο δεύτερο μέρος του αγώνα.

Ο Αντρέα Στραματσόνι επέλεξε σε λάθος ματς να ξεκινήσει με δύο σέντερ μπακ ενώ κόντρα σε υποδεέστερες ομάδες τοποθετούσε τριάδα. Ταυτόχρονα, η επιλογή του Γουακάσο για το αριστερό άκρο της άμυνας αποδείχθηκε λανθασμένη όπως και το γεγονός ότι το τριφύλλι έπαιζε με δύο αμυντικούς μέσους που προέρχονταν από αγωνιστική αποχή και τέσσερις μεσοεπιθετικούς που δεν φημίζονται για το ανασταλτικό κομμάτι.

Αποτέλεσμα αυτού, τρία τέρματα σε ένα 20λεπτο και τρικυμία σε κάθε επίθεση του Ολυμπιακού, ο οποίος δεν πέτυχε ούτε ένα γκολ από οργανωμένη επίθεση, έκανε απλά τα βασικά, τα απολύτως απαραίτητα. Για την τοποθέτηση των παικτών του Παναθηναϊκού στις στατικές φάσεις ούτε κουβέντα, αν τις χαρακτηριστούμε ερασιτεχνικού επιπέδου θα αδικήσουμε τους ερασιτέχνες.

Οι πράσινοι πήγαν στο Φάληρο, έχασαν με κάτω τα χέρια και εκτόξευσαν τη ψυχολογία του Ολυμπιακού, που κάνει πρόβα τίτλου από τις αρχές Νοεμβρίου, με μια ομάδα που έχει χτυπητές αδυναμίες, αλλά όχι αποφασισμένους αντιπάλους. Αυτή είναι η πραγματικότητα και οι ευθύνες βαραίνουν ολόκληρη την ομάδα για τον τρόπο που παρουσιάστηκε σε ένα παιχνίδι που υποτίθεται ότι χαρακτηριζόταν «δίχως αύριο». Τι μπορεί να αλλάξει; Δυστυχώς λίγα πράγματα, ειδικά για την περιβόητη διεκδίκηση του τίτλου.

Με βάση τις επιλογές του Ιταλού τεχνικού, το κοουτσάρισμα, την ψυχολογική ετοιμότητα των παικτών του και την συνολική εμφάνιση που έκανε το τριφύλλι, το πιο φρόνιμο από την πλευρά του θα ήταν να παραιτηθεί και να φύγει μόνος του… Μιλάμε για τον χειρότερο Παναθηναϊκό σε αιώνιο ντέρμπι εδώ και χρόνια και η βασική ευθύνη είναι του Αντρέα Στραματσόνι, για τον οποίο η κατάσταση είναι πια μη αναστρέψιμη. Εκτός αν η ομάδα επιλέξει να διατηρήσει τον προπονητή και να κάνει άλλες πέντε μεταγραφές τον Γενάρη, ώστε να συμπληρώσει τις 24 σε έναν χρόνο…

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube