Ο Διονύσης Ραψομανίκης στα -58 κιλά στο βαθμολογούμενο Presidents Cup Africa G2 ταεκβοντό που διεξήχθη στο Κάιρο, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, ο Αποστόλης Τεληκωστόγλου στα -80 κιλά πήρε το ασημένιο, ενώ η Νάσια Μητσοπούλου στα -67 κιλά ήταν τρίτη. Και οι τρεις αθλητές μας πήραν σημαντικούς βαθμούς στην προσπάθεια που κάνουν για να βρεθούν, μέσω της Ολυμπιακής κατάταξης, στο «Παρίσι 2024».

Ο Ραψομανίκης, δεύτερος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2021 στη Σόφια, μπήκε ως Νο-1 στο ταμπλό και κατάφερε να διατηρήσει τη θέση του και στην τελική κατάταξη της κατηγορίας του. Κι αυτό χάρη στις τέσσερις διαδοχικές νίκες που σημείωσε. Κατά σειρά, επικράτησε 11-6 και 14-2 του Μαροκινού Ρεντά, 6-0 και 12-6 του Αιγύπτιου Γκαμάλ- Αχμέντ Αμντελραχμάν, 5-4 και 6-2 του Νοτιοαφρικανού Χαμάτσι και 10-7, 11-7 του Ιταλού Λομαρτίρε.

Ο δεύτερος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 2019 στο Μάντσεστερ, Αποστόλης Τεληκωστόγλου (Νο-2 στο ταμπλό), νίκησε 6-4 και 8-0 τον Νοτιοαφρικανό Αλμοουβαλάντ και 11-4, 4-4 (υπεροχή) τον Σαβαντόγκο από το Μπουρουντί, για να ηττηθεί στον τελικό από τον Αιγύπτιο Εϊσά, «χάλκινο» Ολυμπιονίκη στο Τόκιο και Νο-1 της παγκόσμιας κατάταξης, με 7-4 και 4-3.

Τέλος, η Νάσια Μητσοπούλου στα προημιτελικά των -67 κιλών νίκησε 10-1 και 8-1 την Ιβοριαμνή Ντανγκνίντε, όμως στον αγώνα για την είσοδό της στον τελικό και, με μια εχθρική διαιτησία, ηττήθηκε 5-1, 4-3 από την Αιγύπτια Σεχατά.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Επικυρώνει το «εισιτήριο» για τα προημιτελικά του Champions League η Μπογκόρια του Γκιώνη

H EOE δίνει μισό εκατομμύριο ευρώ σε ομοσπονδίες για αγορά εξοπλισμού, υλικών και προετοιμασία

Στην Κροατία ο Μαρκουλάκης για το Eurotalents Development Camp III Under 13 της ETTU

Παναθηναϊκός: Άρχισαν οι εργασίες στον Βοτανικό για τις εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη

ΕΟΕ: «Λύπη και αγανάκτηση για τα μεμονωμένα σχόλια περί της χορηγίας Μαρινάκη»

Βρούτσης: «Αύξηση 21,21% στη χρηματοδότηση από το Στοίχημα για ομοσπονδίες και σωματεία»

Βραβεία ΠΣΑΤ: Οι κορυφαίοι του ελληνικού Αθλητισμού για το 2025

ΕΟΕ: Ο Μαρινάκης αναλαμβάνει την ανακαίνιση του Παναθηναϊκού Σταδίου

Ο Παναθηναϊκός σε άνδρες και γυναίκες και η ΑΕΚ στις γυναίκες δήλωσαν συμμετοχή στο Europe Trophy πινγκ πονγκ 2025-2026

Ψηλά στα ευρωπαϊκά ranking list μετά τα μετάλλια σε διεθνή τουρνουά Μαδέσης, Παπαδημητρίου και Μαρκουλάκης