Το μελτέμι έδωσε ραντεβού με τους ιστιοπλόους και στο «53ο Ράλλυ Αιγαίου», που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΟΙΑΘ). Στην παράκτια ιστιοδρομία (26 ν.μ.), που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Πάτμο, οι συνθήκες του αγώνα αποδείχθηκαν κατάλληλες μόνο για έμπειρους ιστιοπλόους. Οι άνεμοι ήταν βόρειοι, εντάσεως επτά μποφόρ, ενώ τα κύματα, σε κάποια σημεία, ξεπερνούσαν τα δύο μέτρα. Η εκκίνηση πραγματοποιήθηκε στη γραφική Σκάλα της Πάτμου και τα σκάφη έφυγαν αριστερήνεμα (είχαν τον άνεμο από την αριστερή πλευρά) και έκαναν τον περίπλου του «νησιού της Αποκάλυψης», αφήνοντας τη βραχονησίδα Άνυδρο αριστερά, σε μία ιστιοδρομία για γερά νεύρα που απαιτούσε υψηλού επιπέδου τεχνική. Οι ιστιοπλόοι βίωσαν στιγμές μεγάλης έντασης ταξιδεύοντας με τα σκάφη με ιδιαίτερα υψηλές ταχύτητες. Ο στόλος του Διεθνούς Ιστιοπλοϊκού Ράλλυ Αιγαίου θα εκκινήσει αύριο (11.00) από την Πάτμο με προορισμό τη Μήλο (119 ν.μ.). Η εκκίνηση θα δοθεί στις 11.00, από τη θαλάσσια περιοχή της Σκάλας με τη συνδρομή της πυραυλακάτου «Πεζόπουλος».

Το πρώτο σκάφος που επέστρεψε στο λιμάνι της Σκάλας ήταν το « Optimum 3 – Thenamaris – Optimise S.A.».

«Απολαύσαμε αγωνιστική ιστιοπλοΐα με δυνατό αιγαιοπελαγίτικο μελτέμι και καταφέραμε να κερδίσουμε την κούρσα. Ήδη, ετοιμαζόμαστε για την αυριανή ιστιοδρομία με προορισμό τη Μήλο στην οποία ελπίζουμε να φέρουμε άλλη μία καλή θέση», δήλωσε ο κυβερνήτης του σκάφους Περικλής Λιβάς.

Τα αποτελέσματα της 3ης ιστιοδρομίας στα ORC International: Πρώτο ήρθε το « Optimum 3 – Thenamaris – Optimise S.A.» (Περικλής Λιβάς – Νικόλαος Λάζος), στη δεύτερη θέση πλασαρίστηκε το «Chiara Iason - DNV GL» (Νικόλαος Φωτίου) και στην 3η το «ISAIL» (Χρήστος Καρύδης).

Αποτελέσματα στη γενική κατάταξη στα ORC International:
1ο) «Chiara Iason- DNV GL» (συνολικοί βαθμοί ποινής 3,25), 2ο) « Optimum 3 – Thenamaris – Optimise S.A.» (β.π. 6), 3ο) «Water Gipsy» (Ιωάννης Μαραγκουδάκης) με 7,25 β.π.

Τα αποτελέσματα στα ORC Club στην 3η ιστιοδρομία: Πρώτο ήρθε το σκάφος της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων «Sorocos» στο τιμόνι του οποίου βρίσκονται ο Ολυμπιονίκης Λεωνίδας Πελεκανάκης και ο πλωτάρχης Π/Ν Δημήτρης Σουβαλτζής, δεύτερο το «Alter Ego ABS» με κυβερνήτη τον, πέντε φορές πρωταθλητή Ευρώπης, Στέλιο Μπόνα και τρίτο το «Afroditi – Solaris» με κυβερνήτη τον Βασίλη Μηλιώτη.

Γενική κατάταξη: 1ο) «Sorocos» (4,50 β.π.), 2ο) «Afroditi – Solaris» (4,75), 3ο) «Alter Ego ABS» (7,75).

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του ΣΠΟΡ FM στο youtube