sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Το… Ζάλτσμπουργκ χωρίζεται στα δύο: Η Αούστρια επέστρεψε και υποδέχεται την Red Bull που τη διέλυσε!

Ένα σπουδαίο ματς για τη φάση των «32» του Κυπέλλου Αυστρίας διεξάγεται σήμερα, ανάμεσα στην Αούστρια και την Red Bull, τις οποίες συνδέει το… Ζάλτσμπουργκ και μια τρελή ιστορία.

Πώς τα φέρνει καμιά φορά η ζωή… Η Αούστρια υποδέχεται την Red Bull για τη φάση των «32» του Κυπέλλου Αυστρίας, με τις δύο ομάδες να συνδέονται μέσω μιας απίθανης και συνάμα τρελής ιστορίας. Με το Ζάλτσμπουργκ να χωρίζεται στα δύο και το «Max Aicher Stadion» να αναμένεται ασφυκτικά γεμάτο.

Διότι οι γηπεδούχοι θα θελήσουν, έστω και αν γνωρίζουν πως είναι μια υποδεέστερη ομάδα, να πάρουν εκδίκηση για τα όσα τους έκαναν οι αντίπαλοί τους το 2005, διαλύοντάς τους επί της ουσίας. Τι εννοούμε;




Πριν από 18 χρόνια, λοιπόν, και έχοντας τις πλάτες (και φυσικά τα χρήματα) της Red Bull, αποκτήθηκε η Αούστρια Ζάλτσμπουργκ και μετονομάστηκε σε Red Bull Salzburg ή πολύ απλά… Ζάλτσμπουργκ όπως την ξέρουμε τώρα. Η εξέλιξη του συλλόγου αυτού τεράστια, αφού κατάφερε να κατακτήσει δεκάδες εγχώριους τίτλους, να δώσει μπόλικα χρήματα για προπονητικό κέντρο, εγκαταστάσεις και ακαδημίες και να αποτελεί πλέον μια ομάδα-πρότυπο για τον τρόπο λειτουργίας του και τις αγοραπωλησίες στις οποίες προχωράει.

Μαζί με το όνομα της ομάδας, άλλαξε τόσο το σήμα όσο και τα χρώματα, με τους Ultras της Αούστρια να είναι έξαλλοι από την απόφαση εκείνης της διοίκησης του συλλόγου να πουλήσουν τις μετοχές. Οι οργανωμένοι οπαδοί πήραν την κατάσταση στα χέρια τους και αποφάσισαν να επανιδρύσουν την αγαπημένη τους ομάδα. Αυτό έγινε, λοιπόν, με την Αούστρια Ζάλτσμπουργκ να ξεκινά και πάλι από το… μηδέν και συγκεκριμένα από την 7η κατηγορία.

Αούστρια-Red Bull: Η ιστορία των ομάδων του Ζάλτσμπουργκ

Με εμφανίσεις μοβ και άσπρες, όπως τα κλασικά χρώματα, η Αούστρια κατάφερε να κερδίσει τέσσερις διαδοχικές ανόδους και να φτάσει το 2010 στην τρίτη κατηγορία. Όλα αυτά με τη στήριξη του κόσμου και ορισμένους ντόπιους χορηγούς. Μετά από μια πενταετία, είχε έρθει η ώρα για την άνοδο Erste Liga, τη δεύτερη τη τάξει κατηγορία της Αυστρίας και το θαύμα-όνειρο της επιστροφής στα σαλόνια έμοιαζε να βρίσκεται μια ανάσα. Παρόλα αυτά, το φινάλε της σεζόν την βρήκε να υποβιβάζεται ξανά! Και στα… καπάκια έπεσε στην ! Η σεζόν 2018/19 έφερε την Αούστρια ξανά στην 3η κατηγορία, στην οποία παραμένει μέχρι και σήμερα.

Μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο ως απίθανο να καταφέρει η Αούστρια να πάρει το οτιδήποτε απέναντι στην Red Bull Ζάλτσμπουργκ, ακόμη και να φανεί ανταγωνιστική. Η διαφορά δύο κατηγοριών είναι τεράστια, όπως και οι τρομερά ποιοτικοί ποδοσφαιριστές που έχουν οι φιλοξενούμενοι.



Σήμερα, όμως, θα είναι και η πρώτη φορά που η Αούστρια και η Red Bull θα τεθούν αντιμέτωπες, μετά τη διάλυση της πρώτης και την… επανίδρυσή της! Με το Ζάλτσμπουργκ δεδομένα να χωρίζεται στα δύο, οι οπαδοί των γηπεδούχων να αναζητούν την εκδίκηση και να ετοιμάζονται να γεμίσουν το 1566 θέσεων γήπεδό τους.

Και ποιος ξέρει, ποδόσφαιρο είναι…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x