sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Απόλλων Σμύρνης 2021/22: Να γιορτάσει με τον καλύτερο τρόπο τα 130 χρόνια ιστορίας!

Νέα σεζόν, παρόμοιοι στόχοι για τον Απόλλωνα Σμύρνης, που θέλει να γιορτάσει τα 130 χρόνια από την ίδρυσή του με μια καλή πορεία στην Super League 1.

Να εδραιωθεί στην Super League, κάτι που δεν έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια θέλει ο Απόλλων Σμύρνης! Η Ελαφρά Ταξιαρχία θα βρεθεί για δεύτερη σερί χρονιά στα «σαλόνια» και άπαντες ελπίζουν πως το περασμένο πάθημα θα έχει γίνει μάθημα, αφού είχε υποβιβαστεί ως τελευταία με μόλις 10 βαθμούς πραγματοποιώντας αρνητικό ρεκόρ.

Κάπως έτσι και με αφορμή τη συμπλήρωση 130 χρόνων από την ίδρυση του συλλόγου, ο Απόλλων Σμύρνης καλείται να δικαιώσει τις προσδοκίες και να κάνει μια πορεία ανάλογη με την ιστορία του, τερματίζοντας ψηλότερα σαφώς από την περασμένη σεζόν. Το ρόστερ κατά μεγάλο ποσοστό μοιάζει με το περσινό, αρκετοί παίκτες έχουν παραμείνει και υπάρχει ένας κορμός για να βασιστεί ο νέος τεχνικός, Γιάννης Πετράκης, που επιστρέφει στην Ελλάδα μετά από μια τριετία και θέλει να αποδείξει ότι είναι ένας προπονητής που ξέρει να φτιάχνει καλές ομάδες που παίζουν ωραίο ποδόσφαιρο. Ο Πετράκης δεν… απογοητεύτηκε ιδιαίτερα από τις μόλις δύο νίκες στα φιλικά, λέγοντας πως γι’ αυτόν δεν παίζουν ρόλο τα αποτελέσματα.

Απόλλων Σμύρνης 2021/22: Γιορτάζει 130 χρόνια ιστορίας

Στην Ελαφρά Ταξιαρχία ίσως να χρειαζόταν το κάτι παραπάνω στην ενίσχυση, μιλώντας κυρίως για τον... παρτενέρ του Μπρούνο Άλβες, παρόλα αυτά σαν σύνολο είναι αξιοπρεπέστατο αν και θα μπορούσε να γίνει και μια κίνηση αναβάθμισης στην κορυφή της επίθεσης. Ασφαλώς και ο στόχος της εξασφάλισης της σωτηρίας όσο πιο γρήγορα γίνεται είναι το επιθυμητό για τον Απόλλωνα και στη συνέχεια θα αρχίσει να ρίχνει ματιές στις πρώτες 8-9 θέσεις ώστε να έχει ένα καλό πλασάρισμα. Ένας στόχος που ενισχύεται ακόμη περισσότερο μετά την απόκτηση του Μπρούνο Άλβες, αλλά και του Ρατζίντ Φαν Λα Πάρα.

Ήρθαν: Τουτουαρίμα (Γκο Αχέντ Ιγκλς), Μαρτίνες (Βόλος), Ματέι (Απόλλων Λεμεσού), Ντεντάκης (Βόλος), Παπαγεωργίου (Εθνικός Άχνας), Παμλίδης (ΠΑΣ Γιάννινα), Κάστρο (ΠΑΣ Γιάννινα), Κυρίτσης (Καβάλα), Σαχλί (Κάσπι Ακτάου), Φαν Λα Πάρα (Βίρτζμπουγκερ Κίκερς), Μπρούνο Άλβες (Πάρμα).

Έφυγαν: Μπεντινέλι (Ατρόμητος), Κολ (Απόλλων Λεμεσού), Χουχούμης (Παναιτωλικός), Μ. Φερνάντεθ (Ανδόρα), Μπρούτσιτς (Κόπερ), Τσαμπούρης (σταμάτησε), Κάλισιρ (Σίλκεμποργκ), Χειρίτραντας (Τρίκαλα), Βάρκας (ΑΟ Χανιά), Πατράλης (ΑΕΛ), Θ. Καραγκούνης (Κηφισιά), Κιτόκο (ελεύθερος), Μουνιέ (ελεύθερος), Λαγός (ελεύθερος), Γιαννακόπουλος (ελεύθερος), Ρόδης (Αστέρας Βλαχιώτη).

Απόλλων Σμύρνης 2021/22: Γιορτάζει 130 χρόνια ιστορίας

Συν: Η ομοιογένεια που διαθέτει από την περσινή σεζόν, έχοντας κρατήσει ένα μέρος του κορμού της ομάδας που σώθηκε πολύ εύκολα! Φυσικά, η έλευση ενός τεχνικού όπως ο Γιάννης Πετράκης που κατέθεσε τα διαπιστευτήριά του σε Ελλάδα και Κύπρο, αλλά και το γεγονός πως απέκτησε δύο τρομερά έμπειρους και ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, οι οποίοι αν είναι σε καλή κατάσταση θα αναβαθμίσουν τρομερά την ομάδα. Ο λόγος για τον Μπρούνο Άλβες, ο οποίος παρότι οδεύει προς τα 40 του έχει τεράστια ποιότητα, παραστάσεις και εμπειρία, αλλά και ο Ρατζίντ Φαν Λα Πάρα, ο οποίος βάσει του βιογραφικοί του μπορεί να πάρει την ομάδα στις πλάτες του στο επιθετικό κομμάτι. Πάντα στα συν η διοικητική σταθερότητα, αφού κανείς δεν μπορεί να εκφράσει παράπονα στο θέμα των μισθών ή για τυχόν οφειλές, κάτι που βοηθάει γενικότερα το κλίμα.

Πλην: Μπορεί για άλλες ομάδες η επιστροφή του κόσμου να είναι κάτι θετικό, για τον Απόλλωνα ίσως δεν παίζει και τόσο μεγάλο ρόλο αφού η προσέλευση δεν είναι και η μεγαλύτερη. Στα πλην πως θα μπορούσε να αποκτηθεί ένα έξτρα στόπερ και ένας επιπλέον φορ, όπου οι λύσεις δείχνουν είναι πιο περιορισμένες. Η Ελαφρά Ταξιαρχία τα τελευταία χρόνια δεν έχει καταφέρει να σταθεροποιηθεί στην κατηγορία στην οποία ανήκει, κάτι που πρέπει να συμβεί. Άπαντες το γνωρίζουν αυτό, ίσως να έχει δημιουργήσει μια άσχημη εικόνα η τελευταία 20ετία που είχε λίγες καλές στιγμές και πρέπει αυτό να... αποκατασταθεί!

Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Βέρχουλστ – Ντεντάκης, Ντομίνγκες, Μπρούνο Άλβες, Τουτουαρίμα – Φατιόν, Σλίβκα – Τσιλούλης, Ματέι, Παμλίδης - Ντάουντα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x