Άρης Ασβεστάς

Απολύτως λογικό να θέλει ο Ολυμπιακός διοίκηση Γραμμένου για ακόμη ένα χρόνο!

Ο Ολυμπιακός ζήτησε να μην γίνουν φέτος εκλογές στην ΕΠΟ και να παραμείνει η ίδια διοίκηση για ακόμη ένα χρόνο! Όλοι βλέπουν σκοπιμότητα, όμως υπάρχει λογική! Γράφει ο Άρης Ασβεστάς.

«Κάηκε ο εγκέφαλος» ακόμα και των πιο μπαρουτοκαπνισμένων στο ποδόσφαιρο, όταν άκουσαν στην πρόσφατη Γ.Σ. της ΕΠΟ την ΠΑΕ Ολυμπιακός να υποβάλει ένσταση και να λέει προς την διοίκηση της ομοσπονδίας: Όχι κύριοι, δεν θα κάνετε εκλογές ούτε τον Ιούλιο, ούτε τον Οκτώβριο! Θα κάνετε τον Αύγουστο του 2021, γιατί τότε λήγει η θητεία σας!

Την Δευτέρα (22/6) προσέφυγαν και στο Διαιτητικό Δικαστήριο, για να διεκδικήσουν την παραμονή Γραμμένου ΚΑΙ δικαστικά!

Αν διαβάσεις τα σχόλια των φίλων του Ολυμπιακού, είτε σε σάιτ, είτε σε διάφορες «ερυθρόλευκες» σελίδες στα social media, διαπιστώνεις αμέσως την σύγχυση: Άλλοι αναρωτιόντουσαν… «μα καλά, εμείς δεν παλεύαμε τόσο καιρό να φύγει ο “δικός τους” Γραμμένος; Τώρα ζητάμε να μείνει άλλον ένα χρόνο;».

Άλλοι αρνούνταν να δεχτούν ακόμη και το ρεπορτάζ: «Αποκλείεται να έγινε κάτι τέτοιο! Γράφουν ψέματα οι ΑΡΔ της “εξυγίανσης”»!

Ο Ολυμπιακός από το ξεκίνημα της φετινής σεζόν ζητούσε να φύγει η διοίκηση Γραμμένου «εδώ και τώρα»! Υπέβαλε μάλιστα και μηνυτήρια αναφορά εναντίον του προέδρου της ΕΠΟ και άλλων.

Τον Γενάρη, συμφώνησε με Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, FIFA, UEFA και Αυγενάκη, να γίνουν οι εκλογές της ΕΠΟ τον Ιούλιο.

Τον τελευταίο μήνα, συντάχθηκε πλήρως με την «στροφή» Αυγενάκη και έκανε πολιτική υπέρ των εκλογών το φθινόπωρο και όχι τον Ιούλιο.

Τώρα, ζητάει να μην γίνουν φέτος καθόλου εκλογές και να πάνε για του χρόνου! Γιατί λέει… τότε λήγει κανονικά η θητεία της νυν διοίκησης!

Η σκοπιμότητα πίσω από αυτό, αναδείχτηκε στην Γενική Συνέλευση, λίγα λεπτά μετά την ένσταση, στην ψηφοφορία που έγινε: Υπό την «επιρροή» του, ο Ολυμπιακός έχει 5 Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων. Είτε γίνουν τώρα οι εκλογές στην ΕΠΟ, είτε τον Οκτώβριο, το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο…

Συνεπώς, έχει δύο δρόμους και όποιος του κάτσει:

Ο πρώτος, είναι να κερδίσει όσο περισσότερο χρόνο γίνεται, μήπως βρει κάποιο τρόπο η κυβέρνηση και αλλάξει το εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ ώστε να μην ψηφίζουν οι Ενώσεις (γι’ αυτό και η προσφυγή για εκλογές… του χρόνου!). Ο δεύτερος, είναι η απόλυτη μπαχαλοποίηση, με φωνές, ενστάσεις, προσφυγές, νομικές ενέργειες, διαμαρτυρίες, καταγγελίες, μήπως και… σιχτιρίσει η FIFA και η UEFA και διορίσει πάλι καμιά Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή.

Υπάρχει, βέβαια, και μια άλλη οπτική...

Γιατί να μην θέλει πραγματικά ο Ολυμπιακός να παραμείνει για άλλο ένα χρόνο στην εξουσία η διοίκηση Γραμμένου; Γιατί προσδίδουμε σκοπιμότητα στην ένστασή του; Δεν θα μπορούσε να θέλει στ’ αλήθεια την διατήρηση αυτής της διοίκησης στην ΕΠΟ;

Τι έχει πάθει δηλαδή ο Ολυμπιακός από την διοίκηση Γραμμένου αυτή την τριετία; Έπαθε τίποτα;

Δεν παίρνει πρωτάθλημα (το αρχικά… «στημένο», κατά τον ίδιο τον Ολυμπιακό) με 15-20 βαθμούς διαφορά;

Αυτή την τριετία, σφαγιάστηκε πουθενά από την διαιτησία; Να σφαγιάστηκε λέμε, να αλλοιώθηκε αποτέλεσμα σε βάρος του! Όχι… «έδωσε πολλά φάουλ στον αντίπαλο» ή… «μας έδωσε ανύπαρκτη κίτρινη»!

Δεν ήθελε ξένους διαιτητές; Τους είχε;

Δεν ήθελε τριάδα ξένων αρχιδιαιτητών; Τους είχε;

Δεν του έγιναν όλα τα χατίρια;

Αδικήθηκε μήπως από την αθλητική δικαιοσύνη; Δεν δικαιώθηκε με το ρολό ταμειακής στην Τούμπα σε όλους τους βαθμούς δικαιοσύνης; Δεν δικαιώθηκε για την πολυιδιοκτησία και στον πρώτο και στον δεύτερο βαθμό; Και στην Super League και στην ΕΠΟ; Έχει κάποιο παράπονο; Δεν τις κέρδισε τις υποθέσεις;

Αντίθετα, θα έλεγε κανείς: Είναι ο μεγαλύτερος ευνοημένος από την αθλητική δικαιοσύνη, διότι η διοίκηση Γραμμένου έκλεινε προκλητικά τα μάτια στην –σε εβδομαδιαία βάση- δυσφήμιση του αθλήματος από τις δηλώσεις των παραγόντων του! Μετρημένες στα δάχτυλα τους ενός χεριού ήταν οι διώξεις που ασκήθηκαν, ούτε το 5% των δηλώσεων-ανακοινώσεων δεν οδηγήθηκε στα πειθαρχικά όργανα. Και όταν μια φορά διώχθηκε ο Σάββας Θεοδωρίδης, απαλλάχθηκε! Και μετά τους έκανε και μηνυτήρια αναφορά!!

Έχει παράπονο ο Ολυμπιακός από την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ; Ένα χρόνο και βάλε πιλάτευε το βούλευμα των 28 και ακόμα απόφαση δεν έβγαλε!

Ωραία παράγκα έστησαν ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ εναντίον του! Να την χαίρονται!

Δυο πρωταθλήματα έχασε όλα κι όλα και μάλιστα την αιτία την περιέγραψε στις 6 Μαΐου 2018 ο ίδιος ο Μαρινάκης: «Κανονικά έπρεπε αντί να γυρίσετε, να μείνετε όλοι εκεί διότι δεν μπορεί να είστε παίκτες του Ολυμπιακού εσείς... Αντί να σας πούμε καλές διακοπές θα σας πούμε να πάτε να πνιγείτε. Δεν κάνετε ούτε για χαρτιά υγείας στον Ρέντη και δεν φταίει κανένας άλλος. Φταίω εγώ που σας πήρα και σας χρυσοπληρώνω»!

Τι κακό, λοιπόν, έκανε η διοίκηση Γραμμένου σε βάρος του Ολυμπιακού, ώστε να μοιάζει περίεργο που ζήτησε την παραμονή της για άλλον ένα χρόνο;

Ή να το αντιστρέψω για να το καταλάβουμε καλύτερα:

Τι σχέση έχουν όλα αυτά, με τα όσα τράβαγαν ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ από τις διοικήσεις Γκαγκάτση, Σαρρή, Γκιρτζίκη κλπ, τα χρόνια που υπέφεραν κυριολεκτικά από το καθεστώς και που το αίμα από τις σφαγές έρεε ατελείωτο; ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ!

«Γραμμένος για πάντα» πρέπει να λένε κανονικά στον Ολυμπιακό!

Πιο πολύ… «δικός τους» μοιάζει ώρες-ώρες, παρά «δικός μας», που έλεγε και ο Σαββίδης!

Υ.Γ: Και το κερασάκι στην τούρτα η επιστολή στην Super League, με την οποία ζητούσαν αναβολή των εκλογών και παραμονή Λυσάνδρου ως το τέλος Ιουλίου! Και τι έγινε που τον περνάγανε πριονοκορδέλα και τον σπίλωναν παντελώς αναίτια τους τελευταίους μήνες; Η δουλειά να γίνεται…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x