Ειδήσεις

Αποτυχία με αιτία...

Το www.sport-fm.gr ανοίγει το μαύρο κουτί της ήττας από τη Σλοβενία που μπορεί να καταδικάσει την Εθνική στο Ευρωμπάσκετ. Τα λογικά και τα… παράδοξα της στατιστικής.

Μια χρυσή ευκαιρία χάθηκε και πλέον η Εθνική χρειάζεται ένα μικρό θαύμα για να βρεθεί στα προημιτελικά του Ευρωμπάσκετ: νίκη επί της Κροατίας, ήττα της Ισπανίας από την Ιταλία και επικράτηση της Σλοβενίας απέναντι στη Φινλανδία, προκειμένου να βρεθεί αυτή στους «8» και όχι… πίσω στην Αθήνα.

Όλα αυτά θα ήταν αχρείαστα αν η Εθνική δεν παρουσίαζε τόσο κακό πρόσωπο απέναντι στη Σλοβενία. Το www.sport-fm.gr ανοίγει το μαύρο κουτί της ήττας κι εντοπίζει τις αιτίες.

-Δεν τους βάλαμε χαλινάρι: Ξέραμε εκ των προτέρων πως οι Σλοβένοι θέλουν να τρέξουν. Κι όμως, τα λάθη, τα άστοχα σουτ και οι κακές επιστροφές επέτρεψαν στους παίκτες του Μάλκοβιτς να αλωνίζουν και να φτάνουν σε εύκολα καλάθια. Η στατιστική στο τέλος της τρίτης περιόδου έγραφε «Πόντοι από fast break: 15-0».

-Ρισκάραμε και χάσαμε: Το σκάουτινγκ του αντιπάλου έγραφε πως η Σλοβενία ήταν η 19η ομάδα της διοργάνωσης σε ποσοστό ευστοχίας στα τρίποντα με μόλις 29,8%. Η Εθνική ρίσκαρε, έδωσε το σουτ στους αντιπάλους (για να προστατεύσει καλύτερα τη ρακέτα της) και τιμωρήθηκε. Αποτέλεσμα; Οι Σλοβένοι είχαν 8/22 τρίποντα, ήτοι 36,4%, ενώ ο Γκόραν Ντράγκιτς, που στα προηγούμενα έξι ματς είχε 5/26, έγραψε 3/5 ξεκινώντας στο ματς με 3/3.

-Ριμπάουντ (ρε παιδιά!): Η Εθνική, που είχε πρόβλημα στην άμυνα, ακόμη κι όταν ωθούσε τον αντίπαλο σε αστοχία, δεν ανακτούσε την κατοχή της μπάλας. Το… κοντέρ έγραψε 21 επιθετικά ριμπάουντ για τους Σλοβένους. Η Ελλάδα είχε 25 αμυντικά ριμπάουντ. Κοινώς… σχεδόν τις μισές φορές από αυτές που η μπάλα «έπεφτε» από το ελληνικό καλάθι, κατέληγε σε ξένα χέρια. Αλήθεια, πόσο λογικό είναι η Εθνική να έχει πρώτο ριμπάουντερ στον αγώνα τον Σπανούλη με 8;

-Δημιουργία… μηδέν: Η επίθεση της Εθνικής, μεγάλο όπλο της στη διοργάνωση, ήταν στατική, χωρίς εμπνεύσεις και συνεργασίες. Ένα σκριν στην κορυφή δεν αρκούσε, η μπάλα δεν κυκλοφόρησε καλά και τα πικ εν ρολ έμειναν στα… χαρτιά. Ο απολογισμός των μόλις έξι ασίστ είναι απογοητευτικός, ειδικά αν έχουν γίνει και έντεκα λάθη.

-Τα «σπάσαμε»: Αποτελεί αιτία και αποτέλεσμα του προβλήματος στη δημιουργία. Η Εθνική, πρώτη στη διοργάνωση σε ευστοχία στα δίποντα με 57,3% και πέμπτη στα τρίποντα με 37,8%, είχε 11/35 (31,4%) και 4/18 (22,2%) αντίστοιχα. Οι αντίπαλοι είχαν καλύτερα νούμερα, 14/43 δίποντα (32,6%) και 8/22 τρίποντα (36,4%) και περισσότερες κατοχές. Άρα…

-Έλλειψη φρεσκάδας: Η Εθνική παρατάχθηκε με εντεκάδα, που έγινε δεκάδα, όταν τραυματίστηκε ο Παπανικολάου. Ο Καββαδάς που ξεκίνησε βασικός έπαιξε τρία λεπτά, ο Πρίντεζης που ήταν επίσης πενταδάτος για μόλις πέντε περισσότερα, ενώ ο πολύτιμος στην πρώτη φάση Περπέρογλου για μόλις δώδεκα. Έτσι το κουπί τράβηξαν ουσιαστικά επτά παίκτες, με πρώτο σε συμμετοχή τον Σπανούλη των 36 λεπτών, με αποτέλεσμα στο φινάλε να στερέψουν από δυνάμεις και το μυαλό να θολώσει.

-Έλλειψη ψυχραιμίας: Ασφαλώς όταν έχεις… χίλιους σφυγμούς είναι φυσικό να ξεφύγεις. Όμως οι δύο τεχνικές ποινές σε ένα παιχνίδι που έγινε θρίλερ στο τέλος, τελικά στοίχισαν στην Εθνική.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x