sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ο Άμραμπατ που τους… αλλάζει θέση και η εκ νέου απάντηση στην παραφιλολογία: Τα 5 σημεία από το Άρης-ΑΕΚ

Ο… κιτρινόμαυρος καταιγισμός, ο «Κέρβερος» Χουτεσιώτης, ο λυτρωτής Άμραμπατ και η εκ νέου απάντηση στην παραφιλολογία. Τα 5 σημεία από το μεγάλο «διπλό» της ΑΕΚ επί του Άρη.

Με τεράστια ανατροπή (1-2) -ποιότητας και χαρακτήρα- και με τον κορυφαίο της στην αναμέτρηση, Νόρντιν Άμραμπατ, να τη λυτρώνει στο 84', αποχώρησε η ΑΕΚ από το «Κλ. Βικελίδης».

Για μια «Ένωση» που παρέμεινε στην κορυφή -χωρίς να κινδυνεύει πλέον από τον αγώνα λιγότερο του ΠΑΟΚ- και η οποία πλέον στρέφεται στην τριάδα ντέρμπι με Παναθηναϊκό, «δικέφαλο του Βορρά» και Ολυμπιακό. Αρχής γενομένης από τον αγώνα με τους «πράσινους», την προσεχή Τετάρτη (24/4, 20:30) στην OPAP Arena.

Για έναν Άρη που το πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις -έχοντας και τον τερματοφύλακά του, Λευτέρη Χουτεσιώτη, σε τρομερή κατάσταση- αλλά εντέλει παραδόθηκε στον… κιτρινόμαυρο καταιγισμό.

Τα 5 σημεία από το μεγάλο «διπλό» της ΑΕΚ επί του Άρη.

Καλύτερη -αλλά και με εξαιρετικό Αθανασιάδη- η ΑΕΚ στο α' μέρος – Η φάση του 36'



Η ΑΕΚ μπήκε καλά στο παιχνίδι. Δεν έφτασε φυσικά στα καταιγιστικά επίπεδα του β' ημιχρόνου, αλλά ήταν απειλητική. Θα μπορούσε, βάσει της ποιότητάς της, να έχει δημιουργήσει με καλύτερο τρόπο, όμως είχε περισσότερες στιγμές για να ανοίξει το σκορ.

Ταυτόχρονα, βέβαια, ήταν στην ευχάριστη θέση να έχει και τον τερματοφύλακά της σε εξαιρετική μέρα. Όπως και στο πρόσφατο παιχνίδι των δύο ομάδων στην OPAP Arena, ο Γιώργος Αθανασιάδης δήλωσε «παρών» όποτε χρειάστηκε και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο! Για την ακρίβεια την περασμένη Κυριακή ήταν κυρίως μία η φάση (χωρίς να ζυγίζει λιγότερο, ίσα-ίσα), ενώ σήμερα είχε τρεις εντυπωσιακές εκτινάξεις. Εντέλει, η τελευταία εξ αυτών, στο 36', δεν του πιστώθηκε, καθώς άλλαξε η απόφαση μέσω VAR και μέτρησε το γκολ για τον Άρη.

Πολύ περίεργη η φάση του 1-0, υπό την έννοια του ότι δεν δόθηκε κάποιο ριπλέι που να δείχνει ότι η μπάλα έχει περάσει τη γραμμή. Ταυτόχρονα όμως και με πολύ ξεκάθαρο (και βεβαίως ήδη γνωστό) συμπέρασμα: Είναι επιτακτική η ανάγκη χρησιμοποίησης του goal line technology και στην Ελλάδα.

Ένα πρώτο ημίχρονο, στο οποίο οι γηπεδούχοι είχαν τις ευκαιρίες τους. Πήραν πολλά από Μανού Γκαρθία και Νταρίντα, τη στιγμή που ο Μορόν είχε παροπλιστεί από την «Ένωση». Ωστόσο, είναι τέτοια η ποιότητά του Ισπανού φορ που, ακόμα κι αν ήταν περίεργη η φάση, μια στιγμή αρκεί…

Άρης-ΑΕΚ: Ο Άμραμπατ που τους… αλλάζει θέση και η εκ νέου απάντηση στην παραφιλολογία

Η καταιγιστική ΑΕΚ του β' ημιχρόνου και το κρίσιμο πρώτο γκολ



Δεν χρειάζεται και πολλή ανάλυση για τα όσα είδαμε στο δεύτερο ημίχρονο. Η ΑΕΚ αφενός έβγαλε επί χόρτου όλη την ποιότητά της. Σε ομαδικό (πρέσινγκ, κυκλοφορία, συνεργασίες) και ατομικό επίπεδο (ακόμα μία πάσα-κλειδί από Χατζισαφί μετά την ωραία ασίστ την περασμένη Κυριακή, προώθηση Σιντιμπέ, σουτάρα Άμραμπατ κτλ).

Αφετέρου έδειξε χαρακτήρα και μέταλλο νταμπλούχας. Κι αυτό διότι δεν την πήρε από κάτω σε δύο περιπτώσεις. Από τη μία, βρήκε γρήγορη απάντηση στο γκολ του Άρη (είχε μεγάλη ευκαιρία και στο φινάλε του πρώτου μέρους) με το τέρμα του Σιντιμπέ στο 49' και, από την άλλη, έψαξε το 1-2 με υπομονή μέχρι το τέλος, παρόλο που έβλεπε να χάνει τη μία ευκαιρία μετά την άλλη. Πολύ κρίσιμο, πάντως, το χρονικό σημείο που ήρθε το 1-1, ώστε να μην έχει να ανέβει ένα... βουνό στην τελική ευθεία.

Και όταν συνδυάζονται τα δύο παραπάνω (ποιότητα και χαρακτήρας), είναι πιθανό να αντικρίζουμε στο τέλος τα εξής αποτελέσματα: Α) Ανατροπή Β) 27(12) τελικές (εντός στόχου) για την ΑΕΚ έναντι 8(5) των γηπεδούχων και 3,48 xGoals έναντι 0,33! Χωρίς φυσικά να είναι η πρώτη φορά που η «Ένωση» φτάνει σε τέτοιους αριθμούς. Αλλά τέτοιο (δεύτερο) ημίχρονο είχε καιρό να κάνει είναι η αλήθεια. Ακόμα ένα έξτρα credit στον Ματίας Αλμέιδα για τα λόγια, όποια κι αν ήταν αυτά, που είπε στους παίκτες του στην ανάπαυλα (στάθηκε σ' αυτό το κομμάτι στις δηλώσεις του και ο Άμραμπατ).

Άρης-ΑΕΚ: Ο Άμραμπατ που τους… αλλάζει θέση και η εκ νέου απάντηση στην παραφιλολογία

Ο «Κέρβερος» Χουτεσιώτης


Επίσης, τι να αναλύσεις; Από ένα σημείο και έπειτα, είχαμε απλώς... Χουτεσιώτης VS AEK. Αυτό βεβαίως δεν σημαίνει ότι οι άλλοι παίκτες του Άρη δεν προσπαθούσαν, όπως εξάλλου αποδείχτηκε και στο πρώτο ημίχρονο.

Επική εμφάνιση από τον 29χρονο πορτιέρε, ο οποίος έμαθε το βράδυ του Σαββάτου (20/4) ότι λογικά θα έπαιζε εκείνος λόγω της ασθένειας που άφησε εκτός τον Κουέστα. Αλλά, όπως αποδείχθηκε (και από τα παραπάνω στατιστικά), έχει την εμπειρία και την ικανότητα για να φανεί έτοιμος.

Τρομερές επεμβάσεις. Από ένα σημείο και έπειτα θα ήταν λογικό να σκέφτονται οι παίκτες της ΑΕΚ «τι άλλο να κάνουμε». Εξού και σ' αυτήν την περίπτωση δεν έχουμε να κάνουμε τόσο με αναποτελεσματικότητα. Αρνητικό γνώρισμα, εξάλλου, που η «Ένωση» έχει περιορίσει φέτος (έχοντας πληρώσει κυρίως ότι δεν έχει καθαρίσει μια σειρά από αγώνες που έχει προηγηθεί).

Άρης-ΑΕΚ: Ο Άμραμπατ που τους… αλλάζει θέση και η εκ νέου απάντηση στην παραφιλολογία

Άμραμπατ: Άλλαξε θέση στον Φατόρε, λύτρωσε την ΑΕΚ και έστειλε και το μήνυμα ενόψει Τετάρτης


Αισίως τις 100 εμφανίσεις του με τη φανέλα της «Ένωσης» συμπλήρωσε ο Νόρντιν Άμραμπατ. Πολλές εξ αυτών ήταν εξαιρετικές. Ενδεχομένως και η καλύτερή του να ήταν η αποψινή.

Ο Άμραμπατ θα είναι… πάντα Άμραμπατ. Με τα καλά του και τα κακά του. Και όπου κακά αναφερόμαστε μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι (όταν για παράδειγμα... κουράζει την μπάλα), καθώς πρόκειται φυσικά για τρομερή περίπτωση χαρακτήρα.

Και όπου καλά, είναι… πολλά. Σήμερα τα έδειξε σε τέτοιο βαθμό που (ακόμα κι εάν έχασε μια μεγάλη ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο), πρόλαβε α) να αλλάξει στο πρώτο δεκάλεπτο θέση στον Φατόρε (ο Άκης Μάντζιος μετέφερε τον Αργεντινό μπακ στο δεξί άκρο της άμυνας, με τον Μοντόγια να τοποθετείται στο αριστερό πάνω στον Μαρονικό άσο) β) να αποτελέσει τον κύριο εκφραστή των καλύτερων προσπαθειών της ομάδας του σε έναν αγώνα με τόσες πολλές για την ίδια ευκαιρίες γ) να λυτρώσει την ΑΕΚ με σουτάρα στο 84'.

Για… γλυκό, μέσω των δηλώσεών του μετά τον αγώνα, έδωσε και από την πλευρά του τον... τόνο για το «κιτρινόμαυρο» back to back, ενώ έστειλε και μήνυμα προς τον κόσμο της ΑΕΚ ενόψει του ντέρμπι της Τετάρτης (24/4) με τον Παναθηναϊκό.

Άρης-ΑΕΚ: Ο Άμραμπατ που τους… αλλάζει θέση και η εκ νέου απάντηση στην παραφιλολογία

Τρίτη και φαρμακερή στο «Κλ. Βικελίδης» και η εκ νέου απάντηση στην… παραφιλολογία


Τρίτη φετινή επίσκεψη της ΑΕΚ στο «Κλ. Βικελίδης».

Στην πρώτη είχε βιώσει τον αποκλεισμό στη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδος. Στη δεύτερη, στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, απώλεσε δύο βαθμούς (3-3) δεχόμενη μάλιστα γκολ (με λογικές διαμαρτυρίες από πλευράς της) στο 90'+7'.

Κι όμως. Ακόμα και μετά από αυτά τα δύο παιχνίδια, υπήρξε και πάλι αρκετή παραφιλολογία ενόψει (και) της σημερινής μάχης του Άρη με την ΑΕΚ. Η καλύτερη απάντηση δόθηκε εκ νέου στον αγωνιστικό χώρο.

Πραγματική μάχη από πλευράς Θεσσαλονικιών, οι οποίοι είχαν σημαντικές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, με τον Άκη Μάντζιο να ανακατεύει και την τράπουλα (αλλαγή θέσης Φατόρε με Μοντόγια) στην προσπάθειά του να βελτιώσει την εικόνα της ομάδας του και να πάρει αυτή όσα περισσότερα μπορεί από το παιχνίδι. Παρόλα αυτά, παρά και την επική εμφάνιση του Χουτεσιώτη, εντέλει λύγισε από την πίεσή της ΑΕΚ στο 84'.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x