sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Άρης-Παναθηναϊκός: Για μια θέση στον «ήλιο»

Άρης και Παναθηναϊκός συγκρούονται στο «Κλεάνθης Βικελίδης», με φόντο την τετράδα. Στο sport-fm.gr αναλύουμε το πρόγραμμα των δύο ομάδων μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου.

Εννέα αγωνιστικές πριν από το πέσιμο της αυλαίας στην κανονική περίοδο της Σούπερ Λιγκ, Άρης και Παναθηναϊκός τίθενται αντιμέτωποι στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με στόχο την τετράδα.

Μπορεί ο δρόμος ακόμα να είναι μακρύς, καθώς υπάρχουν και τα πλέι οφ, ωστόσο η λογική λέει πως οι δύο ομάδες αναμένεται να παλέψουν για μια θέση στην τετράδα, η οποία υπό προϋποθέσεις (αν ο νικητής του Κυπέλλου έχει εξασφαλίσει εισιτήριο από το πρωτάθλημα) «χαρίζει» ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο για το νεοσύστατο Europa Conference League. Να θυμίσουμε πως η τιμωρία του Παναθηναϊκού στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις έχει ολοκληρωθεί, με το «τριφύλλι» να έχει πλέον το δικαίωμα να συμμετάσχει τη νέα σεζόν στα Κύπελλα Ευρώπης.

Βέβαια, σε αυτή την κούρσα, οι Θεσσαλονικείς φαίνεται πως βρίσκονται ένα βήμα πιο μπροστά, καθώς πέραν του ότι είναι στο +8 από τους «πράσινους», έχουν πραγματοποιήσει μέχρι στιγμής εξαιρετική πορεία τη φετινή σεζόν. Ειδικά μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου βρισκόντουσαν στο κυνήγι του τίτλου. Αν επιστρέψουν σε εκείνες τις καλές εμφανίσεις τότε μπορεί να κοιτάξουν ακόμα πιο ψηλά από την τέταρτη θέση.

Δύσκολες εξόδους για Άρη


Στις εναπομείνασες εννέα αγωνιστικές, ο Άρης καλείται να δώσει τέσσερα παιχνίδια εντός έδρας και πέντε μακριά από το «Κλεάνθης Βικελίδης». Εντός έδρας θα αντιμετωπίσει κατά σειρά ΑΕΛ, Παναιτωλικό, Ατρόμητο και ΟΦΗ.

Τα πράγματα ωστόσο δυσκολεύουν, αν κοιτάξει κανείς το εκτός έδρας πρόγραμμα, καθώς η ομάδα του Άκη Μάντζιου έχει να δώσει πολύ απαιτητικά ματς. Το μόνο βατό παιχνίδι είναι αυτό κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης. Στα υπόλοιπα τέσσερα έχει να ανέβει ένα «βουνό», αφού έχει να παίξει με τον Αστέρα στην Τρίπολη, με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης», ενώ την προτελευταία αγωνιστική έχει το μεγάλο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης απέναντι στον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Τρία πολύ δύσκολα ντέρμπι και μάλιστα εκτός έδρας απέναντι σε ομάδες που σε εκείνο το σημείο της σεζόν θα... γυαλίζει το μάτι τους, μπαίνοντας στην τελική ευθεία της κανονικής περιόδου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Άρη μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας:
(23/1) Απόλλων Σμύρνης-Άρης 18η αγωνιστική
(26/1) Άρης-ΑΕΛ 19η αγωνιστική
(30/1) Αστέρας Τρίπολης-Άρης 20ή αγωνιστική
(7/2) ΑΕΚ-Άρης 21η αγωνιστική
(14/2) Άρης-Παναιτωλικός 22η αγωνιστική
(21/2) Ολυμπιακός-Άρης 23η αγωνιστική
(28/2) Άρης-Ατρόμητος 24η αγωνιστική
(7/2) ΠΑΟΚ-Άρης 25η αγωνιστική
(14/3) Άρης-ΟΦΗ 26η αγωνιστική

Τρία ντέρμπι στο ΟΑΚΑ


Μετά το κακό του ξεκίνημα, ο Παναθηναϊκός υπό τις οδηγίες του Λάζλο Μπόλονι έχει μπει στον σωστό δρόμο και κυνηγά με αξιώσεις την τετράδα. Με μόλις μία ήττα, αυτή από τον ΠΑΟΚ (2-1), στις επτά τελευταίες αγωνιστικές (5 νίκες), το «τριφύλλι» βρίσκεται στην πέμπτη θέση και στο -8 από τον Άρη.

Το πρόγραμμά του κάθε άλλο παρά εύκολο θεωρείται, αφού καλείται να δώσει πέντε παιχνίδια με ομάδες που βρίσκονται στην πρώτη οκτάδα. Συγκεκριμένα, έχει να παίξει πέντε ματς στην έδρα του και τέσσερα εκτός.

Εκείνο που έχει τη δική του σημασία και μπορεί να αποτελέσει «όπλο» για τον Παναθηναϊκό είναι το γεγονός πως τα τρία μεγάλα ντέρμπι κόντρα σε Ολυμπιακό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ θα τα δώσει στην έδρα του. Στα αντίστοιχα παιχνίδια του πρώτου γύρου, έδειξε αρκετά ανταγωνιστικό πρόσωπο, χάνοντας στις λεπτομέρειες από Ολυμπιακό (1-0) και ΠΑΟΚ (2-1), ενώ επικράτησε της ΑΕΚ με 1-2.

Μακριά από το ΟΑΚΑ τώρα, έχει να παίξει κατά σειρά απέναντι σε Βόλο, Ατρόμητο, Παναιτωλικό και ΠΑΣ Γιάννινα, σε ένα αρκετά βατό πρόγραμμα, με εξαίρεση το παιχνίδι στο Περιστέρι.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Παναθηναϊκού μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας:
(23/1) Παναθηναϊκός-ΟΦΗ 18η αγωνιστική
(27/1) Βόλος-Παναθηναϊκός 19η αγωνιστική
(30/1) Παναθηναϊκός-Λαμία 20ή αγωνιστική
(6/2) Ατρόμητος-Παναθηναϊκός 21η αγωνιστική
(14/2) Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 22η αγωνιστική
(22/2) Παναιτωλικός-Παναθηναϊκός 23η αγωνιστική
(28/2) Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 24η αγωνιστική
(6/3) ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός 25η αγωνιστική
(14/3) Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 26η αγωνιστική

Διαβάστε ακόμα:

Άρης-Παναθηναϊκός: Η χρηματιστηριακή σύγκριση των ρόστερ
Στα λευκά το «Κλεάνθης Βικελίδης» (pics)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x