sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Σωκράτης Διούδης: Ψάχνει την πρώτη νίκη στο… «πατρικό» του

Ο Σωκράτης Διούδης επιστρέφει για τρίτη φορά ως αντίπαλος στο Χαριλάου, αναζητώντας την παρθενική νίκη απέναντι στην πρώτη του ποδοσφαιρική οικογένεια.

Πολλές φορές η επιστροφή στο μέρος που ξεκίνησαν όλα, δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Συναισθήματα, πρόσωπα, εμπειρίες και αρκετά ακόμα γυρίζουν στο μυαλό. Ο επαγγελματισμός όμως, είναι αυτός που βοηθά να ξεπεραστούν όλα τα παραπάνω, έστω και για 90 λεπτά. Σε αυτή την κατάσταση θα κληθεί να αντεπεξέλθει σήμερα (17/1, 19:30) ο Σωκράτης Διούδης, για τρίτη και φορά στην καριέρα του.

Ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού θα κληθεί να υπερασπιστεί την εστία του «τριφυλλιού» απέναντι στον Άρη για την 17η αγωνιστική της Super League Interwetten στο «Κλεάνθης Βικελίδης», ένα γήπεδο που ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά.

Γέννημα θρέμμα των ακαδημιών των «κιτρινόμαυρων», η αναμνήσεις του με από τον σύλλογο της Θεσσαλονίκης αλλά και το δέσιμο μαζί του, αναμφίβολα παραμένουν ανεξίτηλα στην μνήμη του. Από 18 ετών, καθιερώθηκε ως βασικός και αναντικατάστατος στο Χαριλάου, πραγματοποιώντας εμφανίσεις που έκαναν αρκετές ομάδες να παρακολουθούν την περίπτωση του. Ακόμα και όταν ήρθε η στιγμή του πρώτου αποχωρισμού, μετά τον υποβιβασμό του Άρη στην Γ’ Εθνική λόγω χρεών, ο Έλληνας διεθνής γκολκίπερ αποφάσισε να βοηθήσει με κάθε τρόπο την μέχρι τότε «οικογένειά» του.



«Ο Άρης μας χρωστούσε πολλά χρήματα και μπορούσα να μείνω ελεύθερος. Επειδή όμως ήμουν από μικρός στην ομάδα και είχα δεθεί δεν θέλησα να κάνω προσφυγή. Είχα πει στον μάνατζερ μου ότι θέλω να φύγω μόνο με μεταγραφή, ώστε να φέρουμε και κάποια χρήματα στην ομάδα του Άρη», ανέφερε σε συνέντευξη του.

Η επιλογή αυτή τον οδήγησε στην βελγική Κλαμπ Μπριζ, χωρίς να παίρνει τον επιθυμητό χρόνο συμμετοχής. Ακολούθησε ο δανεισμός του στον Πανιώνιο και επιστροφή στον Άρη της Football League. Ευτυχώς για τον ίδιο, κάπου εκεί εμφανίστηκε ο Παναθηναϊκός. Από τον Αύγουστο 2017 όπου και μεταγράφηκε στους «πράσινους», η καριέρα του βρίσκεται διαρκώς σε ανοδική πορεία.



Τα ρολά που «κατέβασε» στις εστίες της Λεωφόρου, του ΟΑΚΑ και όχι μόνο του έδωσαν μια θέση στην Εθνική Ανδρών, με την οποία έχει αγωνιστεί μια φορά σε φιλική αναμέτρηση (Αυστρία-Ελλάδα 2-1, 7/10/2020). Μάλιστα σύμφωνα με το Transfermarkt, η χρηματιστηριακή του αξία έφτασε μέχρι και το ένα εκατομμύριο ευρώ τον Δεκέμβριο του 2019, την στιγμή που το «τριφύλλι» τον αγόρασε για μόλις 150 χιλιάδες ευρώ, σύμφωνα με το τότε ρεπορτάζ.

Οι δύο… ιδιαίτερες προηγούμενες επιστροφές

(12/02/18) 7η Αγωνιστική Super League Άρης-ΠΑΟ 1-1

Μόλις έξι λεπτά χρειάστηκαν στην αναμέτρηση για να δηλώσει ο Σωκράτης Διούδης παρών, με τον πιο ηχηρό τρόπο. Ο Έλληνας τερματοφύλακας είπε όχι σε προσπάθεια του Μπρούνο Γκάμα να ανοίξει το σκορ από την άσπρη βούλα, με επέμβαση στην αριστερή του γωνία.

Ωστόσο στο 15’, δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο με τον Γιουνές, ο οποίος άνοιξε το σκορ για τον Άρη, την στιγμή που οι «πράσινοι» αμφισβήτησαν και τα δύο πέναλτι που δόθηκαν στους «κιτρινόμαυρους».

Ένα ακόμη πέναλτι με εύστοχο εκτελεστή τον Χατζηγιοβάννη, αυτή την φορά στις καθυστερήσεις του ματς, ήρθε να διαμορφώσει τελικό σκορ στο Χαριλάου και να αφήσει τις δύο ομάδες με γλυκόπικρη γεύση.




(15/09/19) 3η Αγωνιστική Super League Άρης-ΠΑΟ 4-0

Σίγουρα ένα παιχνίδι που τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και ο Θεσσαλονικιός γκολκίπερ θα θέλουν να διαγράψουν από την μνήμη τους, αφού οι παίκτες του «τριφυλλιού» παρουσίασαν κάκιστοι αγωνιστικό πρόσωπο στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Φετφατζίδης, Βέλεθ, Ντιγκινί και Ιντέγε βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα, με τον 27χρονο να γνωρίζει την πιο ήττα βαριά ήττα στην καριέρα του.



Μένει λοιπόν να δούμε, αν ο Σωκράτης Διούδης θα πάρει με την τρίτη και.. φαρμακερή, την πρώτη του νίκη στο Χαριλάου ως παίκτης του Παναθηναϊκού.

Ταυτόχρονα θα πρέπει να αναφερθούμε και στον Φραν Βέλεθ, με τον Ισπανό ποδοσφαιριστή να επιστρέφει στην Θεσσαλονίκη, μετά την μετακίνηση του στους «πράσινους» το περασμένο καλοκαίρι.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x