sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Αρμάνι Μιλάνο: Ενισχυμένη και έτοιμη για το επόμενο βήμα

Έχοντας αλλάξει σχεδόν το μισό της ρόστερ σε σύγκριση με πέρσι και με «όπλο» τις πολλές επιλογές που έχει ο Έτορε Μεσίνα, η Αρμάνι Μιλάνο μπαίνει στη φετινή σεζόν με στόχο την επιστροφή σε Final-4!

Η Αρμάνι Μιλάνο έχει επιστρέψει στο κορυφαίο επίπεδο της Ευρωλίγκας και ξεκινάει τη φετινή σεζόν με πρωταρχικό της στόχο την επιστροφή στο Final-4. «Έδωσε το παρών» σε εκείνο που διεξήχθη στην Κολωνία το 2021, ενώ πέρσι αποκλείστηκε ένα βήμα πριν πάει στο Βελιγράδι, αφού δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της μετέπειτα πρωταθλήτριας Ευρώπης, Εφές, στα playoffs.

Στην τέταρτη σεζόν της με τον πολύπειρο Έτορε Μεσίνα στην άκρη του πάγκου της και με προσεγμένες προσθήκες στο ρόστερ της, η ομάδα του Μιλάνου φαίνεται ικανή να κάνει το βήμα παραπάνω, διεκδικώντας την κορυφή της Ευρωλίγκας για πρώτη φορά από το μακρινό 1988. Δικαίως θεωρείται πως πλέον βρίσκεται στην… πρώτη ταχύτητα της διοργάνωσης, αφού οι προσθήκες των Πάνγκος, Μπάρον, Μήτρου-Λονγκ και Τονούτ φαντάζουν ικανές να καλύψουν και με το παραπάνω τα κενά που άφησαν πίσω τους οι αποχωρήσεις των Ροντρίγκεθ, Ντιλέινι, Ντάνιελς και Γκραντ, στις θέσεις των γκαρντ, ενώ όσον αφορά τους ψηλούς, οι νεοφερμένοι Ντέιβις, Φόιγκτμαν και Τόμας αναμένεται να πλαισιώσουν ιδανικά τους… παλιούς Χάινς, Μέλι, Ντατόμε και Σιλντς, οι οποίοι έχουν αποδείξει πως μπορούν να πρωταγωνιστήσουν στο κορυφαίο επίπεδο!

Ήρθαν: Μπίλι Μπάρον (Ζενίτ), Μπράντον Ντέιβις (Μπαρτσελόνα), Ναζ Μήτρου-Λονγκ (Μπρέσια), Στέφανο Τονούτ (Βενέτσια), Κέβιν Πάνγκος (Κάβαλιερς), Ντεσόν Τόμας (Μπάγερν Μονάχου), Γιοχάνες Φόιγκτμαν (ΤΣΣΚΑ).

Έφυγαν: Τρόι Ντάνιελς (ελεύθερος), Μάλκολμ Ντιλέινι (ελεύθερος), Σέρχι Ροντρίγκεθ (Ρεάλ Μαδρίτης), Τρέι Κελ (Μέλμπουρν), Μπεν Μπέντιλ (Ερυθρός Αστέρας), Τζέριαν Γκραντ (Τουρκ Τέλεκομ), Κέιλεμπ Ταρτσέφσκι (Γκούνμα Κρέιν Θάντερς), Ρικάρντο Μορασκίνι (Βενέτσια), Τζιορντάνο Μπορτολάνι (Μανρέσα), Ντάβιντε Μορέτι (Πέζαρο).

Παραμένουν: Έτορε Μεσίνα, Νικολό Μέλι, Τζιαμπάολο Ρίτσι, Πολ Μπιλίνγκα, Ντεβόν Χολ, Τομάσο Μπαλντάσο, Σαβόν Σιλντς, Ντάβιντε Αλβίτι, Κάιλ Χάινς, Λουίτζι Ντατόμε.

Αρμάνι Μιλάνο: Ενισχυμένη και έτοιμη για το επόμενο βήμα

Αστέρι: Ο Κέβιν Πάνγκος αποτελεί τη σημαντικότερη μεταγραφή της Αρμάνι κατά τη διάρκεια του περασμένου καλοκαιριού. Ο έμπειρος 29χρονος γκαρντ, ο οποίος επιστρέφει στην Ευρώπη μετά το σύντομο περσινό του πέρασμα από το NBA και τους Κλιβελαντ Κάβαλιερς, καλείται να αναπληρώσει το κενό του Σέρχι Ροντρίγκεθ, παίρνοντας την μπακέτα του μαέστρου στην ομάδα του Μεσίνα. Η θητεία του σε Ζαλγκίρις, Μπαρτσελόνα και Ζενίτ μας έχει δείξει πως μπορεί να ηγηθεί στο παρκέ και έχοντας μπόλικο ταλέντο δίπλα του, μπορεί να μεγαλουργήσει.

Ποιον να προσέξετε: Ο… δικός μας, Ναζ Μήτρου-Λονγκ (Ελληνοκαναδός, μετρά αντίστροφα για να πάρει στα χέρια του τα χαρτιά που θα του επιτρέπουν να παίξει στην Εθνική μας ομάδα), στα 28 του, προέρχεται από την εντυπωσιακή πρώτη του χρονιά στα ευρωπαϊκά παρκέ με τη φανέλα της Μπρέσια, με την οποία είχε ανά μέσο όρο 17.5 πόντους, 4.3 ασίστ και 5 ριμπάουντ, στο ιταλικό πρωτάθλημα. Πλέον καλείται να δείξει τις ικανότητές του και στο κορυφαίο επίπεδο της Ευρωλίγκας, δίνοντας ποιοτικές λύσεις στις θέσεις των γκαρντ.

Ο παίκτης που θα ζήλευε από άλλη ομάδα της Ευρωλίγκας: Σε ένα τόσο πλήρες ρόστερ, δεν είναι εύκολο να βρούμε κάποιον που θα ζήλευε. Ωστόσο, αν έπρεπε οπωσδήποτε κάτι να αναφέρουμε θα ήταν ένας γκαντ-ηγέτης τύπου Σέρχιο Γιουλ, με πολλές παραστάσεις σε playoffs και Final-4, έτοιμος να αναλάβει δράση όταν η μπάλα θα... καίει στα μεγάλα παιχνίδια.

Μεγάλο ατού: Οι άφθονες επιλογές που έχει στα χέρια του ο Έτορε Μεσίνα, όσον αφορά τις θέσεις των ψηλών. Χάινς, Ντέιβις, Φόιγκτμαν, Μέλι, Ντατόμε και Τόμας θα αποτελούσαν σημείο αναφοράς στις περισσότερες ομάδες της φετινής Ευρωλίγκας και όλοι τους μπορούν να «ανθίσουν» υπό τις οδηγίες του πολύπειρου Ιταλού προπονητή. Επιπλέον, οι περισσότεροι από τους αντιπάλους της θα ζήλευαν την πληθώρα εμπειρίας που υπάρχει στο ρόστερ της.

Μεγάλο ερωτηματικό: Το Μιλάνο ουσιαστικά άλλαξε το μισό του ρόστερ σε σύγκριση με την περσινή σεζόν και αυτό δημιουργεί ερωτηματικά σχετικά με το κατά πόσο η ομάδα θα μπορέσει να «δέσει» έγκαιρα. Ο Μεσίνα καλείται να βρει γρήγορα τα… κουμπιά των νέων του παικτών, έτσι ώστε να βγάλει στο παρκέ αυτά που έχει στο μυαλό του.

Πρόβλεψη πορείας: Οι πολλές αλλαγές στο ρόστερ της πιθανώς να τις κοστίσουν με κάποιες «εκτός προγράμματος» ήττες στο ξεκίνημα της σεζόν, όμως ο στόχος της παραμένει και φέτος το Final-4. Άπαντες στην πρωτεύουσα της μόδας έχουν το μυαλό τους στην τετράδα της κανονικής διάρκειας και στο πλεονέκτημα έδρας όταν έρθει η ώρα των playoffs, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που κάνουν ακόμα μεγαλύτερα όνειρα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x