sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Αρσέν Βενγκέρ, ένας επαναστάτης των γηπέδων!

Σήμερα ο μεγάλος Αρσέν Βενγκέρ γίνεται 70 ετών!

Το «παιδί» του ήταν η Άρσεναλ. Από το 1996 που κάθησε στον πάγκο της, μέχρι και το 2018 που αποχώρησε, άλλαξε το αγγλικό ποδόσφαιρο για πάντα.

Ο Αρσέν Βενγκέρ είναι ένας... καλλιτέχνης των γηπέδων και της στρογγυλής θεάς, της μπάλας.



Ο επαναστάτης που διαμόρφωσε μια Άρσεναλ στο πέρασμα των χρόνων, που πρόσφερε άπλετο θέαμα, που γούσταρε κάθε λάτρης του αγγλικού και όχι μόνο ποδοσφαίρου!

Τίτλοι:

Τη σεζόν 2003/04 κατέκτησε το πρωτάθλημα με την Άρσεναλ, με τους «κανονιέρηδες» να κερδίζουν το προσωνύμιο «Invicibles», απoτελώντας το ένα από τα τρία πρωταθλήματα που πανηγύρισε. Tα υπόλοιπα ήταν το 1997-98 και το 2001-02, ωστόσο αυτό του 2003/04 ήταν αυτό που έμεινε χαραγμένο στη μνήμη όλων καθώς η Άρσεναλ το κατέκτησε αήττητη. Το 1998, 2002, 2003, 2005, 2014, 2015, 2017 κατακτάει τα Κύπελλα με τους «κανονιέρηδες» να προσφέρουν μαγικές ποδοσφαιρικές στιγμές.

Όσον αφορά το ευρωπαϊκό επίπεδο, η Άρσεναλ δεν είχε καταφέρει ποτέ να βρεθεί σε τελικό του Champions League. Αυτό συνέβη υπό τις οδηγίες του Αρσέν Βενγκέρ το 2006, χωρίς ωστόσο να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα για την ομάδα καθώς έχασε από την Μπαρτσελόνα με 2-1.

Προσφορά:

Καθιέρωσε τον περιβόητο τρόπο παιχνιδιού της Άρσεναλ, άλλαξε αυτά που γνώριζε, αυτά που δεν γνώριζε, έκανε τα πάντα με τον δικό του σκεπτικό και δεν επέτρεψε τίποτα να αλλάξει την φιλοσοφία του. Μόνος του και όλοι τους. Ξεκίνησε χωρίς να έχει την στήριξη κανενός, δεν πίστεψαν σε αυτόν, όμως ο Αλσατός κατάφερε να τους «βάλει» τα γυαλιά.

Άλλωστε τα τρια «Τ» της επιτυχίας είναι: ταλέντο-τόλμη-τύχη. Κι ο Αρσέν Βενγκέρ τα είχε όλα και τα μετέδιδε στην ομάδα του!

H αντίστροφη μέτρηση:

Το 2014 έρχεται η στιγμή που περνούν 8 χρόνια δίχως ο Αρσέν Βενγκέρ να έχει κατακτήσει ούτε ένα τρόπαιο και ο Ζοσέ Μουρίνιο να τον χαρακτηρίζει «ειδικό στην αποτυχία». Αναγκάστηκε να ξοδέψει αρκετά χρήματα ώστε να κάνει την Άρσεναλ να επιστρέψει ξανά στους τίτλους. Όμως, απέτυχε. Η ομάδα είχε φτάσει το ταβάνι της υπό τις οδηγίες του! Παρά τις αποδοκιμασίες και το γεγονός ότι οι οπαδοί ζητούσαν συνεχώς το... κεφάλι του από τη διοίκηση, ο ίδιος επέλεξε να μείνει στην αγαπημένη του Άρσεναλ, από το να την εγκαταλείψει και να δουλέψει σε έναν άλλο σύλλογο.

Ένας... ερωτευμένος προπονητής με την ομάδα που δεν τον ένοιαζε τίποτα και δεν υπολόγιζε καμία αποτυχία. Όπως και οι ερωτευμένοι μένουν και ελπίζουν, δεν εγκαταλείπουν, έτσι και ο Βενγκέρ έμεινε πιστός στον έρωτά του.

Το 2018, πήρε τελικά την απόφαση να αποχωρήσει από τον πάγκο της ομάδας που λάτρεψε. Μιας ομάδας που ουσιαστικά τον ανάγκασε να φύγει. «Πιστώνω στον εαυτό μου ένα πράγμα: πάντα χειριζόμουν την Άρσεναλ σαν να μου ανήκει», δήλωσε ο ίδιος αργότερα.

«Να μην φοβάστε να είστε φιλόδοξοι. Δεν είναι ντροπή να έχεις έναν υψηλό στόχο και να αποτύχεις. Για μένα η πραγματική ντροπή είναι να έχεις έναν στόχο και να μην κάνεις τα πάντα για να τον πετύχεις»!

Χρόνια πολλά ιδιόρρυθμε επαναστάτη του ποδοσφαίρου!

Αναστασία Βοσνάκη

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x