sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Αστέρας Τρίπολης: Κρίμα και άδικο για την ομάδα του Ράσταβατς

Ο Αστέρας Τρίπολης μετά την ήττα του από την ΑΕΚ (2-1) και μετά τη νίκη του ΟΦΗ επί του Απόλλωνα Σμύρνης, έμεινε εκτός playoffs και τερμάτισε την κανονική διάρκεια στην 7η θέση.

Αστέρας: Κρίμα και άδικο για την ομάδα του Ράσταβατς

Ένα μεγάλο κρίμα για τον Αστέρα Τρίπολης! Κρίμα γιατί δεν κατάφερε να μπει στην εξάδα και να τερματίσει τα playoffs στην 7η θέση. Ο Μίλαν Ράσταβατς ο οποίος δυο χρόνια τώρα κάνει εξαιρετική δουλειά στην ομάδα με ό,τι υλικό διαθέτει, εμφανίστηκε άκρως απογοητευμένος που δεν κατάφεραν οι Αρκάδες να μπουν στην εξάδα.

Δικαιολογίες δεν υπάρχουν. Ο Αστέρας σπατάλησε ορισμένα παιχνίδια τόσο στον πρώτο γύρο, όσο και στον δεύτερο και πέταξε βαθμούς, οι οποίοι τώρα θα τον είχαν στα playoffs.

Ματς όπως με τον Ιωνικό (δις), τον Ατρόμητο, τη Λαμία, τον ΟΦΗ… Οι Αρκάδες στα τελευταία παιχνίδια κάθε φορά που δέχονταν γκολ πρώτοι, έπεφταν ψυχολογικά και τα έχαναν. Δεν ήξεραν πώς να αντιδράσουν και συνήθως έχαναν το ματς.

Ωστόσο, κόντρα στην ΑΕΚ μπήκε στο γήπεδο και μέχρι το τέλος έδειξε ότι έχει ψυχή! Δέχτηκε δυο γκολ, σκόραρε ένα και μέχρι να σφυρίξει ο διαιτητής το ματς, οι παίκτες του Ράσταβατς δεν σταμάτησαν να παλεύουν, να πιέζουν, να απειλούν και είναι άξιοι συγχαρητηρίων για την μεγάλη τους προσπάθεια!

Περίμενε παραπάνω από αυτούς



Σίτο, Καστάνιο, Γκαρθία, Σανταφέ είναι 4 παίκτες οι οποίοι διαθέτουν καλά στοιχεία. Ωστόσο τους λείπει το κάτι παραπάνω το οποίο δεν κατάφεραν να το δείξουν καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν.

Ο Σίτο είναι εξαιρετικός με την μπάλα στα πόδια του, βοηθάει πολύ στην κυκλοφορία, απειλεί, αλλά όταν έρχεται η στιγμή να σουτάρει και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, δεν το κάνει! Έχει σαφέστατο πρόβλημα σε αυτό και πρέπει να το βελτιώσει.



Ο Καστάνιο δεν είναι κακός αμυντικός, αλλά ασταθής. Στην καλή του ημέρα μπορεί να περιορίσει κάθε αντίπαλο, αλλά όταν δεν είναι συγκεντρωμένος τότε κάνει αρκετά λάθη που φαίνονται και στοιχίζουν, λόγω της θέσης του.

Ο Γκαρθία δεν έχει πάρει αρκετό χρόνο συμμετοχής φέτος. Δεν έδειξε το καλύτερο πρόσωπο αρκετές από τις φορές που κλήθηκε να αγωνιστεί, έχοντας ελαφρυντικό πως του έλειπε ο ρυθμός.

Ο Σανταφέ επίσης είναι ένας ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε κυρίως στον πρώτο γύρο, μετά ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό και δεν επανήλθε στο 100%. Θυμόμαστε την εξαιρετική του εμφάνιση στη Ριζούπολη με τον Απόλλωνα, αλλά γενικότερα οι εμφανίσεις του ήταν κάτω του μετρίου.

Παίκτες… χρυσάφι: Ριέρα, Σονί, Καρμόνα, Πίτσου, Άλβαρες


Ο Αντριάν Ριέρα στα πρώτα ματς του πρωταθλήματος προσπαθούσε να προσαρμοστεί. Το έχει πει και ο ίδιος πως πρέπει να βρει ρυθμό, αφού το σώμα του δεν τον βοηθάει αν δεν έχει παιχνίδια στα πόδια του. Όταν όμως ο προπονητής του άρχιζε να τον βάζει βασικό σε κάθε παιχνίδι, πήρε τα πάνω του και ήξερες ότι θα είναι εκεί για να απειλήσει, να δημιουργήσει, να σκοράρει.

Ο Κέβιν Σονί ο οποίος είναι μια θετική έκπληξη για τους Αρκάδες. Με αριστερό πόδι που… σκοτώνει, που κάνει φοβερές ντρίμπλες και περνάει πολύ όμορφα τους αντιπάλους του. Ένας εξαιρετικός δημιουργός και σκόρερ, που ταίριαξε μαζί με τον Χερόνιμο Μπαράλες και μπορεί να κάνει… θαύματα. Ο Αστέρας καλείται να τον κρατήσει και να επενδύσει πάνω του, με το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων να είναι υπαρκτό.

Βράχος της άμυνας έχει αποδειχθεί ο Νταβίντ Καρμόνα ο οποίος μαζί με τον Πίτσου Ατιένθα, κόβουν κάθε αντίπαλο. Δεν είναι μόνο αυτό φυσικά. Οι δυο είναι από τους πιο ποιοτικούς παίκτες του Αστέρα Τρίπολης και κάθε φορά που έχει τύχει να λείψουν, έχει φανεί η απουσία τους και έχουν επηρεάσει το σύνολο του Σέρβου τεχνικού.



Ο Φεντερίκο Άλβαρες διανύει τη δεύτερη χρονιά του στον Αστέρα Τρίπολης. Από πέρυσι είχε δείξει σημάδια ότι διαθέτει ποιότητα και φέτος συνέχισε τις… υψηλές πτήσεις. Είναι από τα καλύτερα αριστερά μπακ του πρωταθλήματος, έχει τρεξίματα, κυκλοφορεί την μπάλα, δημιουργεί, γενικότερα είναι ένας παίκτης που όποτε τον χρειαστεί η ομάδα του είναι πάντα εκεί. Δεν είναι τυχαίο πως τελείωσε το πρωτάθλημα ως ο πρώτος μπακ σε ασίστ, παρέα με τον συμπαίκτη του, Καρμόνα.

Οι… σταθερές: Τσιφτσής, Παπαδόπουλος, Μουνάφο, Βαλιέντε


Αν μη τι άλλο, υπήρχαν ποδοσφαιριστές που γνωρίζαμε από πριν την ποιότητά τους και το απέδειξαν σε όλη τη διάρκεια της σεζόν, βγάζοντας προσωπικότητα και χαρακτήρα μέσα στο γήπεδο. Είτε μιλάμε για τον άπειρο αλλά ταλαντούχο Αντώνη Τσιφτσή, είτε για τους έμπειρους και σταθερά καλούς Παπαδόπουλο, Μουνάφο, Βαλιέντε που σήκωσαν στις πλάτες τους το βάρος της φετινής σεζόν.



Ο Ράσταβατς δεν έχει τίποτα να αποδείξει


Αν κάποιος γκρινιάξει για το γεγονός πως ο Αστέρας δεν κατάφερε να πετύχει τον στόχο του, να μπει στα playoffs θα έχει δίκιο. Παρόλα αυτά, δεν γίνεται να επιρρίψει τις περισσότερες ευθύνες στον Μίλαν Ράσταβατς. Έναν άνθρωπο που ήρθε στην Τρίπολη και επανέφερε τους Αρκάδες στα playoffs, που έχει φτιάξει μια ομάδα με ξεκάθαρη στόχευση και πλάνο στο γήπεδο, που τα στατιστικά δείχνουν την μεγάλη δουλειά του αλλά και το γεγονός πως η 7η θέση τον αδικεί ξεκάθαρα. Έχει έναν χρόνο ακόμη συμβόλαιο και δεν έχει να αποδείξει κάτι, αφού παλεύει με ένα ρόστερ σαφώς μικρότερης αξίας από το big-5 το οποίο κοίταξε κατάματα σε όλα τα παιχνίδια που το αντιμετώπισε. Με μόλις 5 μεταγραφές το καλοκαίρι και με… μηδέν τον χειμώνα!



Αν μη τι άλλο, είναι κρίμα και άδικα για τον Αστέρα Τρίπολης το γεγονός πως δεν κατάφερε να τερματίσει στην πρώτη εξάδα. Η δουλειά που έχει γίνει μέσα σε όλη τη σεζόν και οι αρκετές και πολύ καλές εμφανίσεις, δεν μπορούν να διαγραφούν. Σε ένα πρωτάθλημα εξόχως ανταγωνιστικό, με όχι και τις καλύτερες δυνατές διαιτησίες προς τους Αρκάδες, o Aστέρας πέρασε έβδομος τη γραμμή του τερματισμού. Καθήκον του πλέον να μην τον πάρει από κάτω και να τερματίσει σε αυτή τη θέση.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x