sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ο ηγετικός Φορτούνης, η κομβική τριάδα και ο… μετρ: Τα σημεία από το Αστέρας-Ολυμπιακός

Τα πέντε σημεία που κράτησε το sportfm.gr από τη νίκη του Ολυμπιακού επί του Αστέρα Τρίπολης με 2-0, για την 11η αγωνιστική της Stoiximan Super League.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 2-0 του Αστέρα στην Τρίπολη, αφήνοντας πίσω του τα άσχημα αποτελέσματα με ΠΑΟΚ και Γουέστ Χαμ και επανήλθε στις νίκες. Σε ένα ματς που τα βρήκε σκούρα και η κίνηση του Ντιέγκο Μαρτίνεθ με την είσοδο του Κώστα Φορτούνη του… ξεκλείδωσε τη νίκη.

Για να φτάσει σε αυτή, όμως, έπρεπε να «ματώσει» η ομάδα του Πειραιά. Διότι είδε τους Αρκάδες να έχουν τις κλασικότερες τελικές, αλλά και να τους… βραχυκυκλώνουν, αλλά τελικά έσπασαν το «μπλόκο» τους για να πάρουν το τρίποντο.

Το sportfm.gr κατέγραψε τα πέντε σημεία από το παιχνίδι και σας τα παρουσιάζει.

Ο ηγετικός Φορτούνης τα έκανε όλα:


Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ έκανε την καταλληλότερη κίνηση και έβαλε τον Κώστα Φορτούνη στο παιχνίδι, με τον 31χρονο να αλλάζει όλη την εικόνα του ματς. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός δεν είναι μόνο ότι σκόραρε τα δυο γκολ και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του, αλλά τον χρειάζονταν οι «ερυθρόλευκοι» για να ξεκλειδώσουν τον σκληροτράχηλο Αστέρα. Προφανώς, αρχικά θέλησε να του δώσει ορισμένες ανάσες γιατί παίζει συνεχόμενα και τον άφησε στον πάγκο, αλλά έκανε… μπαμ από μακριά πόσο απαραίτητος είναι.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού έχει αποδείξει μέχρι στιγμής ότι είναι εκ των κορυφαίων (αν όχι ο κορυφαίος) στο πρωτάθλημα και το απέδειξε για ακόμη μια φορά. Μάλιστα, στο πρώτο ημίχρονο που δεν έπαιζε, φαινόταν ότι λείπει και για αυτό ο Ισπανός τεχνικός έκανε την πιο κατάλληλη κίνηση στο δεύτερο μέρος. Δεν έκανε κάτι το απίστευτο αλλά βγήκε μπροστά όταν τα πράγματα ζόριζαν, σκοράροντας τα δύο τέρματα της αναμέτρησης. Ηγετικός, αρχηγός και δίνει ηρεμία στους Πειραιώτες ενόψει της διακοπής του πρωταθλήματος.

Κάτω από τη βάση δημιουργικά και με προβλήματα ανασταλτικά:


Όπως αναφέραμε, στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός δεν απείλησε ουσιαστικά. Ο Ελ Κααμπί δεν φάνηκε, ούτε βέβαια και τροφοδοτήθηκε, ενώ γενικότερα οι «ερυθρόλευκοι» ήταν νωθροί και χωρίς ιδέες στο δεύτερο μισό του γηπέδου. Κάθετα δεν κατάφερε να παίξει η ομάδα του Μαρτίνεθ -εκτός από μια φάση στο 54’ με τον Αλεξανδρόπουλο που τροφοδότησε τον Μπιέλ και αυτός σούταρε πάνω στον Παπαδόπουλο- και μέχρι το 69’ καθαρή ευκαιρία δεν είχε, ούσα εγκλωβισμένη από τον αντίπαλό της. Δημιουργία επί της ουσίας δεν υπήρχε για τους φιλοξενούμενους, παρότι είχαν διάθεση αλλά έδειχναν πως αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά, τότε θα είχαν σοβαρό θέμα. Σε αυτό έπαιξε ρόλο και το γεγονός πως είχαν αργή κυκλοφορία και ήταν αρκετά στατικοί!

Βέβαια, και ανασταλτικά ο Ολυμπιακός δεν… ενθουσίασε. Ο Ρέτσος ήταν ξανά ο κορυφαίος του, αλλά και πάλι οι Πειραιώτες παρότι ο Αστέρας έπαιζε χαμηλά στο γήπεδο, δέχτηκαν φάσεις και αυτό προβληματίζει. Οι Αρκάδες αν είχαν ουσία, θα είχαν ρίξει στα σχοινιά τον αντίπαλό τους. Ο Μιριτέλο στο 7’ έχει κεφαλιά άουτ από τη μικρή περιοχή, ο Κρέσπι στο 67’ από πλεονεκτική θέση είδε τον Πασχαλάκη να του λέει «όχι», ο Καλτσάς στο 86’ εξ επαφής δεν σκόραρε! Τρεις τόσο καθαρές φάσεις δεν είχαν οι φιλοξενούμενοι στο 90λεπτο…

Έσε, Αλεξανδρόπουλος, Ορτέγκα και… τέλος:


Ο Έσε, ο Αλεξανδρόπουλος και ο Ορτέγκα… κατάπιαν χιλιόμετρα στο παιχνίδι. Ήταν οι κορυφαίοι του Ολυμπιακού και μέσα στους διακριθέντες, πέραν φυσικά του σκόρερ Φορτούνη. Έσε και Αλεξανδρόπουλος προσπάθησαν να ανεβάσουν το τέμπο, είχαν διάθεση και κέρδισαν αρκετές μάχες στον άξονα, όπου είχαν να αντιμετωπίσουν τρεις αντιπάλους τους.

Ο Ορτέγκα από τη μεριά του είχε πολλά ανεβάσματα και προωθήσεις, προσπάθησε να αποτελέσει το στήριγμα στους συμπαίκτες του και να περάσει σέντρες, ενώ αμυντικά έδωσε τεράστιες μάχες με τον Καλτσά. Φυσικά, ο Ρέτσος στα μετόπισθεν αλλά και ο Γιόβετιτς όσο μπήκε, έδωσαν σημαντικές βοήθειες και έπαιξαν σημαντικό ρόλο για να καταφέρει ο Ολυμπιακός να αποδράσει με το τρίποντο από την Τρίπολη.

Ο Μαρτίνεθ έδωσε ευκαιρίες, αλλά δεν πήρε βοήθειες:


Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ έκανε αλλαγές στο ματς με τον Αστέρα και έδωσε ευκαιρίες σε παίκτες οι οποίοι δεν έχουν πάρει αρκετό χρόνο συμμετοχής φέτος. Ο Σολμπάκεν, ο Μπιέλ, αλλά και ο Σκάρπα δεν τον βοήθησαν, ούτε ωστόσο και ο Ελ Κααμπί.

Ο Μπιέλ πέρασε σχεδόν απαρατήρητος από όταν μπήκε στο ματς, ο Σκάρπα και ο Σολμπάκεν προσπαθούσαν αλλά δεν τους έβγαινε, ενώ ο Μαροκινός βρίσκεται σε ντεφορμάρισμα και φάνηκε για ακόμη μια φορά και σήμερα. Ιδιαίτερα η εικόνα του Σολμπάκεν είναι πολύ άσχημη, διότι μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή υψηλού επιπέδου που δεν έχει καταφέρει να το δείξει στο χορτάρι.

Ο Ισπανός τεχνικός προσπαθεί να ανοίξει το ροτέισον, αλλά αρκετές φορές δεν του βγαίνει και οι λύσεις που παίρνει από τους παίκτες που έχουν λιγότερο χρόνο συμμετοχές είναι μικρές έως μηδαμινές.

Μετρ της τακτικής ο Ράσταβατς, αλλά «πληγώθηκε» από ατυχία και αστοχία:


Ο Μίλαν Ράσταβατς ήξερε εξ αρχής ότι θα αντιμετωπίσει έναν δύσκολο αντίπαλο και για αυτό λόγω κομβικών απουσιών που είχε (Μπαρτόλο, Μουνάφο) έκανε αλλαγές και άλλαξε μάλιστα και το σύστημα που παίζει συνήθως.

Το 4-2-3-1 έγινε 4-3-3 με σκοπό να ενισχύσει την ομάδα του στη μεσαία γραμμή, το οποίο αρκετές φορές γινόταν και 4-4-2, με τον Σουρλή να ανεβαίνει ψηλά στο γήπεδο για να δημιουργήσει μια τριπλή ζώνη άμυνας. Οι Αρκάδες τακτικά ήταν άριστοι και μέχρι να δεχτούν το πρώτο γκολ στο 69ο λεπτό ήταν αλάνθαστοι και έμοιαζαν απροσπέλαστοι αμυντικά. Πληγώθηκαν, όμως, σε εκείνο το σημείο από την… κακιά στιγμή, με την μπάλα ενώ πήγαινε συστημένη πάνω στον Παπαδόπουλο να βρίσκει στον Πίτσου και να καταλήγει στα δίχτυα.

Του βγήκε η αλλαγή στη διάταξη του Ράσταβατς, ο οποίος παρέταξε στον αγωνιστικό χώρο μια συμπαγής ομάδα, η οποία κοίταξε στα ίσια τον Ολυμπιακό και του δημιούργησε πολλά προβλήματα, όπως και κλασικές τελικές. Είχε τον Γκος σε εξαιρετικό βράδυ και μόλις είναι έτοιμος να βγάλει 90λεπτο θα δούμε ακόμη καλύτερα πράγματα, ενώ οι Καστάνιο, Καλτσάς έκαναν μεγάλη εμφάνιση. Συνολικά δεν υπήρξε ποδοσφαιριστής που να υστέρησε, ενώ οι Αρκάδες είχαν την ατυχία να χάσουν τον Μιριτέλο στο πρώτο τέταρτο του αγώνα. Όπως πρέπει να δοθεί το credit στον Σέρβο τεχνικό, ο οποίος απέδειξε ξανά πως είναι… μετρ στην τακτική και ένας υψηλού επιπέδου προπονητής, το γεγονός πως εμφάνισε έναν τρομερά ανταγωνιστικό Αστέρα, με στόχευση και προσήλωση στον αγωνιστικό χώρο, ενώ ακόμη και οι αλλαγές του ήταν «to the point», παρότι είχε λιγοστές λύσεις λόγω των απουσιών. Λίγο ήθελε για τον Αστέρα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x