sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ο Αστέρας έλαμψε ξανά και μπορεί να δουλέψει πάνω στα κέρδη του!

Την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα πήρε ο Αστέρας Τρίπολης και το sportfm.gr αναφέρει τα κέρδη και τα σημεία-κλειδιά πάνω στα οποία μπορούν οι Αρκάδες να βασιστούν στη συνέχεια.

Αστέρας Τρίπολης: Τα κέρδη από την πρώτη νίκη

Επιτέλους νίκη για τον Αστέρα Τρίπολης! Οι Αρκάδες επικράτησαν 1-0 του Απόλλωνα Σμύρνης με φοβερή κεφαλιά του Μπαράλες και πήραν το πρώτο τους θετικό αποτέλεσμα στο πρωτάθλημα. Μια νίκη την οποία άξιζαν με το παραπάνω και που την χρειάζονταν επίσης πάρα πολύ.

Στις 5 πρώτες αγωνιστικές ο Αστέρας δεν μπορούσε να βρει τη νίκη, έχοντας μόλις ένα γκολ κόντρα στον Βόλο με τον Σονί. Όπως ήταν λογικό σε τέτοιες περιπτώσεις η πίεση ήταν μεγάλη και ειδικότερα για τον Μίλαν Ράσταβατς. Ο Σέρβος τεχνικός διανύει τον δεύτερο χρόνο στον πάγκο της ομάδας του και έχει δείξει ότι μπορεί να φτάσει ψηλά τον σύλλογο, έχοντας μια νοοτροπία που δεν έχουν πολλοί. Έμεινε πιστός στο πλάνο που είχε με τους παίκτες του, «έκλεισε» τα αυτιά του σε οτιδήποτε αρνητικό και επέμενε στον στόχο του, στη νίκη.

Η διακοπή επιπλέον βοήθησε και τους ποδοσφαιριστές του Αστέρα να ξεκουραστούν και να ανασυγκροτηθούν, έχοντας βέβαια στην πλάτη τους και την καλή παράδοση κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης στην Ριζούπολη.

Στην επόμενη αγωνιστική οι Αρκάδες θα αντιμετωπίσουν τον Παναθηναϊκό και στην συνέχεια τον ΠΑΣ στα Γιάννενα και πρέπει να έχουν στο μυαλό τους τον αρχικό τους στόχο, δηλαδή τα playoffs, συνεχίζοντας και δείχνοντας μια εικόνα όπως στο ματς του Σαββάτου.

Πάμε να δούμε κάποια σημεία κλειδιά του αγώνα στην Ριζούπολη σε σχέση με τα άλλα παιχνίδια.


Ο Βαλιέντε, ο οποίος αγωνίστηκε ως στόπερ λόγω προβλήματος του Πίτσου, απέδωσε 100% και εντυπωσίασε με την εμφάνισή του. Παρόλο που η φυσική του θέση είναι στα χαφ, ο 30χρονος Ισπανός σε θέση κεντρικού αμυντικού έκανε τα αδύνατα δυνατά και έκλεισε τους παίκτες του Απόλλωνα όσο περισσότερο μπορούσε. Ενδεικτικό είναι πως οι γηπεδούχοι απείλησαν ελάχιστες στιγμές μέσα από την περιοχή!

Ακόμα ένας παίκτης που έκανε εξαιρετικό παιχνίδι ήταν ο Σανταφέ. Το απόκτημα του καλοκαιριού, πραγματικά ήταν ασταμάτητος και έπαιξε το καλύτερο παιχνίδι του μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα, δίνοντας υποσχέσεις για την συνέχεια της ομάδας. Παρότι μέχρι στιγμής δεν είχε κάνει τις καλύτερες εμφανίσεις, στη Ριζούπολη έδειξε γιατί αποκτήθηκε. Κλεψίματα, πολλές σωστές πάσες και σημαντική συμβολή στην ανάπτυξη της μπάλας και στην γρήγορη μετάβασή της από την άμυνα στην επίθεση.



Ο σκόρερ Χερόνιμο Μπαράλες, ο οποίος με κεφαλιά-κανονιά έβαλε το νικητήριο γκολ και εκτός από… θέαμα, πρόσφερε και την πρώτη νίκη του Αστέρα στο πρωτάθλημα. Ο Αργεντινός στα πρώτα 5 ματς βλέπαμε ότι έκανε τα πάντα για να σκοράρει (με αγαπημένο του τρόπο την κεφαλιά), ωστόσο δεν τα κατάφερνε. Και επιτέλους το Σάββατο το έκανε, παίρνοντας και αυτός… μπρος παρέα με την ομάδα του.



Ο κόσμος του Αστέρα Τρίπολης βρέθηκε και στην Ριζούπολη. Ωραία ατμόσφαιρα από τους φίλους των Αρκάδων, οι οποίοι δεν σταμάτησαν στιγμή να τραγουδούν και να εμψυχώνουν την ομάδα τους. Μάλιστα, στο τέλος του ματς… στράφηκαν και στον Μίλαν Ράσταβατς αποθεώνοντας τον. Μια εικόνα πολύ όμορφη ειδικά με την πίεση που υπήρχε αφού οι Αρκάδες δεν είχαν σημειώσει κάποια νίκη, δείχνοντας την απόλυτη στήριξή τους!

Ο προπονητής Μίλαν Ράσταβατς ο οποίος είδε στην πράξη επιτέλους τη καλή δουλειά που έχει κάνει τόσο καιρό στον σύλλογο. Όπως είναι λογικό, όταν μια ομάδα δεν έχει θετικά αποτελέσματα, θα υπάρχει πίεση και κακή ψυχολογία και αυτή η νίκη ήταν κάτι που χρειαζόταν, τόσο ο Σέρβος τεχνικός, όσο και οι παίκτες. Η διοίκηση πάντως της ομάδας από την Αρκαδία είχε εκφράσει την στήριξη στο πρόσωπο του Μίλαν Ράσταβατς και αυτή την φορά τους το ανταπέδωσε, όσο και στους φιλάθλους που πίστευαν στην ομάδα.



Σαφώς τα κέρδη του Αστέρα Τρίπολης από το παιχνίδι με τον Απόλλωνα είναι πολλά. Είδαμε ακόμη και να αλλάζει διάταξη ο Μίλαν Ράσταβατς και να παίζει με 4-4-2 (ή 4-4-1-1 αν θέλετε καλύτερα με τον Σονί στο πλάι του Μπαράλες), είδαμε να προσαρμόζεται στις συνθήκες του αγώνα (με τη μετακίνηση του Βαλιέντε στα στόπερ) και να φορτώνει παίκτες στα χαφ για να κρατήσει το αποτέλεσμα, να διαχειρίζεται γενικότερα με σχετική άνεση το υπέρ του προβάδισμα.

Ασφαλώς και πρέπει να δουλευτούν ορισμένα πράγματα περισσότερο, όπως τα κακά τελειώματα των παικτών του ορισμένες φορές και ενώ έβγαιναν με καλές προϋποθέσεις σε σημεία για να εκτελέσουν. Όπως και το ότι θα πρέπει να βρει περισσότερους τρόπους για να απειλεί και να σκοράρει. Το τρίποντο, όμως, ήρθε σε κομβικό σημείο για να προσθέσει ηρεμία στον Αστέρα, αλλά δεν πρέπει όσα προβλήματα έχει να του τα… κρύψει κάτω από το χαλάκι.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x