sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Αστέρας Τρίπολης 2023/24: Ράσταβατς, Μιριτέλο και… ανεβαίνει επίπεδο!

Ο Αστέρας Τρίπολης καλείται να αφήσει πίσω του την περασμένη αποτυχημένη χρονιά, έχοντας πλέον όλα τα εχέγγυα για να ανέβει επίπεδο.

Σελίδα γύρισε ο Αστέρας Τρίπολης, θέλοντας να αφήσει πίσω του μια κακή σεζόν και να επανέλθει στην κανονικότητα. Σημαντικές επιστροφές, αλλά και αποχωρήσεις, όπως και αφίξεις συνθέτουν αυτό το νέο ξεκίνημα που θέλει να κάνει η ομάδα, με τον Μίλαν Ράσταβατς να έχει θέσει εξαρχής έναν δύσκολο στόχο, την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας!

Ο Σέρβος τεχνικός, λοιπόν, επέστρεψε στην τεχνική ηγεσία του Αστέρα μετά από έναν χρόνο, μαζί με τους βοηθούς του. Στις επιστροφές πρέπει να σημειωθεί και αυτή του προπονητή της φυσικής κατάστασης, Παύλου Γκότση, ένας εκ των κορυφαίων στο κομμάτι του στην Ελλάδα και με τον οποίο οι Αρκάδες «πετούσαν» τα προηγούμενα χρόνια, όντας μια από τις πιο γυμνασμένες ομάδες στο πρωτάθλημα. Ο 50χρονος προπονητής έχει φέρει, επίσης, στην ομάδα του και τον Βλάντιμιρ Ίλιτς, έναν ταλαντούχο προπονητή, ο οποίος μπορεί να προσθέσει διάφορα στοιχεία στο παιχνίδι του Αστέρα και ο Ράσταβατς τον εμπιστεύεται πλήρως, δίνοντάς του την ευκαιρία σε υψηλό επίπεδο.

Αστέρας Τρίπολης: Το προφίλ των Αρκάδων για τη νέα σεζόν

Είχαμε όμως και αποχωρήσεις, αφού τρανταχτά ονόματα έφυγαν από την ομάδα. Ματίας Ιγκλέσιας και Χερόνιμο Μπαράλες δεν βρίσκονται πια στον Αστέρα Τρίπολης, μετά από πολλά χρόνια και πρέπει να πάμε τουλάχιστον μια δεκαετία πίσω για να δούμε την ομάδα χωρίς έναν εκ των δύο. Την ίδια ώρα, είχαμε και σημαντικές αφίξεις παικτών, με αυτή του Χουάν Μιριτέλο να ξεχωρίζει, ενώ και αρκετά παιδιά από την ακαδημία ανέβηκαν στην πρώτη ομάδα.

Ο Αστέρας προχωρά σε μια μεγάλη ανανέωση, αφήνει πίσω του την περασμένη κάκιστη σεζόν και στοχεύει ξανά ψηλά. Θα χρειαστεί τον χρόνο του ώστε αυτό το νέο εγχείρημα να πετύχει, ωστόσο υπάρχουν όλα τα εχέγγυα για να συμβεί αυτό.

Μεταγραφές δεν έγιναν πολλές από τους Αρκάδες, αλλά το παζλ δεν έχει συμπληρωθεί ακόμα. Νίκος Καλτσάς, Βασίλης Μάντζης, Διαμαντής Χουχούμης και φυσικά η μεγάλη μεταγραφή του Χουάν Μπαουτίστα Μιριτέλο είναι οι πρώτες κινήσεις που έγιναν και μάλιστα από νωρίς. Ο Αστέρας ενισχύθηκε επιθετικά με δύο σέντερ φορ (Μιριτέλο, Μάντζης). Βέβαια, μπορούμε να θεωρούμε ως εσωτερική μεταγραφή και του Χοσέ Λουίς Βαλιέντε ο οποίος επέστρεψε στα γήπεδα μετά από έναν χρόνο, αφού είχε έναν σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο. Ένας κομβικός ποδοσφαιριστής αν μη τι άλλο για την ομάδα του.

Αστέρας Τρίπολης: Το προφίλ των Αρκάδων για τη νέα σεζόν

Ο Γιάννης Χριστόπουλος, ένα νεαρό και ικανό παιδί, επέστρεψε επίσης από τον δανεισμό του στο εξωτερικό, ενώ στον Αστέρα περιμένουν να πάρουν περισσότερα από τους Χουλιάν Μπαρτόλο, Φακούντο Μπερτόγλιο και Σίτο που την περασμένη σεζόν δεν κατάφεραν να βοηθήσουν ιδιαίτερα.

Ας έχουμε, φυσικά, στο μυαλό μας και τα αρκετά νεαρά παιδιά που θα δούμε, αφού ο Χριστόπουλος όπως προείπαμε, αλλά και οι Κωστέας, Ζουγλής, Αλάγκμπε είναι ορισμένοι που θα πάρουν ευκαιρίες και ήδη μέσω της προετοιμασίας έδειξαν πολύ καλό πρόσωπο. Άλλωστε, ο Αστέρας πάντα έβγαζε παιδιά από τα σπλάχνα του και θα συνεχίζει να το κάνει και αυτό, δείχνοντας τον δρόμο και στις υπόλοιπες ομάδες.

Τι έκανε το καλοκαίρι (1Ν -2Ι -2Η)


Ο Αστέρας από τα πρώτα του φιλικά παιχνίδια φάνηκε ανταγωνιστικός ξανά και θύμισε ξανά… Αστέρα. Επιθετικό και ωραίο ποδόσφαιρο, πρέσινγκ ψηλά στο γήπεδο και προσπάθεια δημιουργίας φάσεων με ορθολογικό τρόπο. Οι παίκτες και πάλι εξαιρετικά γυμνασμένοι, βγάζοντας τρεξίματα και ανάσες, έδειξαν φορμαρισμένοι και μια συνολική εικόνα όπως είχαμε συνηθίσει την ομάδα τόσα χρόνια. Στο πρώτο φιλικό ματς επικράτησε 2-1 του Παναιτωλικού, στο δεύτερο ήρθε ισόπαλος 1-1 με τον Ατρόμητο στην Τρίπολη. Ακολούθησε ένα προπονητικό φιλικού χαρακτήρα με τον Ολυμπιακό, όπου οι Αρκάδες γνώρισαν την ήττα με 2-0 αλλά οι μαρτυρίες αναφέρουν πως το πρόσωπο της ομάδας ήταν εξαιρετικό.



Οι Αρκάδες συμμετείχαν και στο τουρνουά του Βόλου, όπου τα συναισθήματα ήταν ανάμεικτα. Απέναντι στον Βόλο είχε συνολικά καλή εικόνα, αλλά λύγισε στα πέναλτι από την ομάδα του Κώστα Μπράτσου, ενώ στον μικρό τελικό και στο τελευταίο φιλικό πριν τη σέντρα του πρωταθλήματος δεν έκανε καλή εμφάνιση, ηττήθηκε 2-1 και ο Μίλαν Ράσταβατς δήλωσε πως δεν είναι ικανοποιημένος από όσα είδε. Τόνισε ωστόσο, πως η ομάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο και θα είναι έτοιμη στην πρεμιέρα απέναντι στον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Αστέρας Τρίπολης: Το προφίλ των Αρκάδων για τη νέα σεζόν

Σε αυτά τα φιλικά, ο Μίλαν Ράσταβατς έδειξε και μερικές από τις σκέψεις του για την ενδεκάδα. Με τον Παπαδόπουλο να είναι φυσικά ο βασικός κίπερ και πλέον δεύτερος να έρχεται ο νεαρός Σγουρής, αφού ο Τσιφτσής πήγε δανεικός στη Ράκοφ. Καρμόνα, Αλβαρες και Πίτσου θα είναι οι 3 εκ των τεσσάρων της άμυνας, με τον Χριστόπουλο να έχει προβάδισμα για να την συμπληρώσει και να ακολουθούν οι Καστάνιο, Τζουκάνοβιτς. Στον άξονα και μέχρι να αποκτηθούν τουλάχιστον δύο χαφ ακόμα, ο Μουνάφο θα είναι δεδομένα ο ένας, ενώ οι Αλάγκμπε-Βαλιέντε αυτή τη στιγμή παλεύουν για τη θέση δίπλα του. Μπαρτόλο-Μπερτόγλιο για τη θέση στο "10", με τους Σίτο-Κρέσπι να είναι αυτή τη στιγμή πιο... μπροστά για τα εξτρέμ και ο Μιριτέλο για την κορυφή της επίθεσης.

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ



ΗΡΘΑΝ: Διαμαντής Χουχούμης (ελεύθερος από τον Παναιτωλικό), Νίκος Καλτσάς (ελεύθερος από την Καρμιώτισσα), Βασίλειος Μάντζης (ελεύθερος από τον Ιωνικό), Χουάν Μπαουτίστα Μιριτέλο (δανεικός με οψιόν αγοράς από την Ντεφένσα Χουστίθια), Τιμιπέρε Τζον Έμπο (ολοκληρώθηκε ο δανεισμός του στον Παναθηναϊκό Β'), Ντίνο Γκρόζντανιτς (ολοκληρώθηκε ο δανεισμός του στον Διαγόρα), Γιάννης Χριστόπουλος (ολοκληρώθηκε ο δναεισμός του στην Σλάβεν Μπελούπο).

ΕΦΥΓΑΝ: Αντώνης Τσιφτσής (δανεικός στην Ράκοβ), Ασιέρ Μπενίτο (Ρεάλ Ουνιόν), Χερόνιμο Μπαράλες (Καλαμάτα), Μπάγκους Κάφι (Μπαρίτο Πουτέρα), Ιβάν Ντεμιντένκο (Μινάι), Μίκαελ Γκαρντάβσκι (ελεύθερος), Ντάνι Σάνταφε (ελεύθερος), Χρήστος Τασουλής (Ιωνικός), Λέο Τιλίκα (Αλ Νατζμά), Χουάν Ντομίνγκεθ (αποσύρθηκε), Αντριάν Ριέρα (ΟΦΗ).


ΣΥΝ



Ενισχύθηκε πολύ η επιθετική γραμμή του Αστέρα με την απόκτηση του Χουάν Μιριτέλο. Μια μεταγραφή που θα ανεβάσει πολύ την ομάδα και θα της δώσει ποιότητα, καθώς επίσης θα βοηθήσει τον Αστέρα αφού πονούσε στο συγκεκριμένο κομμάτι, με τον Αργεντινό να είναι έτοιμος αγωνιστικά, αφού το πρωτάθλημα της χώρας του διεξάγεται κανονικά και έχει ρυθμό στα πόδια του. Όπως επίσης αποκτήθηκαν και οι Μάντζης, Καλτσάς που δεδομένα θα βοηθήσουν επίσης στο επιθετικό κομμάτι και ο Χουχούμης στην άμυνα, με τους προαναφερθέντες να έχουν εμπειρία από την πρώτη κατηγορία.

Ένα ακόμη συν, το γεγονός πως για ακόμη μια χρονιά ο Αστέρας κρατάει τον κορμό των ποδοσφαιριστών, προσθέτοντας σε αυτόν νεαρά παιδιά αλλά και ορισμένες καλές μεταγραφές!

Αστέρας Τρίπολης: Το προφίλ των Αρκάδων για τη νέα σεζόν

Η επιστροφή του Μίλαν Ράσταβατς ήταν ένα μεγάλο θετικό για τους Αρκάδες, καθώς με τον Σέρβο τεχνικό στον πάγκο η ομάδα αναμένεται να είναι ξανά ανταγωνιστική και να παίζει καλό ποδόσφαιρο. Ο Ράσταβατς ξέρει να διαχειρίζεται την ομάδα, αλλά και τα αποδυτήρια και να κρατάει τις ισορροπίες. Όπως και το γεγονός πως γνωρίζει καλά την ομάδα και τι χρειάζεται για να πετύχει!

Στα θετικά και η επιστροφή του προπονητή της φυσικής κατάστασης, Παύλου Γκότση ο οποίος ήταν αρκετά χρόνια στην ομάδα και τους διατηρούσε σε άψογη φόρμα, χωρίς τραυματισμούς. Κομβική και η δική του επιστροφή στην ομάδα.

ΠΛΗΝ



Στα αρνητικά, ο Αστέρας δεν έχει τόσο μεγάλο βάθος στον άξονα και πρέπει να το διαχειριστεί αυτό ο Ράσταβατς, ιδιαίτερα μέχρι να έρθουν και οι τελευταίοι ποδοσφαιριστές. Επιπλέον, η ομάδα έρχεται από μια πολύ κακή σεζόν, με την φυσική κατάσταση των ποδοσφαιριστών να μην είναι και η καλύτερη και έτσι θα χρειαστεί πάρα πολύ δουλειά και χρόνο για να επανέλθουν στα επιθυμητά επίπεδα.

Το δύσκολο ξεκίνημα επίσης στο πρωτάθλημα, αφού στις τρεις πρώτες αγωνιστικές έχει να παίξει κατά σειρά με ΠΑΟΚ (εκτός), ΟΦΗ (εντός) και Άρη (εκτός). Δύσκολα παιχνίδια, ιδιαίτερα αυτά στη Θεσσαλονίκη, για μια ομάδα που τώρα μοντάρεται και θα παίξει με δύο ισχυρούς αντιπάλους. Βέβαια, αυτό μπορεί αυτόματα να γίνει... θετικό, αφού θα είναι απαλλαγμένοι από άγχος και κάθε θετικό αποτέλεσμα στα δύο εκτός έδρας ματς, μπορεί να απογειώσει την ψυχολογία των Αρκάδων.

Αστέρας Τρίπολης: Το προφίλ των Αρκάδων για τη νέα σεζόν

Πιθανή ενδεκάδα: Παπαδόπουλος - Καρμόνα, Πίτσου, Χριστόπουλος, Άλβαρες - Μουνάφο, Βαλιέντε - Σίτο, Κρέσπι, Μπαρτόλο - Μιριτέλο.

Προπονητής: Μίλαν Ράσταβατς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x