sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Το στατιστικό αποτύπωμα του πρώτου γύρου στη Super League

Το sport-fm.gr παρουσιάζει τους παίκτες που ξεχώρισαν στον πρώτο γύρο που μέσα από τα στατιστικά επιτεύγματα τους κάτι που αποδόθηκε σε αρκετό βαθμό στην εικόνα των ομάδων τους.

Αυτοί που ξεχώρισαν στον πρώτο γύρο

Ο πρώτος γύρος έριξε την αυλαία του, με μοναδική εκκρεμότητα τον αγώνα του Απόλλωνα με τον ΟΦΗ στη Ριζούπολη. Ένας πρώτος γύρος που παρουσιάζει αρκετό ενδιαφέρον από την άποψη των στατιστικών στοιχείων και σε πολλές περιπτώσεις, όπως θα δούμε και παρακάτω επαληθεύει και την εικόνα που έχουν οι ομάδες μετά από τις πρώτες 13 αγωνιστικές του πρωταθλήματος της Super League.

Στον τομέα του σκοραρίσματος ο Καρλίτος είναι εκείνος μέχρι τώρα που οδηγεί την κούρσα με τα εννέα γκολ, ακολουθούμενος από τον Φαν Φέερτ και τον Αραούχο. Στο σκοράρισμα, αυτό που διαπιστώνουμε φέτος, είναι πως έχει σημεία αναφοράς η Ένωση με δύο ποδοσφαιριστές μέσα στην πρώτη δεκάδα, τον Τσίνο αλλά και τον Τσούμπερ που έχει πέντε, με τους δύο να έχουν τα έντεκα από τα συνολικά 25 τέρματα της Ένωσης. Στον Ολυμπιακό, το σκοράρισμα πάντως είναι πιο μοιρασμένο, με τον Ελ Αραμπί να προηγείται με πέντε γκολ, ενώ Σισέ, Τικίνιο και Ακιμπού Καμαρά έχουν από τέσσερα και φτάνουν στα 17 από τα 25 γκολ των «ερυθρολεύκων» αυτή τη στιγμή.

Ο στράικερ του Παναθηναϊκού ωστόσο είναι και εκείνος που αποτελεί τον πλέον εύστοχο παίκτη στο φετινό πρωτάθλημα, αφού χρειάζεται λιγότερες από δύο τελικές προσπάθειες για να βάλει ένα γκολ, αφού έχει 1/1.9 τελικές. Στην δεύτερη θέση των γκολ ανά προσπάθεια, βρίσκεται ο Ελ Αραμπί με 1 ανά 3.6 τελικές. Από κοντά και ο Γιασμίνκο Κούρτιτς με 1 ανά 3.8. Στις χαμένες ευκαιρίες προηγούνται οι Άκπομ και Καμαρά έχοντας τρεις ο καθένας, ενώ στα δοκάρια υπάρχουν έντεκα ποδοσφαιριστές που τα έχουν σημαδέψει από δύο φορές.



Ο Πέτρος Μάνταλος με τις αισθητά βελτιωμένες εκτελέσεις του στα στημένα, προηγείται στον πίνακα των ασίστ με επτά, με τον άσο της ΑΕΚ, να βρίσκεται και γι’ αυτό υψηλά στους πόντους αξιολόγησης με 0.280 μέσο όρο. Στους συνολικούς πόντους αξιολόγησης ωστόσο προηγείται ο Αγκιμπού Καμαρά που έχει 260 με Μάνταλο και Αραούχο στη 2η και 3η θέση σε πολύ κοντινή απόσταση με 225 και 220 αντίστοιχα.



Ο ΠΑΣ Γιάννενα στις στατιστικές κατηγορίες, που αφορούν την άμυνα κλέβει την παράσταση και πιστοποιεί γιατί σχεδόν σε όλον τον πρώτο γύρο, διέθετε την καλύτερη άμυνα, θέση στην οποία έχει πλέον τα πρωτεία ο Ολυμπιακός. Στα κλεψίματα στην πρώτη τετράδα φιγουράρουν τρεις παίκτες της ομάδας του Ηρακλή Μεταξά, με τον Καραχάλιο να είναι μακράν ο κορυφαίος στον τομέα αυτό με 58 και τον παρτενέρ του στο κέντρο των Ιωαννίνων Ντομίνγκεθ να έχει 42, ενώ 4ος στη συνολική κατάταξη έρχεται ένας ακόμα παίκτης των Ιωαννίνων που είναι ο Πίρσμαν με 39. Οι Κάργας και Εραμούσμπε είναι δεύτερος και τέταρτος αντίστοιχα στα διωξίματα μέσα από την περιοχή, κατηγορία στην οποία τα ηνία έχει ο συγκλονιστικός Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι που έχει 50.

Εξαιρετικές οι επιδόσεις του Μανώλη Σάλιακα στις σέντρες με 34, αλλά και στον στατιστικό τομέα των συνεργασιών με 74, με τον δεξιό οπισθοφύλακα του ΠΑΣ, να ακολουθείται και στις δύο αυτές κατηγορίες από τον Πέτρο Μάνταλο. Ανά σέντρα πάντως σε ποσοστό ο Λιβάι Γκαρσία με 11/17 και ο Αγκιμπού Καμαρά με 14/22 είναι οι πιο εύστοχοι στο να βρουν συμπαίκτες του με αυτόν τον τρόπο στην περιοχή. Στον τομέα των κερδισμένων φάουλ προηγείται ο Ρεγκατέν με 42, με τον Περέα ν’ ακολουθεί από κοντά με 40 και τον Ντουάρτε του Παναιτωλικού με 38.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η μάχη των τερματοφυλάκων στα γκολ που δέχονται ανά σουτ στο στόχο. Ο Γκαραβέλης της Λαμίας είναι με βραχεία κεφαλή μπροστά με ένα γκολ ανά 4.9 προσπάθειες στο στόχο, ο Μπρινιόλι δεύτερος με ένα γκολ ανά 4.8, μαζί με τον Χουτεσιώτη του Ιωνικού, ενώ από κοντά και ο Λοντίγκιν με 1 γκολ ανά 4.7 προσπάθειες στο στόχο. Στις σωτήριες επεμβάσεις πάντως ο Χουτεσιώτης προηγείται κατά δέκα του Γκαραβέλη με 49 έναντι 39.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x