Τένις

Αυτοκριτική και «κράξιμο» στον Κύργιο

Η ήττα από τον Άντι Μάρεϊ, επέφερε σκληρή κριτική τόσο από προσωπικότητες του αθλήματος όσο και από τον ίδιο ο οποίος έκανε μια απίθανη δήλωση για την καριέρα του.

Το να χάνεις -και μάλιστα από έναν εκ των κορυφαίων του αθλήματος- δεν είναι κακό. Το να χάνεις, όμως, με «κάτω τα χέρια» και χωρίς την παραμικρή προσπάθεια, είναι κακό. Γι’ αυτό και μετά τον αγώνα του Άντι Μάρεϊ με τον Νικ Κύργιος, κανείς δεν ασχολήθηκε με τον νικητή. Αντίθετα, όλοι προσπαθούσαν να εξηγήσουν την ανεκδιήγητη εμφάνιση του Αυστραλού η οποία έφερε την φυσιολογική ήττα με 3-0 (7-5, 6-1, 6-4).

«Θα ήταν μια επιεικής περιγραφή αν λέγαμε ότι η προσπάθειά του ήταν απογοητευτική. Πρέπει να το παλέψεις και να δείξεις ότι πρέπει να παίξεις ακόμα πιο σκληρά, αντί να πετάξεις το δεύτερο σετ στα σκουπίδια, γιατί (ο Κύργιος) αυτό έκανε», σχολίασε στο BBC ο Τζο ΜακΕνρό.

inner

Ο παλαίμαχος τενίστας δεν αρκέστηκε σε αυτά που (δεν) έκανε ο Κύργιος εντός κορτ, αλλά καυτηρίασε και τις επιλογές του εκτός γηπέδου: «Μία ώρα πριν τον αγώνα του, αντί να προετοιμάζεται καθόταν στις κερκίδες και διασκέδαζε τα παιδιά του Λέιτον Χιούιτ! Τι είδους προετοιμασία είναι αυτή; Ο καθένας έχει τον τρόπο του, αλλά ελάτε τώρα!».

Όμως και ο ίδιος ο Κύργιος δεν ήταν λιγότερο αυστηρός με τον εαυτό του: «Το πρώτο σετ ήταν αρκετά καλό, όμως το υπόλοιπο παιχνίδι μου ήταν αξιολύπητο. Ήταν σαν να ανεβαίνω ένα βουνό. Όταν τα πράγματα αγριεύουν, φαίνεται ότι γίνομαι πολύ μαλθακός. Έχω πει κατά καιρούς ότι δεν αγαπώ το άθλημα, αλλά δεν ξέρω τι άλλο μπορώ να κάνω χωρίς αυτό».

Το «κράξιμο» ήρθε και από τους συμπατριώτες του. Συγκεκριμένα ο θρύλος του ράγκμπι Μάικλ Λάιναχ έγραψε στο Twitter: «Μπράβο Άντι Μάρεϊ. Βρείτε στον τύπο ένα μέρος να κρυφτεί. Είναι μια ντροπή».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x