MOTO GP

Συγκινητικές στιγμές: Τέλος εποχής για Ρόσι

Ο Πέκο Μπανάια ήταν ο νικητής στο Moto GP της Βαλένθια, αλλά το αντίο του Βαλεντίνο Ρόσι έκλεψε την παράσταση.

Δάκρυα χαράς και ευγνωμοσύνης για όσα μας πρόσφερε… Ο Βαλεντίνο Ρόσι έγραψε τον επίλογο σε μια τεράστια καριέρα τερματίζοντας δέκατος στο Moto GP της Βαλένθια.

Ο «γιατρός» με τους επτά τίτλους έτρεξε για τελευταία φορά και με τον τερματισμό του αποθεώθηκε όχι μόνο από όλα τα μέλη της Petronas Yamaha, αλλά και από όλους τους υπόλοιπους αναβάτες που υποκλίθηκαν στη σπουδαία παρακαταθήκη που αφήνει στο Moto GP. Την ίδια ώρα βεγγαλικά έκαναν την εμφάνισή τους πάνω από την πίστα, ενώ το κοινό φώναζε ρυθμικά το όνομά του, με το θρυλικό νούμερο «46» να μην κρύβει τη συγκίνησή του.

Ο Πέκο Μπανάια, στη σκιά του Grazie Vale, όπως… βαπτίστηκε όλος ο αγώνας, πήρε τη νίκη, με τους Χόρχε Μάρτιν και Τζακ Μίλερ να κάνουν το 1-2-3 για την Ducati, που για πρώτη φορά στην ιστορία της έκανε… κατάληψη στο πόντιουμ. Μιρ, Κουαρταραρό, Ζαρκό, Μπίντερ, Μπαστιανίνι, Αλέιξ Εσπαργκαρό και ο «γιατρός» συμπλήρωσαν τη δεκάδα. Όλα αυτά όμως πέρασαν σε δεύτερο πλάνο, καθώς η μέρα ανήκε στον 42χρονο θρύλο του Moto GP.

Υπενθυμίζεται πως ο Φάμπιο Κουαρταραρό είχε κατακτήσει εδώ και εβδομάδες τον τίτλο, με τον Πέκο Μπανάια δεύτερο και τον Ζοάν Μιρ τρίτο. Ο Ρόσι στην τελευταία σεζόν της καριέρας του κατετάγη 18ος με 44 βαθμούς.













Η κατάταξη στον τελευταίο αγώνα της σεζόν:
Βαλεντίνο Ρόσι: Συγκίνηση στο αντίο του

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x