Μπάμπης Χριστόγλου

Βάλτε τον Αγγελάρα πρόεδρο

Ο Μπάμπης Χριστόγλου γράφει στο sport-fm.gr για τον ιδανικό διάδοχο του Κάρολου Παπούλια.

Το πρόβλημά μας είναι ότι μπερδευόμαστε. Πνιγόμαστε σε μια κουταλιά νερό. Πολλές φορές την έχουμε τη λύση μπρος στα πόδια μας και δεν το βλέπουμε. Οχι δεν μιλάω ποδοσφαιρικά. Είναι μια πολιτική τοποθέτηση αυτή που θα κάνω. Διότι ως γνωστόν είμαι ψύχραιμος. Και ως ψύχραιμος καταλαβαίνω ποιο είναι το καλό τούτου του τόπου...

Και σας τον κάνω τον πρόλογο με αφορμή το μπλέξιμο που έχει γίνει με τον νέο πρόεδρο της Δημοκρατίας. Θα προτείνουμε τον Αβραμόπουλο; Θα ψήσουμε τον Καραμανλή; Θα βάλουμε κάποιον δικό μας για να κάνουμε επίδειξη δύναμης; Η απάντηση είναι μια: ΚΑΝΕΝΑΣ από αυτούς δεν είναι λύση.

Κι επειδή δεν συνηθίζω να λέω όχι χωρίς να πηγαίνω και παρακάτω, ξεκινάω άμεσα τη σκιαγράφηση του πορτραίτου του ιδανικού αντί-Παπούλια!

Κατ' αρχάς ο συγκεκριμένος υποψήφιος είναι ιδιαίτερα αγαπητός στη Βόρεια Ελλάδα. Πάντα το λέγαμε εμείς εδώ ότι η Μακεδονία μπορεί να βγάλει ή να ρίξει κυβερνήσεις. Αρα μπορεί να αναδείξει και νέο Πρόεδρο. Το λέω διότι ο υποψήφιος αυτός κάθε φορά που προσγειώνεται στο αεροδρόμιο προκαλεί ντελίριο. Εκατοντάδες πολίτες σπεύδουν να τον προϋπαντήσουν. Αλήθεια, ρε μάγκες... Για τον Κάρολο μπήκε κανείς ποτέ στον κόπο να τραβηχτεί ως το αεροδρόμιο; Ποτέ!

Δεν είναι, όμως, μόνο αυτό το προτέρημά του. Ο υποψήφιος αυτός είναι πλέον ιδιαίτερα αγαπητός στις περισσότερες περιοχές της επικράτειας. Η παρουσία του στα Γιάννενα, την Ξάνθη, την Τρίπολη, την Κέρκυρα, το Ηράκλειο ξεσήκωσε θύελλα ενθουσιασμού. Το πέρασμά του από τις πόλεις αυτές - και όχι μόνο - χάρισε απλόχερα χαμόγελα στους κατοίκους του. Και την Αθήνα, όμως, δεν την άφησε παραμονεμένη. Ηρθε στον μεγαλύτερο σε έκταση δήμο του Λεκανοπεδίου και σκόρπισε χαρά στον κόσμο.

Αφήστε που είναι και πολύ κοντά στον Θεό. Μη βλέπετε που πλέον δεν ορκίζονται οι κυβερνήτες στα Ευαγγέλια και πάνε στη Βουλή χωρίς γραβάτα. Οι Ελληνες είμαστε παραδοσιακοί. Γουστάρουμε ανθρώπους που έχουν επαφή με τα θεία ακόμα και αν δεν πηγαίνουμε κάθε Κυριακή στην Εκκλησία.

Και αν αυτό δεν εκφράζει εμένα και εσένα, αδερφέ είμαστε μειονότητα. Οι πολλοί έτσι τον θέλουν τον πρόεδρό τους. Στην τελική ο αντί-Κάρολος είναι πρόεδρος του κόσμου και όχι του Μπάμπη και του Μάκη. Γι' αυτό και το λέω χωρίς να μασάω τα λόγια μου: Βάλτε τον Αγγελάρα πρόεδρο για να λύσετε το πρόβλημά σας...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x