Ελλάδα Α2 / Β / Γ Εθνική

Ένσταση η Δάφνη πριν από το παιχνίδι με Ξάνθη

Ένσταση υπέβαλε η ομάδα της Δάφνης, λίγο πριν την έναρξη του αγώνα απέναντι στην Ξάνθη, για την πρεμιέρα της Α2 μπάσκετ των ανδρών. Όπως αναφέρεται στην εν λόγω ένσταση, που αναφέρεται στο φύλλο αγώνα και υπογράφεται από τον αρχηγό της ομάδας, Γιάννη Κακιούζη, όλοι οι συμμετέχοντες στο σαββατιάτικο παιχνίδι, που αναγράφονται στο φύλλο αγώνα και η διοίκηση της «κίτρινης» ΚΑΕ, επιφυλάσσονται του νόμιμου δικαιώματός τους να συμμετέχουν, στο άμεσο μέλλον, στο πρωτάθλημα της Α1. Το όλο «μπέρδεμα» προέκυψε, μετά την απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, την Παρασκευή, να μην εκδώσει πιστοποιητικό συμμετοχής στην Α1, στην ομάδα της Καβάλας. Επιστολές σε Υπουργείο Ανάπτυξης και ΕΣΑΚΕ.

Ένσταση υπέβαλε η ομάδα της Δάφνης, λίγο πριν την έναρξη του αγώνα απέναντι στην Ξάνθη, για την πρεμιέρα της Α2 μπάσκετ των ανδρών. Όπως αναφέρεται στην εν λόγω ένσταση, που αναφέρεται στο φύλλο αγώνα και υπογράφεται από τον αρχηγό της ομάδας, Γιάννη Κακιούζη, όλοι οι συμμετέχοντες στο σαββατιάτικο παιχνίδι, που αναγράφονται στο φύλλο αγώνα και η διοίκηση της «κίτρινης» ΚΑΕ, επιφυλάσσονται του νόμιμου δικαιώματός τους να συμμετέχουν, στο άμεσο μέλλον, στο πρωτάθλημα της Α1. Το όλο «μπέρδεμα» προέκυψε, μετά την απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, την Παρασκευή, να μην εκδώσει πιστοποιητικό συμμετοχής στην Α1, στην ομάδα της Καβάλας. Επιστολές σε Υπουργείο Ανάπτυξης και ΕΣΑΚΕ.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Δάφνης:

«Η ομάδα του Αθλητικού Ομίλου Δάφνης ΤΑΚ, αγωνίζεται σήμερα, επιφυλασσόμενη του νομίμου δικαιώματός της, να αγωνιστεί στην Α1 Εθνική κατηγορία, λόγω της απόφασης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, να μην εκδώσει πιστοποιητικό συμμετοχής, στην ομάδα της ΕΚ Καβάλας. Ο ΑΟ ΔΑΦΝΗΣ ΤΑΚ αναμένει από την ΕΟΚ και τον ΕΣΑΚΕ να πράξουν τα νόμιμα. Η διοίκηση του ΑΟ ΔΑΦΝΗΣ ΤΑΚ και άπαντες οι αναγραφόμενοι στο παρών φύλλο αγώνα, επιφυλασσόμαστε παντός νομίμου δικαιώματός μας».


Πριν από αυτό, οι "κίτρινοι" έστειλαν επιστολή στον Υπουργό Ανάπτυξης, Χρήστο Φώλια, όπου διαμαρτύρονται για τη συγχώνευση Πανοράματος-Καβάλας, θεωρώντας της παράνομη.

Αναλυτικά: "Προς τον αξιότιμο Υπουργό Ανάπτυξης, κ. Φώλια

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Απευθυνόμαστε σε σας, προσωπικά, διότι θεωρούμε ότι οφείλετε να παρέμβετε και να διασφαλίσετε εγγυούμενος, δια της Διευθύνσεως Ανωνύμων Εταιριών, τη νομιμότητα, στο ζήτημα της παράνομης συγχωνεύσεως των σωματείων Καβάλας και Πανοράματος. Ειδικότερα, δεν πρέπει να χορηγηθεί άδεια συστάσεως ΚΑΕ στην Καβάλα, διότι:

1. Το σωματείο Πανόραμα δε δικαιούτο να συγχωνευτεί, δι’ απορροφήσεως, από την Καβάλα, διότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από το καταστατικό του. Ελέγξατε το καταστατικό του Πανοράματος; Ελέγξατε εάν συντρέχουν οι προϋποθέσεις της Υ.Α. 24731/1999, περί συγχωνεύσεων αθλητικών σωματείων;

2. Οι προσκλήσεις των μελών των δύο σωματείων σε Γενική Συνέλευση, δε δημοσιεύτηκαν στον Τύπο, ώστε να λάβουν γνώση άπαντα τα μέλη του, κατά παράβαση του αθλητικού νόμου. Ελέγξατε εάν έγιναν οι απαιτούμενες, στον Τύπο, δημοσιεύσεις;

3. Τα πρακτικά των Γενικών Συνελεύσεων των δύο σωματείων δε φέρουν τις υπογραφές απάντων των φερομένων ως παρισταμένων. Ελέγξατε τα πρακτικά αυτά;

4. Το σωματείο Καβάλα προέβη σε συγχώνευση του Πανοράματος, χωρίς να υφίσταται νομικά. Σύμφωνα με τον αθλητικό νόμο και την Υ.Α. 24731/1999, η Καβάλα έπρεπε, κατά τον χρόνο της συγχωνεύσεως, να έχει ειδική αθλητική αναγνώριση του ν. 2725/1999. Αυτή δεν υπήρχε. Η Καβάλα την απέκτησε 20 ημέρες μετά τη συγχώνευση, με άγνωστη, σε μας, μεθόδευση. Δηλαδή, προχώρησε σε συγχώνευση, χωρίς να νομιμοποιείται προς τούτο. Ελέγξατε εάν η Καβάλα είχε αποκτήσει, προ της συγχωνεύσεως, την απαιτούμενη, προς τούτο, αθλητική αναγνώριση; Εάν αυτό δεν έχει συμβεί, είναι σαν να εγκρίνετε συγχώνευση δύο ανωνύμων εταιριών, χωρίς να έχετε προηγουμένως εγκρίνει τη σύστασή τους!

5. Η συγχώνευση αποτελεί προϊόν συναλλαγής και διακίνησης χρήματος, αγνώστου προελεύσεως, μεταξύ δύο ερασιτεχνικών σωματείων, που, εκ του νόμου, δεν είναι αποδέκτες τέτοιων ποσών. Την 5/5/2008, με ιδιωτικό συμφωνητικό, το οποίο έχουμε στα χέρια μας και, το οποίο, δεν έχει θεωρηθεί στην αρμόδια Εφορία, άλλαξαν χέρια 350.000, ευρώ μεταξύ των Κωνσταντίνου Παπακωνσταντίνου και του Κωνσταντίνου Πατρίκιου, για να γίνει η συγχώνευση. Ελέγξατε τη νομιμότητα μιας τέτοιας συναλλαγής; Ελέγξατε την προέλευση των χρημάτων;

6. Την Παρασκευή 10/10/2008, ο εκπρόσωπος της Καβάλας περίμενε στο γραφείο του διευθυντή των ΑΕ, για να λάβει αριθμό μητρώου ΑΕ. Ο αρμόδιος διευθυντής αρνήθηκε να μας δεχτεί στο γραφείο του και να εξετάσει την άνω έγγραφη καταγγελία μας. Γιατί, η υπηρεσία σας κάνει τέτοιες διακρίσεις; Γιατί, αρνήθηκε να εξετάσει, αμέσως, την καταγγελία μας; Γιατί, άνθρωποι του Υπουργείου μας είπαν ότι το Υπουργείο ενδιαφέρεται για τον κ. Παπακωνσταντίνου και πιέζει για την άμεση έγκριση του καταστατικού; Αρνούμεθα να το πιστέψουμε. Γνωρίζοντας το ήθος σας και την εντιμότητά σας, παρακαλούμε να παρέμβετε άμεσα.

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Η Δάφνη εκπροσωπεί μία μεγάλη περιοχή της Αθήνας, στην οποία ζουν και εργάζονται 200.000 και, πλέον, άνθρωποι. Είμαστε υποχρεωμένοι, απέναντι στον φίλαθλο κόσμο της Δάφνης, να ζητήσουμε την παρέμβαση του αθλητικού Εισαγγελέα και της Αρχής Καταπολέμησης Μαύρου Χρήματος, προκειμένου να δοθεί μία απάντηση στα ανωτέρω ερωτήματα.

Εσείς οφείλετε να εξετάσετε τη βασιμότητα των καταγγελιών μας και να μη χορηγήσετε άδεια συστάσεως ΚΑΕ, πριν την ουσιαστική διερεύνησή τους. Βρισκόμαστε στη διάθεση όλων των Δημοσίων Αρχών και του αξιότιμου κ. Αθλητικού Εισαγγελέα, προκειμένου να υποστηρίξουμε, με έγγραφα και μάρτυρες, τις ανωτέρω καταγγελίες μας.

Μετά τιμής,

Το ΔΣ του ΑΟ ΔΑΦΝΗΣ".

Επίσης, στάλθηκε επιστολή και προς τον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ, Βασίλη Οικονομίδη.

Αναλυτικά: "Υπόψη
1) Προέδρου ΕΣΑΚΕ Κ. Οικονομίδη και
2) Επιτροπή Πρωταθλήματος ΕΣΑΚΕ και
3) Ομάδες ΕΣΑΚΕ

Κύριε Οικονομίδη,

Σε συνέχεια προηγουμένων προφορικών συνομιλιών μας, επιστολών και εξώδικων δηλώσεων – προσκλήσεών μας (στις οποίες απαξιώσατε να απαντήσετε και να ενημερώσετε για αυτές το Συμβούλιό Σας), σας δηλώνουμε και επιβεβαιώνουμε ότι, ύστερα από την άρνηση χορηγήσεως αδείας συμμετοχής στην ομάδα της Καβάλας, από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, χωρίς μάλιστα να της δοθεί προθεσμία προσκομίσεως των απαραίτητων δικαιολογητικών, ο Σύνδεσμός Σας οφείλει να συμπεριλάβει την ομάδα της Δάφνης, ως 14ης ομάδας στο πρωτάθλημα της Α1, της αγωνιστικής περιόδου 2008-2009.

Κάθε περαιτέρω καθυστέρηση, εκθέτει τον Σύνδεσμο και το ελληνικό μπάσκετ.

Εσείς ο ίδιος γνωρίζετε, από πρώτο χέρι, ότι η συγχώνευση αυτή είχε προβλήματα, στηριζόταν σε, αντίθετες στους αθλητικούς νόμους, πράξεις και συναλλαγές.

Εσείς ο ίδιος γνωρίζετε, από πρώτο χέρι, ότι η Καβάλα είχε στη διάθεσή της δύο ολόκληρους μήνες να ολοκληρώσει τις προβλεπόμενες, από τον νόμο, διαδικασίες. Το ΑΣΕΑΔ δεν εμπόδιζε την ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής.

Εσείς ο ίδιος γνωρίζετε ότι η ομάδα μας είναι αγωνιστικά, διοικητικά και οικονομικά έτοιμη να λάβει μέρος στο πρωτάθλημα της Α1, έχει, δε, λάβει σχετικό πιστοποιητικό από την ΕΕΑ.

Εσείς ο ίδιος, φέρετε την αποκλειστική ευθύνη για την αναστάτωση που έχει προκληθεί στο ελληνικό μπάσκετ. Αφήσατε την Καβάλα να καταστρατηγήσει κάθε νόμιμη προθεσμία και πετύχατε να εκθέσετε την ΕΟΚ, τον ΕΣΑΚΕ και την ΕΕΑ, στο σύνολο του φίλαθλου κόσμου. Πετύχατε ακόμη να γυρίσετε ένα ιστορικό σωματείο πίσω, λίγα χιλιόμετρα, πριν την άφιξή του στην Καβάλα.

Γιατί, λοιπόν, δεν προβαίνετε στις απαραίτητες, προς την ομοσπονδία, ενέργειες άμεσα; Τι είναι αυτό που σας εμποδίζει; Τι περιμένετε; Πόσο ακόμα θα περιμένετε την Καβάλα; Έχετε ενημερώσει τις υπόλοιπες ομάδες, για τις έως σήμερα ενέργειές σας; Γιατί, υπάρχει τέτοια αλαζονική και δικτατορική συμπεριφορά; Σκοπεύετε να διοργανώσετε πρωτάθλημα με 13 ομάδες;

Περιμένουμε να αποστείλετε άμεσα, τη Δευτέρα το πρωί, στις 9.00, σχετική επιστολή προς την ομοσπονδία, όπως προβλέπεται από τις προκηρύξεις και τους κανονισμούς. Έπρεπε ήδη να την είχατε αποστείλει.

Σας καλούμε να ενεργήσετε, επιτέλους, τα νόμιμα χωρίς καμία, απολύτως, καθυστέρηση.

Το ΔΣ του ΤΑΚ ΑΟ ΔΑΦΝΗΣ"

Επιμέλεια: Χρήστος Κυριαζής, Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x