Eurobasket '09

Εκτός από το Ευρωμπάσκετ λόγω... ραμαζανιού

Την απόφασή του να μην αγωνιστεί στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας με τα χρώματα της Βουλγαρίας ανακοίνωσε ο Ιμπραήμ Τζάαμπερ. Ο λόγος; Ο Αμερικανός γκαρντ της Λοτομάτικα Ρόμα είναι μουσουλμάνος και δεν του επιτρέπεται να φάει ή να πιεί από την ανατολή ως τη δύση του ηλίου μεταξύ του διαστήματος 21 Αυγούστου-19 Σεπτεμβρίου. Αυτό καθιστά αδύνατο να συμμετέχει στις απαιτητικές προπονήσεις και τους αγώνες της διοργάνωσης, που ξεκινά στις 7 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνεται στις 20 του ίδιου μήνα.

Την απόφασή του να μην αγωνιστεί στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας με τα χρώματα της Βουλγαρίας ανακοίνωσε ο Ιμπραήμ Τζάαμπερ. Ο λόγος; Ο Αμερικανός γκαρντ της Λοτομάτικα Ρόμα είναι μουσουλμάνος και δεν του επιτρέπεται να φάει ή να πιεί από την ανατολή ως τη δύση του ηλίου μεταξύ του διαστήματος 21 Αυγούστου-19 Σεπτεμβρίου, όπως επιβάλλει το ραμαζάνι. Αυτό καθιστά αδύνατο να συμμετέχει στις απαιτητικές προπονήσεις και τους αγώνες της διοργάνωσης, που ξεκινά στις 7 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνεται στις 20 του ίδιου μήνα.

Η απώλεια του Τζάαμπερ είναι σημαντική για τη Βουλγαρία, αν αναλογιστεί κανείς πως ο πρώην άσος του Αιγάλεω και για ένα φεγγάρι του Πανιωνίου είχε 16 πόντους, 5,1 ριμπάουντ και 3,5 ασίστ σε 38 λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα στη διάρκεια της προκριματικής φάσης. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Βουλγαρίας, Πίνι Γκέρσον, προτίθεται να καλύψει τη θέση του νατουραλιζέ με έναν εκ των Αντρε Όουεν ή Ερλ Ρόουλαντ, που αγωνίζονται στην Τουρκ Τέλεκομ και την Κρεμόνα αντίστοιχα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x