Eurobasket '09

Κριάπα:«Στα φαβορί η Ελλάδα»

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρωσία θα πάει στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας με σκοπό να υπερασπιστεί τον τίτλο της. Η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ δεν θα έχει στη σύνθεση της τους δύο μεγάλους της ηγέτες και ουσιαστικά τους παίκτες που τις έδωσαν τον τίτλο το 2007 στη Μαδρίτη. Αντρέι Κιριλένκο και Τζέι Αρ Χόλντεν προτίμησαν να ξεκουραστούν φέτος και έτσι τα ηνία της ομάδας περνούν στον Βίκτορ Κριάπα. «Θα είναι μια αμφίρροπη διοργάνωση» δήλωσε στη «Sportday» ο Ρώσος φόργουορντ.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρωσία θα πάει στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας με σκοπό να υπερασπιστεί τον τίτλο της. Η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ δεν θα έχει στη σύνθεση της τους δύο μεγάλους της ηγέτες και ουσιαστικά τους παίκτες που τις έδωσαν τον τίτλο το 2007 στη Μαδρίτη. Αντρέι Κιριλένκο και Τζέι Αρ Χόλντεν προτίμησαν να ξεκουραστούν φέτος και έτσι τα ηνία της ομάδας περνούν στον Βίκτορ Κριάπα. «Θα είναι μια αμφίρροπη διοργάνωση» δήλωσε στη «Sportday» ο Ρώσος φόργουορντ και συμπλήρωσε λέγοντας πως « η Ελλάδα είναι από τα φαβορί του Ευρωμπάσκετ».

Ποια είναι η γνώμη σου για το επίπεδο του φετινού Ευρωμπάσκετ;

«Είναι νωρίς να βγάλουμε συμπεράσματα. Αλλωστε έχουμε δύο εβδομάδες προτού αρχίσει η διοργάνωση και όλες οι ομάδες προετοιμάζονται με μεγάλη ένταση για να παρουσιαστούν όσο το δυνατόν καλύτερες. Η αλήθεια είναι ότι οι απουσίες μερικών αστεριών μπορεί να επηρεάσουν την εικόνα του Ευρωμπάσκετ, αλλά δεν είναι κάτι που πρέπει να σκεφτόμαστε, γιατί υπάρχει γενικά ταλέντο. Από τη δική μας πλευρά διαθέτουμε νεανική ομάδα με πολλή ενέργεια και λιγότερη εμπειρία, αλλά μπορεί να καλυφθεί η δυσαναλογία».

Είστε οι πρωταθλητές Ευρώπης. Μπορείτε να κάνετε το ριπίτ;

«Πιστεύω ότι οι οκτώ στις δέκα ομάδες, χωρίς να θέλω να πω ονόματα, μπορούν να κατακτήσουν το Ευρωμπάσκετ. Γιατί το επίπεδο είναι αρκετά δυνατό και διαφορές δεν υπάρχουν. Θα είναι μια αμφίρροπη διοργάνωση. Οσο για την ομάδα μου, τα πράγματα δεν είναι εύκολα. Σίγουρα δεν μπορεί κανείς να μας υποτιμήσει, αλλά το γεγονός ότι έχουμε νεανικό ρόστερ κάνει την αποστολή μας πιο δύσκολη. Αλλωστε έχουμε αλλάξει πάνω από το 50% του δυναμικού μας. Είμαι αισιόδοξος, όμως, ότι θα τα πάμε καλά. Θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε παιχνίδι με το παιχνίδι».

Τι μπορείς να προσφέρεις στην ομάδα σου ως νέος αρχηγός;

«Η εμπειρία που είχα από το NBA με βοήθησε να βελτιώσω πολλά στοιχεία στο παιχνίδι μου. Αυτό που θα κάνω είναι να δώσω ό,τι μπορώ για να βοηθήσω την εθνική μου ομάδα. Οσο για τους συμπαίκτες μου, θέλω να τους δείξω τον τρόπο να βελτιώνονται κάθε μέρα για το καλό το δικό τους και της ομάδας μας».

Ποιες είναι οι βασικές προϋποθέσεις ώστε να ξεχωρίσει κάποια ομάδα καθ' οδόν για τον τίτλο;

«Η ομάδα που θα παίξει δυνατά, σκληρά και έξυπνα θα είναι φορμαρισμένη τον Σεπτέμβρη και έτοιμη στα κρίσιμα παιχνίδια να αναδειχθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης. Η αλήθεια είναι ότι η Ισπανία και η Ελλάδα για μένα αποτελούν τα δύο μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Επίσης, μου αρέσει και ο τρόπος παιχνιδιού της Σλοβενίας».

Η ομάδα σου συμμετέχει στο «Ακρόπολις». Τι ελπίζετε να κερδίσετε από αυτό το τουρνουά;

«Θα έλεγα ότι είναι ένα μικρό Ευρωμπάσκετ, διότι αγωνίζονται ομάδες υψηλού επιπέδου και έτσι θα μάθουμε πού πονάμε και ποια είναι τα στοιχεία που πρέπει να διατηρήσουμε στο παιχνίδι μας. Υστερα από τέτοια ματς, όπως απέναντι στην Εθνική σας, αλλά και τις Σερβία, Λιθουανία, μπορείς να καταλάβεις πολλά πράγματα».

Ανέφερες την Εθνική Ελλάδας. Υπάρχουν κάποιοι παίκτες που ξεχωρίζεις;

«Βασικά και η Εθνική σας έχει απουσίες, όπως του Διαμαντίδη και του Παπαλουκά. Εχει αλλαγές όπως και νέο προπονητή. Πιστεύω ότι οι Ζήσης και Φώτσης είναι οι παίκτες που με την εμπειρία τους μπορούν να τραβήξουν την ομάδα σας και να της δώσουν επιτυχίες. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι και οι υπόλοιποι δεν μπορούν να κάνουν τη ζημιά».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x