Eurobasket '09

Μπλατ: «Έτσι, δεν πάμε πουθενά»

Ιδιαίτερα απογοητευμένος με τη νέα κακή εμφάνιση της ομάδας του παρουσιάστηκε ο Ντέιβιντ Μπλατ, μετά την ήττα από την Σερβία με 70 – 59. Οι πρωταθλητές Ευρώπης ολοκλήρωσαν με τρεις ήττες σε ισάριθμα ματς την παρουσία τους στο τουρνουά Ακρόπολις και ο Αμερικανοϊσραηλινός προπονητής μόνο ικανοποιημένος δεν μπορούσε να ήταν, όπως φάνηκε και από τις δηλώσεις που έκανε.

Ιδιαίτερα απογοητευμένος με τη νέα κακή εμφάνιση της ομάδας του παρουσιάστηκε ο Ντέιβιντ Μπλατ, μετά την ήττα από την Σερβία με 70 – 59. Οι πρωταθλητές Ευρώπης ολοκλήρωσαν με τρεις ήττες σε ισάριθμα ματς την παρουσία τους στο τουρνουά Ακρόπολις και ο Αμερικανοϊσραηλινός προπονητής μόνο ικανοποιημένος δεν μπορούσε να ήταν, όπως φάνηκε και από τις δηλώσεις που έκανε.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ντέιβιντ Μπλατ:

«Σήμερα, αντιμετωπίσαμε μια πολύ καλή ομάδα σήμερα και είχαμε πολλά προβλήματα. Στο τρίτο δεκάλεπτο ήμασταν απογοητευτικοί, δεν μπορούσαμε να σκοράρουμε, δεν παίζαμε καλή άμυνα... Το μόνο παρήγορο είναι ότι δεν τα παρατήσαμε. Τουλάχιστον στο τέλος προσπαθήσαμε και παίξαμε για την αξιοπρέπεια μας. Αλλά όπως και να το κάνουμε, η νίκη της Σερβίας ήταν δίκαιη και την άξιζε».

Αυτή την Εθνική θα δούμε και στην Πολωνία;

«Πρώτα απ’ όλα θα έχουμε τον Κριάπα! Είναι ο πιο έμπειρος μας παίκτης αυτή τη στιγμή και σίγουρα ο καλύτερος. Φυσικά δεν μπορούμε να περιμένουμε ότι θα βάζει 20 πόντους σε κάθε παιχνίδι, αλλά θα μας βοηθήσει σε πολλούς τομείς, στους οποίους δεν είμαστε καλοί. Αυτοί τη στιγμή υστερούμε σε πολλούς τομείς και πρέπει να παλέψουμε. Πρέπει μέσα από τις προπονήσεις να ψάξουμε και να βρούμε λύσεις για να έχουμε ένα καλύτερο πρόσωπο».

Μοιάζει απίστευτο, αλλά αυτή η ομάδα πριν από δύο χρόνια ήταν πρωταθλήτρια...

«Είναι αλήθεια αυτό. Είμαστε οι πρωταθλητές, είμαστε περήφανοι για αυτό και κανείς δεν μπορεί να το αλλάξει, αλλά εντελώς ειλικρινά, δεν είμαστε πλέον η ίδια ομάδα. Για να πούμε ότι μπορούμε να πετύχουμε ξανά κάτι τέτοιο και να κερδίσουμε το Ευρωπαϊκό, πρέπει να σκεφτούμε αρχικά αν είμαστε η ίδια ομάδα, και δυστυχώς δεν είμαστε! Δεν είμαστε καν κοντά στην ομάδα που πριν από δύο χρόνια κέρδιζε την Ισπανία. Μας λείπει το 60 – 70% από εκείνη την ομάδα. Ποτέ μου δεν είπα ότι θα κάνουμε ξανά το «repeat» και αυτός ο στόχος δεν είναι ρεαλιστικός αυτή την στιγμή. Τώρα πρέπει να παίξουμε έτσι όπως είμαστε αναγκαστικά, αυτό θα κάνουμε»!

Έχετε κρατήσει κάποια μυστικά που θα τα δούμε στην Πολωνία;

«Ίσως δούμε και κάτι άλλο, ωστόσο οι τακτικές πάνω – κάτω θα είναι ίδιες. Πρέπει όμως να βελτιώσουμε πολλά πράγματα για να παρουσιαστούμε καλύτεροι! Καταρχήν πρέπει να μάθουμε να... σκοράρουμε! Να ξεκινήσουμε από τα βασικά δηλαδή! Να βρίσκουμε πιο εύκολα το στόχο»!

Ποιος είναι ο ρεαλιστικός στόχος της Ρωσίας στο Ευρωμπάσκετ;

«Αυτή τη στιγμή πρέπει να σκεφτούμε απλά πως θα περάσουμε από τον όμιλο. Παιχνίδι με παιχνίδι και βλέπουμε... »

Όταν αναφερθήκαμε στον Κιριλένκο, ο Ντέιβιντ Μπλατ, μας διέκοψε, λέγοντας: «Όλοι εσείς οι δημοσιογράφοι κάνετε λάθος. Η μεγάλη μας απουσία δεν είναι ο Κιριλένκο, αλλά ο Χόλντεν. Αυτό είναι το τεράστιο πρόβλημα στην ομάδα. Φυσικά ο Αντρέι είναι εκπληκτικός παίκτης, τον αγαπώ και είναι από τους καλύτερους παίκτες με τους οποίους έχω συνεργαστεί, αλλά η ομάδα αυτή τη στιγμή έχει έλλειψη στα γκαρντ, ιδιαίτερα στην θέση του πλέι – μέικερ. Ο Χόλντεν ξέρει να κατεβάζει σωστά τη μπάλα, να πιέζει στην άμυνα, να πετυχαίνει καθοριστικά καλάθια, μπορεί να αλλάξει γενικώς τη ροή του παιχνιδιού».

Τέλος, ο προπονητής της Εθνικής Ρωσίας ανέφερε την άποψη του και για την Εθνική Ελλάδας και όπως είπε: «Η Ελλάδα είναι πολύ καλή και δυνατή ομάδα. Μαζί τους κάναμε και το καλύτερο μας παιχνίδι! Αν πρέπει να επιλέξω ποια ομάδα από τις τρεις είναι η καλύτερη, θα διάλεγα την ελληνική»!

Επιμέλεια: Βαγγέλης Αυγουστής

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x