Eurobasket '09

Καζλάουσκας: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος»

Την ικανοποίησή του για την εμφάνιση της ελληνικής ομάδας, ιδιαίτερα στην επίθεση, εξέφρασε ο Γιόνας Καζλάουσκας μετά τη νίκη επί της Βουλγαρίας με 100-73.

Την ικανοποίησή του για την εμφάνιση της ελληνικής ομάδας, ιδιαίτερα στην επίθεση, εξέφρασε ο Γιόνας Καζλάουσκας μετά τη νίκη επί της Βουλγαρίας με 100-73.

«Γενικά είμαι ευχαριστημένος από αυτό το φιλικό. Είμαι ευχαριστημένος και για τα 40 λεπτά σε ότι αφορά την επίθεση, αλλά δεν μπορώ να πω το ίδιο για την άμυνα, καθώς δεν ξεκινήσαμε καλά και δεν παίξαμε καλά στον τομέα αυτόν στο μεγαλύτερο κομμάτι του πρώτου ημιχρόνου. Βελτιωθήκαμε όμως πολύ από ένα σημείο και μετά και επιβάλλαμε την κυριαρχία μας. Ξέραμε ότι απέναντι στη Βουλγαρία θα αντιμετωπίσουμε άμυνες ζώνης και είχαμε προετοιμαστεί γι’ αυτό. Ήταν κάτι που λειτούργησε όπως το σχεδιάζαμε και κάναμε τα σωστά πράγματα. Είναι κάτι που αποτυπώνεται και στο σκορ, καθώς φτάσαμε τους 100 πόντους. Σε ότι αφορά τα λάθη, πρέπει να πω ότι είναι δύσκολο να κρίνω ξεκάθαρα, καθώς αντιμετωπίσαμε μια ομάδα που έπαιξε πάρα πολύ ώρα άμυνα ζώνης. Ακόμη και τα 10 λάθη υπό αυτές τις προϋποθέσεις είναι μάλλον πολλά. Είναι κάτι που το έχουμε στο μυαλό μας. Θα μπορούσε να είναι και λιγότερα», τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός.

Σχολιάζοντας την παρουσία του Γιώργου Πρίντεζη και τη λειτουργία του σχήματος με τρεις γκαρντ ανέφερε. «Ο Πρίντεζης βρήκε ρυθμό μέσα από το παιχνίδι και είναι κάτι σημαντικό και πολύ αισιόδοξο τόσο για τον ίδιο, όσο και για την ομάδα συνολικά. Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από την εικόνα που είχαμε με τους τρεις γκαρντ στο παρκέ. Η ομάδα λειτούργησε πολύ σωστά με αυτό το σχήμα».

Ο Γιάννης Καλαμπόκης, που έκανε την καλύτερη εμφάνισή του με το εθνόσημο σημειώνοντας 12 πόντους, είπε: «Είμαστε ευχαριστημένοι από τη συνολική εικόνα που παρουσιάσαμε σήμερα στο παρκέ. Όχι όμως ειδικότερα για το πρώτο ημίχρονο και ακόμη περισσότερο το πρώτο δεκάλεπτο για να είμαι πιο σωστός. Θέλω να πιστεύω όμως, ότι αυτό το θετικό πρόσωπο που δείξαμε στο δεύτερο ημίχρονο, είναι και το πραγματικό μας», ενώ ο Γιώργος Πρίντεζης σημείωσε: «Είμαστε σε καλό επίπεδο και βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο. Είμαστε όμως και περίπου μια εβδομάδα πριν την έναρξη του Ευρωμπάσκετ και από εδώ και πέρα τα περιθώρια στενεύουν. Πρέπει να περιορίσουμε στο ελάχιστο τα λάθη μας και να βγάλουμε τους αυτοματισμούς μας στο γήπεδο, να δείξουμε με συνέπεια τη δουλειά που έχουμε κάνει όλο αυτό το διάστημα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x