Eurobasket '09

Καζλάουσκας: «Αποτελεσματικοί μόνο για 25 λεπτά»

Στα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της Εθνικής ομάδας στη διάρκεια του αγώνα απέδωσε την ήττα από τη Σλοβενία ο Γιόνας Καζλάουσκας.

Στα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της Εθνικής ομάδας στη διάρκεια του αγώνα απέδωσε την ήττα από τη Σλοβενία ο Γιόνας Καζλάουσκας. «Για να κερδίσεις ένα τέτοιο παιχνίδι, το οποίο ήταν σαν πραγματικό παιχνίδι Ευρωμπάσκετ, με πολύ νεύρο και πολύ δύναμη, πρέπει να είσαι σκληρός και αποτελεσματικός για 40 λεπτά. Εμείς όμως δεν είχαμε αυτή την εικόνα για περισσότερο από 25 λεπτά. Και αυτό δεν φτάνει για να πάρεις τη νίκη. Επιπλέον ήμασταν αρκετά νευρικοί, το παιχνίδι είχε πολλές επαφές, πολύ δύναμη και έπρεπε να έχουμε συγκέντρωση και εξυπνάδα. Βρεθήκαμε στο -16, γιατί στα πρώτα λεπτά δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε. Θα ξαναπώ ότι σε τέτοιους αγώνες πρέπει να είσαι σκληρός και συγκεντρωμένος καθ’όλη τη διάρκειά του. Βρήκαμε ρυθμό και παίξαμε καλά από τη δεύτερη πεντάδα μας, τους κρατήσαμε για τέσσερα λεπτά χωρίς καλάθι και επιστρέψαμε. Από εκεί και πέρα όμως είχαμε την απόδοση που θα έπρεπε μόνο κατά διαστήματα και όχι με τη συνέπεια που απαιτείται για να νικήσουμε σε έναν τέτοιο αγώνα», δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός.

Ο Νίκος Ζήσης τόνισε με τη σειρά του: «Η διαφορά των 17 πόντων είναι πλασματική σίγουρα, διότι μέχρι το 35’ ο αγώνας ήταν στον πόντο. Κάναμε κακή αρχή, παίξαμε πολύ κακή άμυνα στο τρανζίσιον και αυτό έδωσε στους Σλοβένους ρυθμό και αυτοπεποίθηση και παράλληλα άγχος σε εμάς. Ο πάγκος όμως έκανε φοβερή δουλειά και επιστρέψαμε στον αγώνα. Βελτιώσαμε τις επιστροφές μας και με καθαρό μυαλό και οξυδέρκεια περάσαμε την μπάλα μέσα στο καλάθι και γενικότερα εκτελέσαμε πιο σωστά τις επιθέσεις μας. Για 15 λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν πολύ καλοί θεωρώ. Η αψιμαχία ανάμεσα στον Περπέρογλου και τον Νάχμπαρ ανέβασε την ένταση στην εξέδρα και επηρέασε τους διαιτητές που έδωσαν ένα δύο σφυργίματα στους Σλοβένους, αλλά αυτό θεωρώ ότι είναι καλό για εμάς, γιατί το αντιμετωπίσαμε τώρα που είμαστε στην προετοιμασία. Από εκεί και πέρα από το 59-59 και μετά ήταν σαν να αφήσαμε το παιχνίδι να φύγει. Δεν ήμασταν ψύχραιμοι στο τέλος, δεν είχαμε τις σωστές επιλογές για να κρατηθούμε μέσα στο παιχνίδι. Κάνοντας έναν απολογισμό της προετοιμασίας θεωρώ ότι αυτός είναι θετικός, γιατί είμαστε μια νέα ομάδα που βρίσκεται μαζί μόλις έξι εβδομάδες με πάρα πολλά καινούρια πρόσωπα και το σημαντικό είναι ότι ξέρουμε ποιοι είμαστε και τι έχουμε μπροστά μας. Δεν κρυβόμαστε πίσω από τις απουσίες των παικτών που δεν είναι στη διάθεση των προπονητών. Δεν κοιτάμε πίσω. Το μόνο που θέλουμε είναι να εμφανιστούμε τη Δευτέρα στο Ευρωμπάσκετ όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x