Eurobasket '09

Δύο χρόνια πριν

Ο πήχης είχε ανέβει πάρα πολύ για την Εθνική Ελλάδος και όλοι περίμεναν στο Ευρωμπάσκετ της Μαδρίτης το τρίτο σερί μετάλλιο. Είχαν προηγηθεί, το χρυσό στο Ευρωμπάσκετ της Σερβίας και το αργυρό στο Παγκόσμιο της Ιαπωνίας. Έτσι, άπαντες ανέμεναν μια ακόμη παρουσία της «γαλανόλευκης» σε βάθρο. Η εσωστρέφεια και τα πολλά εξωαγωνιστικά προβλήματα, όμως, δεν μας το επέτρεψαν

Ο πήχης είχε ανέβει πάρα πολύ για την Εθνική Ελλάδος και όλοι περίμεναν στο Ευρωμπάσκετ της Μαδρίτης το τρίτο σερί μετάλλιο. Είχαν προηγηθεί, το χρυσό στο Ευρωμπάσκετ της Σερβίας και το αργυρό στο Παγκόσμιο της Ιαπωνίας. Έτσι, άπαντες ανέμεναν μια ακόμη παρουσία της «γαλανόλευκης» σε βάθρο. Η εσωστρέφεια και τα πολλά εξωαγωνιστικά προβλήματα, όμως, δεν μας το επέτρεψαν.

Το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού ήταν η οικοδέσποινα Ισπανία, η οποία, όμως, υπέστη κάζο άνευ προηγουμένου. Οι Ίβηρες ήταν αυτοί που μας έφραξαν τον δρόμο προς τον τελικό της καθώς μας νίκησαν στον ημιτελικό έπειτα από ένα συγκλονιστικό ματς με 82-77, χάρη βέβαια και στη βοήθεια της διαιτησίας. Βέβαια, την αλαζονεία και την υπεροψία τους την πλήρωσαν 24 ώρες αργότερα όταν θεώρησαν πως η Ρωσία θα αποτελούσε εύκολο αντίπαλο στον τελικό. Ένας Αμερικανός, ο Χόλντεν, με σουτ από τα τέσσερα μέτρα και αρκετή δόση τύχης έγραψε το τελικό 60-59, ένα δεύτερο πριν από τη λήξη του τελικού και έριξε τους Ισπανούς στο καναβάτσο μέσα στο ίδιο τους το σπίτι.

Το νικητήριο καλάθι του Χόλντεν:



Στον μικρό τελικό, η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη «προδομένη» από την κούραση ηττήθηκε με 78-69 από τη Λιθουανία και τερμάτισε στην τέταρτη θέση. Στην ιστορία των Παγκόσμιων ανατροπών θα μείνει ο προημιτελικός με τη Σλοβενία. Η Εθνική μας βρέθηκε στο -16 πέντε λεπτά πριν το τέλος του ματς και κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση και να πάρει την πρόκριση στον ημιτελικό.

Ας θυμηθούμε την επική εκείνη ανατροπή:



Τελική κατάταξη

1. Ρωσία
2. Ισπανία
3. Λιθουανία
4. Ελλάδα
5. Γερμανία
6. Κροατία
7. Σλοβενία
8. Γαλλία
9. Ιταλία
10. Πορτογαλία
11. Ισραήλ
12. Τουρκία
13. Λετονία
14. Σερβία
15. Τσεχία
16. Πολωνία

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x