Eurobasket '09

«Πετάει» για μετάλλιο

Στην Πολωνία βρίσκεται από το μεσημέρι της Παρασκευής η αποστολή της Εθνικής ομάδας μπάσκετ ενόψει του Ευρωμπάσκετ το οποίο ξεκινάει την Δευτέρα. Οι διεθνείς μας παρουσιάστηκαν αρκετά ευδιάθετοι και αισιόδοξοι λίγο πριν την αναχώρηση για την Πολωνία, με τον Γιόνας Καζλάουσκας να δίνει το σύνθημα λέγοντας: «Θα πολεμήσουμε σε όλα τα ματς». Από την πλευρά του, ο Γιάννης Μπουρούσης έβαλε τον πήχη ψηλά, δηλώνοντας: «Και φέτος στόχος είναι το μετάλλιο».

Στην Πολωνία βρίσκεται από το μεσημέρι της Παρασκευής η αποστολή της Εθνικής ομάδας μπάσκετ ενόψει του Ευρωμπάσκετ το οποίο ξεκινάει την Δευτέρα. Οι διεθνείς μας παρουσιάστηκαν αρκετά ευδιάθετοι και αισιόδοξοι λίγο πριν την αναχώρηση για την Πολωνία, με τον Γιόνας Καζλάουσκας να δίνει το σύνθημα λέγοντας: «Θα πολεμήσουμε σε όλα τα ματς». Από την πλευρά του, ο Γιάννης Μπουρούσης έβαλε τον πήχη ψηλά, δηλώνοντας: «Και φέτος στόχος είναι το μετάλλιο».

Αναλυτικά οι δηλώσεις

Γιόνας Καζλάουσκας

«Τα παιδιά δείχνουν τεράστια δίψα για διάκριση. Στόχος μας είναι να “πολεμήσουμε” σε όλα τα παιχνίδια. Ο κόσμος έχει προσδοκίες από εμάς και εμείς πρέπει να ανταποκριθούμε».

Σοφοκλής Σχορτσανίτης

«Είναι πολύ νωρίς να κάνουμε κουβέντα για μετάλλια. Θέλουμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για την ομάδα. Υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Ναι, θα θέλαμε να φτάσουμε στον τελικό, αλλά είναι πολύ πρόωρο να κάνουμε κουβέντα για κάτι τέτοιο. Παρά τις απουσίες η ομάδα έχει πολύ ταλέντο. Τα παιδιά που λείπουν ήταν βασικοί συντελεστές σε επιτυχίες της Εθνικής, αλλά όλοι όσοι είμαστε εδώ θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε το κενό και να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε».

Κώστας Καϊμακόγλου

«Πρέπει να αντιμετωπίσουμε όλα τα ματς με την ίδια σοβαρότητα. Αν πάνε όλα καλά στις δύο πρώτες φάσεις και προκριθούμε, τότε το «χιαστί» ματς θα είναι τελικός για εμάς».

Γιάννης Μπουρούσης

«Μέσα από τα φιλικά η ομάδα έχει βρει τον τρόπο που πρέπει να αγωνιζόμαστε. Στα επίσημα θα βρούμε την ταυτότητα μας. Στόχος μας είναι και φέτος να φτάσουμε ψηλά».

Νίκος Ζήσης

«Στο μυαλό μας δεν είναι τι μετάλλιο μπορούμε να πάρουμε αλλά το να κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά. Το ματς στην οκτάδα είναι το πιο σημαντικό. Πριν από αυτό, όμως, υπάρχουν άλλα έξι ματς και αυτά πρέπει να κοιτάξουμε πρώτα και στη συνέχεια θα δούμε που τερματίσαμε».

Γιώργος Πρίντεζης

«Όλα τα ματς ξεκινούν από την άμυνα. Πρώτα η άμυνα και μετά όλα τα άλλα. Στόχος είναι το μετάλλιο και θα δώσουμε το 100% για να καταφέρουμε να φτάσουμε στο βάθρο».

Αντώνης Φώτσης

«Είχαμε το χρόνο να προετοιμαστούμε και αυτό που θέλουμε είναι να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Έχουμε μεγάλες απαιτήσεις από τους εαυτούς μας. Δεν υπάρχει άγχος, οι περισσότεροι γνωρίζουν τι θα αντιμετωπίσουμε εκεί, το έχουμε συνειδητοποιήσει. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι από το πρώτο παιχνίδι, γιατί μπορεί ένα λάθος να το πληρώσεις ακριβά αργότερα. Δεν νιώθω ούτε προσωπικά ιδιαίτερο άγχος εξαιτίας του τίτλου του αρχηγού. Δεν υπάρχει λόγος. Ότι έκανα μέχρι τώρα, θα κάνω και από εδώ και πέρα: Θα προσπαθώ για το καλύτερο για την ομάδα, θα κάνω ότι χρειάζεται για να τη βοηθήσω».

Στράτος Περπέρογλου

«Πάντα ο στόχος για την Εθνική Ελλάδας δεν μπορεί να είναι κάτι άλλο, παρά ένα μετάλλιο, ενώ φέτος παίζεται και η πρόκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2010, την οποία θέλουμε. Ο όμιλός μας είναι βατός, αλλά ταυτόχρονα και δύσκολος, αν δεν είμαστε συγκεντρωμένοι και σοβαροί. Τόσο η ΠΓΔΜ, όσο και το Ισραήλ είναι ομάδες επικίνδυνες. Η ΠΓΔΜ γιατί έχει μια πολύ δυνατή περιφέρεια και το Ισραήλ, γιατί συνήθως καταφέρνει να μας δυσκολέψει. Και υπάρχει και η Κροατία που παραδοσιακά είναι δυνατή ομάδα».

Νικ Καλάθης

«Είμαι ενθουσιασμένος που επιτέλους έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τους αγώνες. Νομίζω ότι όλοι είναι ενθουσιασμένοι. Όλο αυτό το διάστημα όλοι με έχουν βοηθήσει πολύ, όπως και όλους μας μας έχουν βοηθήσει με τη σειρά τους πολύ τα φιλικά παιχνίδια. Ήταν πολύ σημαντικά για να βρούμε τη χημεία μας. Θα ήταν ιδανικό να επιστρέψουμε με ένα μετάλλιο. Γνωρίζουμε ότι δεν θα είναι εύκολο, αλλά αυτό θέλουμε όλοι. Να προσπαθήσουμε για το καλύτερο για την ομάδα, βλέποντας κάθε φορά μέχρι το επόμενο παιχνίδι».

Κώστας Κουφός

«Κάθε παιχνίδι στο Ευρωμπάσκετ θα είναι δύσκολο, αλλά πιστεύω πολύ στην ομάδα. Όλοι οι παίκτες πιστεύουμε στην ομάδα και στο τι μπορεί να καταφέρει. Έχει πολύ καλή δουλειά όλο αυτό το διάστημα, έχουμε δουλέψει πολύ και θα πρέπει αυτό να το δείξουμε και στο γήπεδο. Το να μιλήσουμε για ένα μετάλλιο είναι πρόωρο, αλλά έχω την εντύπωση πως όλοι μας το έχουμε στο μυαλό μας. Είναι κάτι που θέλουμε να το δούμε να γίνεται πραγματικότητα. Έχουμε πιθανότητες, αλλά θα πρέπει να δείξουμε τι μπορούμε να κάνουμε στο παρκέ πια».

Γιάννης Καλαμπόκης

«Αισθάνομαι ολοκληρωμένος ως παίκτης με αυτή την παρουσία μου στην Εθνική Ομάδα, με την ευκαιρία που έχω να πάρω μέρος σε μια μεγάλη διοργάνωση με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Έχουμε ψηλούς στόχους. Ξέρουμε ότι υπάρχουν δυσκολίες, αλλά επιθυμία όλων είναι να κάνουν το καλύτερο δυνατό. Να προσπαθήσουμε όλοι για να φτάσει η ομάδα όσο το δυνατόν πιο ψηλά».

Επιμέλεια: Αντώνης Κατσίκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x