Eurobasket '09

Ρέπεσα: «Εμείς κουραστήκαμε, η Ελλάδα όχι»

Προβληματισμένος φάνηκε ο Γιάσμιν Ρέπεσα, μετά το τέλος του αγώνα της Κροατίας με το Ισραήλ. Ο προπονητής της επόμενης αντιπάλου της Εθνικής μας έμεινε ικανοποιημένος από τη νίκη της ομάδος του, όχι όμως και από το πώς αυτή επετεύχθη.

Προβληματισμένος φάνηκε ο Γιάσμιν Ρέπεσα, μετά το τέλος του αγώνα της Κροατίας με το Ισραήλ. Ο προπονητής της επόμενης αντιπάλου της Εθνικής μας έμεινε ικανοποιημένος από τη νίκη της ομάδος του, όχι όμως και από το πώς αυτή επετεύχθη.

«Στην πρεμιέρα εμείς ξοδέψαμε τεράστια πνευματική ενέργεια και ψυχικά αποθέματα για να νικήσουμε το Ισραήλ, ενώ η Ελλάδα ξόδεψε... το απόλυτο μηδέν! Γι΄ αυτό και θα είναι πιο ξεκούραστοι αύριο με μας και θα τους είναι πιο εύκολο να παραμείνουν συγκεντρωμένοι. Αν και λείπει ο Παπαλουκάς και ο Διαμαντίδης, αυτό δεν σημαίνει πως η Ελλάδα είναι λιγότερο επικίνδυνη σ' αυτό το Ευρωμπάσκετ. Θα έχουμε ιδιαίτερα δύσκολη αποστολή αύριο, ειδικά αν παίξουμε όπως απόψε με το Ισραήλ. Όλα πρέπει να τα κάνουμε καλύτερα με την Ελλάδα. Δεν είχαμε την έξτρα πάσα, ήμασταν πολύ κακοί στα ποσοστά ευστοχίας στα σουτ τριών πόντων. Αν το Ισραήλ νικούσε σήμερα θα είχε πάρει μία δίκαιη και άξια νίκη. Όλα κρίθηκαν στις λεπτομέρειες».

Για τον αγώνα μίλησε και ο τεχνικός των Ισραηλινών Σβίκα Σερφ, ο οποίος είπε πως «Το πρόβλημα για εμάς ήταν πως δεν καταφέραμε να βρούμε τρόπους να σταματήσουμε τον Μάρκο Πόποβιτς. Αύριο είναι μια άλλη ημέρα».

Την επόμενη μέρα και το δύσκολο ματς κόντρα στην Εθνική Ελλάδος είχε στο μυαλό του και ο Μάρκο Πόποβιτς, ο οποίος δήλωσε: «Δεν πιάσαμε το επίπεδο απόδοσης που θέλαμε και που αρμόζει σε μία ομάδα που αποβλέπει στο βάθρο. Αν παίξουμε έτσι αύριο δεν θα είναι αρκετό για να νικήσουμε την Ελλάδα. Δεν σημαίνει κάτι επειδή οι Έλληνες έχουν απουσίες, όπως αυτές των Παπαλουκά και Διαμαντίδη. Παίζουν συγκεντρωμένα, με πάθος και επιμονή. Απόψε αφήσαμε το Ισραήλ να μείνει κοντά στο σκορ, δηλαδή τους υποτιμήσαμε. Αυτό δεν πρέπει να κάνουμε, λοιπόν απέναντι στην Ελλάδα. Η πρεμιέρα με το Ισραήλ ήταν ένα καλό μάθημα για εμάς».

Τέλος ο Μάριο Κασούν, αναφερόμενος στο αυριανό μεγάλο ντέρμπι του ομίλου, πρόσθεσε: «Ο αγώνας με την Ελλάδα θα είναι τελείως διαφορετικός. Δεν συγκρίνεται το Ισραήλ με την Ελλάδα. Πιστεύω πάντως πως ο αυριανός αγώνας θα κριθεί σε λίγες λεπτομέρειες και θα πηγαίνει πόντο πόντο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο».

Επιμέλεια: Νίκος Μάρκου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x