Eurobasket '09

Α’ Όμιλος: Ισραήλ-ΠΓΔΜ 79-82

Η ΠΓΔΜ ήταν η μεγάλη νικήτρια του ντέρμπι…της τρίτης θέσης του πρώτου ομίλου καθώς επιβλήθηκε με 82-79 του Ισραήλ και βρίσκονται μια ανάσα από την πρόκριση στην επόμενη φάση. Κορυφαίοι για τους νικητές οι Άντιτς και Μάσεϊ.

Η ΠΓΔΜ ήταν η μεγάλη νικήτρια του ντέρμπι…της τρίτης θέσης του πρώτου ομίλου καθώς επιβλήθηκε με 82-79 του Ισραήλ και βρίσκονται μια ανάσα από την πρόκριση στην επόμενη φάση. Κορυφαίοι για τους νικητές οι Άντιτς και Μάσεϊ.

Το ματς

Το ξεκίνημα ήταν καλύτερο για την ΠΓΔΜ. Η ομάδα του Γιόβιτσα Άρτσιτς είχε και πάλι έναν στόχο. Να καταφέρει να ευστοχήσει σε όσα περισσότερα τρίποντα μπορεί. Εξάλλου αυτό είναι το παιχνίδι της. Το έκανε στα πρώτα τέσσερα λεπτά για αυτό και προηγήθηκε με 11-5. Στη συνέχεια, όμως, ο Γιοτάμ Χαλπερίν βρήκε ρυθμό και έτσι το Ισραήλ ισοφάρισε σε 15-15, τρία λεπτά πριν το τέλος του δεκαλέπτου το οποίο τελείωσε με την ομάδα του Σβι Σερφ να περνάει μπροστά 19-17.

Τα Σκόπια συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και στο δεύτερο δεκάλεπτο. Τρίποντο, τρίποντο και πάλι…τρίποντο. Με λίγο από αιφνιδιασμό. Αυτός ήταν και ο λόγος που κατάφεραν να προηγηθούν με 37-30, κάνοντας επιμέρους σκορ 20-11 στα πρώτα έξι λεπτά του δευτέρου δεκαλέπτου. Οι Ισραηλινοί αντέδρασαν εκ νέου. Με επιμέρους σκορ, οι παίκτες του Σβι Σερφ επέστρεψαν και μείωσαν σε 40-39, σκορ με το οποίο τελείωσε το πρώτο ημίχρονο.

Τα Σκόπια γνώριζαν καλά πως για να καταφέρουν να φτάσουν στη νίκη και όχι απλά να μείνουν στη διεκδίκηση της, έπρεπε να βάλουν και άλλα στοιχεία στο παιχνίδι τους εκτός από το τρίποντο. Έτσι, άρχισαν να περνούν τη μπάλα μέσα στη ρακέτα. Μάσεϊ και Άντιτς έκαναν τη δουλειά και έτσι η ΠΓΔΜ προηγήθηκε ακόμη και με εφτά πόντους 57-50 και να συντηρήσουν τη διαφορά με το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου 60-55.

Πλέον, οι Σκοπιανοί είχαν πιστέψει πως μπορούν να κάνουν την έκπληξη. Τα περισσότερα σουτ έμπαιναν και λόγω ψυχολογίας και έτσι η ομάδα του Γιόβιτσα Άρτσιτς κατάφερε να πάρει διαφορά εννιά πόντων 66-57, οκτώ λεπτά πριν τη λήξη του παιχνιδιού. Ο Γιοτάμ Χαλπερίν προσπαθούσε μαζί με τον Μπούρστειν να αλλάξουν τη μοίρα της ομάδας του Σβι Σερφ. Η επίθεση πήγαινε καλά αλλά εκεί που εντοπιζόταν το πρόβλημα ήταν στην άμυνα. Οι Ισραηλινοί δεν μπορούσαν να σταματήσουν ούτε το περιφερειακό αλλά ούτε και το inside παιχνίδι των Σκοπιανών και έτσι η παρέα του Τζερεμάια και Μάσεϊ συνέχισε να προηγείται, αλλά όταν ο Ελιάχου ξύπνησε και έδωσε βοήθειες σε Χαλπερίν και Μπούρστειν το Ισραήλ έφτασε σε απόσταση αναπνοής (72-70). Οι Σκοπιανοί, όμως, δεν αγχώθηκαν. Συνέχισαν να κάνουν σωστά την δουλειά που άρχισαν και την ολοκλήρωσαν με τον καλύτερο τρόπο έστω και αν στο τέλος αγχώθηκαν.


Δεκάλεπτα: 19-17,40-39, 60-55, 82-79

Ισραήλ (Σερφ): Μέκελ 1, Λίμοναντ 7, Πνίνι 2, Χαλπερίν 20, Μπουρστέιν 25, Ελιάχου 12, Κοζικάρο 4, Γκριν 5, Ταμίρ 3.

ΠΓΔΜ (Άρσιτς): Άντιτς 19, Μπλαζέφσκι, Γκετσέφσκι 9, Μάσεϊ 15, Μιρακόφσκι, Σαμαρτζίσκι 8, Σοκόλοφ 9, Β. Στεφάνοφ 6, Ρ. Στεφάνοφ 8, Ντ. Στογιανόφσκι, Β. Στογιανόφσκι 3, Τασόφσκι 5.

Επιμέλεια: Αντώνης Κατσίκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x