Eurobasket '09

Δ Όμιλος: Λιθουανία – Πολωνία 75 – 86

Τη δεύτερή τους νίκη, σε ισάριθμους αγώνες, πέτυχαν οι Πολωνοί, στον αγώνα κόντρα στη Λιθουανία. Οι οικοδεσπότες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, με όπλο τους τα τρίποντα, αλλά και την πολυφωνία στην επίθεση (5 παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων), επικράτησαν της ομάδας του Λίνας Κλέιζα, η οποία απογοήτευσε για άλλη μια φορά.

Τη δεύτερή τους νίκη, σε ισάριθμους αγώνες, πέτυχαν οι Πολωνοί, στον αγώνα κόντρα στη Λιθουανία. Οι οικοδεσπότες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, με όπλο τους τα τρίποντα, αλλά και την πολυφωνία στην επίθεση (5 παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων), επικράτησαν της ομάδας του Λίνας Κλέιζα, η οποία απογοήτευσε για άλλη μια φορά.

Δυνατά μπήκαν στον αγώνα οι Πολωνοί και με ένα γρήγορο σερί 9 – 0 πήραν τα «ηνία» του αγώνα. Το ίδιο σκηνικό συνεχίστηκε μέχρι και 3μισι λεπτά πριν το τέλος της πρώτης περιόδου, με τη διαφορά να φτάνει τους 11 πόντους. Σε αυτό το σημείο οι Λιθουανοί έκαναν την αντεπίθεσή τους και κατάφεραν να περάσουν μπροστά με έναν πόντο (23 – 22), 19 δευτερόλεπτα πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, το οποίο έκλεισε με σκορ 23 – 25 υπέρ των Πολωνών, χάρη σε τρίποντο που πέτυχε ο Σουμπάργκα.

Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε ακριβώς όπως και το πρώτο, με τους Πολωνούς, οι οποίοι βασίστηκαν στην περιφέρειά τους (5/10 τρ.), να «χτίζουν» σιγά – σιγά μια διαφορά, η οποία έφτασε τη μέγιστη τιμή της (42 – 32), στο τέλος του ημιχρόνου, με τους Σουμπάργκα, Λόγκαν και Γκόρτατ να τελειώνουν την περίοδο, με διψήφιο αριθμό πόντων. Από την ομάδα του Ραμούνας Μπουτάουτας, οι Πετραβίτσιους και Γιασάιτις ήταν οι παίκτες που κρατούσαν την Λιθουανία στο παιχνίδι, παρά τα άσχημα ποσοστά της ομάδας τους έξω από τα 6.25 (3/12 τρ.)

Με τον Γκορτάτ να κυριαρχεί κάτω από τα καλάθια και τον Λάμπε να σκοράρει ακατάπαυστα, οι Πολωνοί διατηρούσαν με σχετική άνεση το προβάδισμα στον αγώνα. Από τους τυπικά γηπεδούχους, οι Γιασάιτις και Πετραβίτσιους πάλευαν για άλλη μια φορά μόνοι τους. Τα τρίποντα δεν έμπαιναν και οι Λιθουανοί έκλεισαν την τρίτη περίοδο, όντας πίσω στο σκορ με δέκα πόντους (50 – 60).

Η τελευταία περίοδος τελείωσε πριν καν αρχίσει. Με 11σερί πόντους από τον Ιγνιέρσκι, οι Πολωνοί πήραν μια διαφορά 16 πόντων, την οποία διατήρησαν, με μικρές αυξομειώσεις μέχρι και 3 λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα. Η μόνη αντίδραση από τους “πράσινους” ήρθε με από τον Μασιούλις, ο οποίος με προσωπικούς πόντους μείωσε τη διαφορά στους επτά 1 και 15 πριν τη λήξη.

Πλέον οι Πολωνοί θα παίξουν την πρώτη θέση του τέταρτου ομίλου, στον αγώνα με τους Τούρκους, ενώ από την άλλη, οι Λιθουανοί, θέλουν νίκη και μόνο νίκη στο ματς με τη Βουλγαρία, αν θέλουν να συνεχίσουν στο τουρνουά.

Δεκάλεπτα: 23 – 25, 32 – 42, 50 - 60, 75 - 86

Λιθουανία (Ραμούνας Μπουτάουτας): Μαζούτις 2, Καλνιέτις, Μασιούλις 14, Ντ. Λαβρίνοβιτς 1, Λουκάουσκις, Ντελινικάιτις 4, Γιομάντας 5, Κλέιζα 6, Κ. Λαβρίνοβιτς 3, Γιασάιτις 21, Πετραβίτσιους 13, Γιαφτόκας 6.

Πολωνία (Μ. Κατζούριν): Σκιμπνιέφσκι, Ιγνιέρσκι 16, Λόγκαν 19, Γκορτάτ 15 (17 ρ.), Λάμπε, Κοζάρεκ, Ρόζικ 2, Σβέτσικ, Βόιτσικ, Κιλίνσκι, Σουμπάργκα 12, Βίτκα, Λάμπε 22 (10 ρ.).

Επιμέλεια: Νίκος Μάρκου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x