Eurobasket '09

Καζλάουσκας: «Πρέπει να γίνουμε πιο γρήγοροι»

Περισσότερη ταχύτητα στο «πέντε εναντίον πέντε» ζήτησε στη συνέχεια των υποχρεώσεων της Εθνικής ομάδας μπάσκετ ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γιόνας Καζλάουσκας, μετά τη νίκη του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος επί της Κροατίας, για τη δεύτερη αγωνιστική της πρώτης φάσης του Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας. Ο Λιθουανός τεχνικός τόνισε πως οι παίκτες του ήθελαν και έπρεπε να συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό, όπως στην πρεμιέρα και δήλωσε ικανοποιημένος από την άμυνα που έπαιξαν.

Περισσότερη ταχύτητα στο «πέντε εναντίον πέντε» ζήτησε στη συνέχεια των υποχρεώσεων της Εθνικής ομάδας μπάσκετ ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γιόνας Καζλάουσκας, μετά τη νίκη του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος επί της Κροατίας, για τη δεύτερη αγωνιστική της πρώτης φάσης του Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας. Ο Λιθουανός τεχνικός τόνισε πως οι παίκτες του ήθελαν και έπρεπε να συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό, όπως στην πρεμιέρα και δήλωσε ικανοποιημένος από την άμυνα που έπαιξαν. Πιστεύει πως ο ρυθμός εκμηδένισε την αστοχία στις βολές και διατήρησε το προβάδισμα της ελληνικής ομάδας. Όσον αφορά τον Γιασμίν Ρέπεσα, θεώρησε πως η νίκη της Ελλάδας ήταν δίκαιη, αφού ήταν καλύτερη σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Θεωρεί πως οι παίκτες του άργησαν να παίξουν άμυνα και δεν μπορούσαν να «ανατρέψουν» τη μεγάλη διαφορά που απέκτησαν οι δικοί μας.


Αναλυτικά:

Γιόνας Καζλάουσκας (προπονητής, Ελλάδα): «Αυτό που θέλαμε ήταν μια συνέχεια ανάλογη αυτής του πρώτου αγώνα. Και τα καταφέραμε, παρά το γεγονός ότι η Κροατία είναι ένας σαφώς δυνατότερος αντίπαλος από την ΠΓΔΜ. Μπήκαμε δυνατά από το πρώτο λεπτό, τρέξαμε, ήμασταν αποτελεσματικοί στην άμυνα. Είχαμε πρόβλημα στις βολές στο δεύτερο μισό του αγώνα, αλλά ελέγξαμε τον ρυθμό και διατηρήσαμε το προβάδισμα στην αναμέτρηση. Αυτό που θα πρέπει να βελτιώσουμε για τη συνέχεια είναι η ταχύτητα, με την οποία παίζουμε στο ‘πέντε εναντίον πέντε’, για το υπόλοιπο της διοργάνωσης».

Γιασμίν Ρέπεσα (προπονητής, Κροατία): «Η Ελλάδα άξιζε 100% τη νίκη! Ήταν πολύ καλύτερη, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, όπου έκανε εκπληκτική εμφάνιση. Αργήσαμε να καταλάβουμε πως πρέπει να την αντιμετωπίσουμε. Στο δεύτερο ημίχρονο, βελτιώσαμε την άμυνά μας, αλλά ήταν, ήδη, αργά. Δεν είναι εύκολο να «γυρίσεις» ένα τέτοιο παιχνίδι, ειδικά όταν απέναντί σου έχεις μια ομάδα, όπως η Ελλάδα».

Μάριο Κασούν (παίκτης, Κροατία): «Δεν πρέπει να σταθούμε στο παιχνίδι αυτό. Πρέπει να κοιτάξουμε τη συνέχεια και να επικεντρωθούμε στους αγώνες που έπονται. Η Ελλάδα έπαιξε καλύτερα, το παλέψαμε μόνο στο δεύτερο μισό, αλλά δεν ήταν αρκετό για να πάρουμε τη νίκη».

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x