Eurobasket '09

Σχορτσανίτης: «Το απολαμβάνω»

O Σοφοκλής Σχορτσανίτης προτιμά να μην μιλάει στα ΜΜΕ. Ό,τι έχει να πει, το λέει μέσα στο γήπεδο. Ορισμένες φορές, όμως, τίθεται και στην διάθεση των δημοσιογράφων. Ο 24χρονος σέντερ, μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου λίγο πριν την έναρξη της πρωινής προπόνησης της Εθνικής και μίλησε για όλα τα θέματα που αφορούν τη «γαλανόλευκη».

O Σοφοκλής Σχορτσανίτης προτιμά να μην μιλάει στα ΜΜΕ. Ό,τι έχει να πει, το λέει μέσα στο γήπεδο. Ορισμένες φορές, όμως, τίθεται και στην διάθεση των δημοσιογράφων. Ο 24χρονος σέντερ, μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου λίγο πριν την έναρξη της πρωινής προπόνησης της Εθνικής και μίλησε για όλα τα θέματα που αφορούν τη «γαλανόλευκη».

Αναλυτικά, ο Big Sofo μίλησε για…

Για την αναγέννησή του: «Το απολαμβάνω να παίζω για την Εθνική. Μου είναι πιο ευχάριστο γιατί έχω καλούς συμπαίκτες. Μου αρέσει το κλίμα της Εθνικής και διασκεδάζουμε το παιχνίδι».

Για το τι του αρέσει στον τρόπο παιχνιδιού της Εθνικής: «Συνήθως η Εθνική χρειαζόταν χρόνο μέχρι να ανεβάσει ρυθμούς, να μπει σε φουλ ρυθμούς. Τώρα μπαίνουμε με αυτή την ενέργεια από την αρχή του αγώνα, μπορούμε να παίξουμε το μπάσκετ που μας αρέσει και μας διασκεδάζει από την αρχή. Αυτό κάνει πιο απολαυστικό πιο ξεχωριστό το ματς και όλοι παίζουμε στο 100% με ευχαρίστηση, χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια με το να υποστηρίζει ο ένας τον άλλο».

Για το τι τον κάνει να παίζει με τόσο πάθος: «Είναι γενικά η υποστήριξη που υπάρχει από τους συμπαίκτες μου. Το ότι υπάρχουν άνθρωποι που περιμένουν κάποια πράγματα από εμένα, ζητάνε κάποια πράγματα από εμένα και απλά προσπαθώ να μην τους απογοητεύσω. Βρίσκομαι εδώ για να βοηθήσω οποιαδήποτε στιγμή μου το ζητήσουν οι συμπαίκτες μου και ο προπονητής. Θέλουμε να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο, θέλουμε να υποστηρίξουμε ο ένας τον άλλο και στις καλές και στις δύσκολες στιγμές. Στο ματς με την Κροατία για παράδειγμα εγώ είχα κάποιες δύσκολες στιγμές από την γραμμή των ελευθέρων βολών, αλλά οι συμπαίκτες μου ήταν εκεί με υποστήριξαν μου είπαν ότι θα μπει η επόμενη. Αυτό με βοήθησε να προσπαθήσω περισσότερο πίσω στην άμυνα».

Για την συνύπαρξη τόσων ψηλών: «Υπάρχουν αρκετά ψηλά κορμιά, αλλά το θέμα είναι ότι δεν χάνουμε στην ταχύτητα. Υπάρχουν παίκτες που μπορούν να παίξουν σε πολλές θέσεις. Μέχρι στιγμής αυτή η επιλογή έχει βγει σε καλό. Στο τέλος του Ευρωμπάσκετ θα δούμε τι έγινε λάθος και τι σωστά. Στην παρούσα φάση κανείς δεν μπορεί να κάνει προβλέψεις».

Για το τι τον κάνει τόσο αγαπητό στον κόσμο: «Δεν ξέρω… Δεν έχω ιδέα γιατί συμβαίνει αυτό. Ίσως να έχει να κάνει με την ιδιαίτερο τρόπο μου μέσα στο γήπεδο ή έξω από το γήπεδο. Ιδέα δεν έχω. Το θέμα είναι ότι αυτή την στιγμή άσχετα με το παρελθόν ή τι είχα κάνει τότε, αυτό που θέλω περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, είναι να προσπαθήσω περισσότερο στο γήπεδο και να παίξω ακόμη πιο δυνατό μπάσκετ με τους συμπαίκτες και τους φίλους μου».

Για το αν θα κάνει καζούρα στους Βούσιτς-Χαλπερίν: «Είναι συμπαίκτες μου, είναι φίλοι μου έχουμε περάσει πολλά μαζί στον Ολυμπιακό. Και ο Βούισιτς και ο Χαλπερίν με έχουν βοηθήσει πάρα πολύ. Δεν θα τους κάνω πλάκα. Ειδικά στον Βούισιτς πάντα respect».

Για τα πολλά φάουλ που του έκανε ο Βούσιτς: «Τον ρώτησα στο ξενοδοχείο για ποιον λόγο το έκανε και μου απάντησε ότι ήθελε να βοηθήσει να βελτιωθώ στις βολές».

Για τις πολλές χαμένες βολές: «Με τις βολές δεν έχω καταφέρει να αποκτήσω το καθαρό μυαλό που έχουν οι περισσότεροι. Επηρεάζομαι πάρα πολύ από αυτό. Είναι κάτι πάνω στο οποίο προσπαθώ να δουλέψω και στον Ολυμπιακό, αλλά και εδώ. Με βοηθούν πολύ οι προπονητές μου. Τώρα το μόνο που στενοχωριέμαι σχετικά με το παιχνίδι με την Κροατία, είναι ότι εκείνη την στιγμή δεν μπορούσα να κάνω κάτι να βοηθήσω για να βγούμε από την δύσκολη θέση. Να ξεκολλήσουμε… Αυτό σκεφτόμουν εκείνη την ώρα, γιατί κάναμε πολύ μεγάλη προσπάθεια στην άμυνα και δεν ήθελα να απογοητεύσω κανένα».

Για τα στοιχήματα με Καζλάουσκας και Σπανούλη: «Όχι δυστυχώς δεν πήρα τα λεφτά από τον κόουτς… Ούτε από τον Σπανούλη. Δεν είναι να παίζεις μαζί του στοίχημα στα σουτ».

Για το βελτιωμένο πρόσωπο της Εθνικής σε σχέση με τα φιλικά: «Ανακαλύψαμε τα λάθη μας στα τουρνουά που λάβαμε μέρος και όπως φαίνεται έχουμε καταφέρει να λύσουμε μερικά. Ελπίζω να τα λύσουμε όλα μέχρι να φτάσουμε στην επόμενη φάση και Θεού θέλοντως στα τελικά».

Για το μέχρι που φτάνουν οι προσδοκίες του στο φετινό Ευρωμπάσκετ: «Δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάποιος που αγωνίζεται σε τέτοιες διοργανώσεις και να μην σκέφτεται το χρυσό. Απλά προσπαθούμε με τα παιδιά να βλέπουμε κάθε παιχνίδι με την σειρά του και να δίνουμε το 100% άσχετα με το αν είμαστε κουρασμένοι ή τραυματισμένοι. Θέλουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό και για εμάς, και για τον κόσμο που είναι εδώ κοντά μας, αλλά και για εκείνους που μας βλέπουν από την τηλεόραση».

Για το αν ο Γιόνας Καζλάουσκας είναι εκείνος που τον ωθεί να παίξει καλύτερο μπάσκετ: «Δεν είναι θέμα μόνο του κόουτς Καζλάουσκας. Και στον Ολυμπιακό ο κόουτς Γιαννάκης με υποστήριζε πάρα πολύ, απλά η διαφορά είναι ότι αυτό το καλοκαίρι είχα την ευκαιρία να δουλέψω αρκετά, έτσι ώστε να βοηθήσω την Εθνική, αλλά σε αυτό θεωρώ ότι με βοήθησε η συμπεριφορά του κόουτς Γιαννάκη προς εμένα. Στο να μου αλλάξει τη νοοτροπία, να με βοηθήσει να δω την μεγαλύτερη εικόνα των πραγμάτων και να με κάνει να δουλέψω και να φτάσω όσο πιο ψηλά γίνεται μέσα από δουλειά και συγκέντρωση».

Για το αν θα συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό την φετινή σεζόν και στον Ολυμπιακό: «Μακάρι να πάει η χρονιά, όπως ξεκίνησε. Αυτή την στιγμή το μόνο που σκέφτομαι είναι η Εθνική ομάδα. Όταν τελειώσει αυτό το τουρνουά θα προσπαθήσω να δω τι θα γίνει με τον Ολυμπιακό. Θέλω πολύ να γυρίσω πίσω και να προσπαθήσω στο ίδιο επίπεδο που προσπαθώ και εδώ τώρα».

Eπιμέλεια: Αντώνης Κατσίκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x