Eurobasket '09

Ζήσης: «Δεν αντικαταστήσαμε τους απόντες»

Για τις απουσίες της Εθνικής και τη σημασία τους μίλησε ο Νίκος Ζήσης, μετά την πρωινή προπόνηση της ελληνικής ομάδας. Ο διεθνής γκαρντ αναφέρθηκε και στους νέους παίκτες που πήρε ο Γιόνας Καζλάουσκας στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, που διεξάγεται στα γήπεδα της Πολωνίας.

Για τις απουσίες της Εθνικής και τη σημασία τους μίλησε ο Νίκος Ζήσης, μετά την πρωινή προπόνηση της ελληνικής ομάδας. Ο διεθνής γκαρντ αναφέρθηκε και στους νέους παίκτες που πήρε ο Γιόνας Καζλάουσκας στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, που διεξάγεται στα γήπεδα της Πολωνίας.

«Ο Παπαλουκάς και ο Διαμαντίδης είναι δύο αξιόλογοι παίκτες που έχουν δώσει απίστευτα πράγματα στην Εθνική. Όπως και ο Παναγιώτης (Βασιλόπουλος) και ο Κώστας (Τσαρτσαρής). Μας στηρίζουν έστω και από μακριά. Μας στέλνουν μηνύματα και είναι πάντα μέρος της ομάδας. Δεν μπορούμε να πούμε πως τους αντικαταστήσαμε. Δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα. Εδώ είμαστε δώδεκα παίκτες με στόχο να παίξουμε όσο καλύτερα γίνεται και να βελτιωνόμαστε συνεχώς, αυτοί που είμαστε εδώ».

Αναφερόμενος στις δύο νίκες της Εθνικής Ελλάδος, μέχρι στιγμής στο τουρνουά, ο παίκτης της Σιένα , πρόσθεσε: «Στους δύο πρώτους αγώνες με την ΠΓΔΜ και την Κροατία φάνηκε πως τη διαφορά έκανε το γεγονός ότι τα παιδιά που ήρθαν από τον πάγκο ήταν πανέτοιμα ν΄ ανταποκριθούν. Όπως ο Νικ (Καλάθης) που αν και είναι πολύ νέος και έρχεται από ένα τελείως διαφορετικό περιβάλλον, αυτό των ΗΠΑ, συμπεριφέρεται μέσα στο παρκέ λες και ήταν κοντά μας καιρό. Ή ο Καλαμπόκης που ναι μεν είναι έμπειρος, αλλά δεν είχε εικόνες από την Εθνική και όταν μπαίνει κρατά όλη την ενέργεια της ομάδας. Αυτό είναι πολύ σημαντικό».

«Εκτός από την άμυνα που κάνει πάντα τη διαφορά, ήμασταν και στους δύο πρώτους αγώνες πολύ καλοί στην κυκλοφορία της μπάλας. Το περίεργο είναι πως αυτό δεν συνέβαινε στα φιλικά. Σε αυτή την ομάδα δεν υπάρχουν εγωισμοί και όλοι έχουμε καταλάβει και αποδεχτεί πως είτε παίξουμε ένα λεπτό, είτε 40 σημασία έχει να νικάει η ομάδα. Σίγουρα πάντως και στους δύο αγώνες φτάσαμε στο θετικό αποτέλεσμα πιο εύκολα απ' ό,τι περιμέναμε».

Τέλος, όσον αναφορά τους αντιπάλους, οι οποίοι θα προκύψουν, μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης των ομίλων, ο Έλληνας γκαρντ τόνισε: «Η άλλη πλευρά, του ομίλου του Λοντς είναι πιο δυνατή. Άρα σε όποια θέση κι αν βρεθούμε με την ολοκλήρωση του 5ου ομίλου στο Μπίντγκος, το παιχνίδι του νοκ άουτ προημιτελικού θα είναι το πιο δυνατό κρίσιμο. Μπορεί να έρθουμε πρώτοι και να βρούμε στο δρόμο μας π.χ. ως 4η την Ισπανία. Γι' αυτό, ας κοιτάμε αγώνα με τον αγώνα με πρώτο αυτόν της Παρασκευής στον καινούριο όμιλο που θα είναι σημαντικός για τα προημιτελικά».

Επιμέλεια: Νίκος Μάρκου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x