Eurobasket '09

Καζλάουσκας: «Όλοι μπορούν να νικήσουν… όλους»

Χαμηλούς τόνους κρατά ο Γιόνας Καζλάουσκας παρά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του Ευρωμπάσκετ με τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες από την Εθνική ομάδα.

Χαμηλούς τόνους κρατά ο Γιόνας Καζλάουσκας παρά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του Ευρωμπάσκετ με τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες από την Εθνική ομάδα.

«Είμαστε χαρούμενοι από τον τρόπο με τον οποίο ολοκληρώθηκε αυτή Α’ Φάση. Πηγαίνουμε στη Β’ φάση με καλύτερη ψυχολογία και αήττητοι. Σήμερα πήγαμε καλά στην επίθεση, αλλά στην άμυνα χάσαμε κάποια πράγματα. Κοιτάμε τη συνέχεια. Ό,τι έχει γίνει μέχρι τώρα στο Ευρωμπάσκετ, δείχνει ότι όλοι μπορούν να κερδίζουν όλους. Εξαρτάται από τη μέρα. Πρέπει να έχουμε τη μεγαλύτερη δυνατή συγκέντρωση. Σήμερα δεν την είχαμε. Είχαμε όμως καλή ψυχολογία. Αρχίζουμε από την άμυνα και συνεχίζουμε», τόνισε ο Λιθουανός προπονητής.

Ο Νίκος Ζήσης με τη σειρά του δήλωσε: «Ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι, ειδικά στο β’ ημίχρονο για εμάς. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν χαλαροί στην άμυνα, κάτι το οποίο κάπου ήταν και λογικό, αφού γνωρίζαμε όλοι ότι το αποτέλεσμα δεν έχει βαθμολογική σημασία. Είμαστε πρώτοι, είμαστε ευχαριστημένοι σίγουρα γι’ αυτό και είναι κάτι που μας βοηθά να πάμε με καλύτερη ψυχολογία στη Β’ Φάση, τώρα που αρχίζουν και τα δύσκολα».

Ο Κώστας Καϊμακόγλου ανέφερε: «Από την πρώτη φάση κρατάμε τις δύο πολύ καλές εμφανίσεις. Αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι ότι συνήθως χαλαρώνουμε στο δεύτερο ημίχρονο. Τα παιχνίδια που ακολουθούν είναι πολύ πιο δύσκολα και εκεί οι διαφορές θα μειώνονται πιο εύκολα. Είναι φανταστικό το συναίσθημα να αγωνίζεσαι με την φανέλα της Εθνικής. Θέλουμε να πάμε την Ελλάδα ψηλά», ενώ ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης είπε: «Είμαστε όλοι εδώ για να βοηθήσουμε την ομάδα. Το σημαντικό είναι ότι πετύχαμε τον αρχικό μας στόχο. Κάναμε τρεις νίκες τις οποίες τις κρατάμε ως υποθήκη για τα επόμενα δύσκολα παιχνίδια που ακολουθούν. Δεν υπάρχουν εύκολοι αντίπαλοι. Θα πρέπει να έχουμε περισσότεροι διάρκεια στο παιχνίδι μας, για να μπορέσουμε να πάρουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε και να έχουμε ένα καλό πλασάρισμα».

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός του Ισραήλ, Σβι Σερφ, ανέφερε: «Συγχαρητήρια στην Ελλάδα για την πρόκριση και ελπίζω να φέρει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στη συνέχεια. Έχει σίγουρα την καλύτερη άμυνα στη διοργάνωση. Ήταν μεγάλο το σοκ για εμάς αυτό της ήττας από την ΠΓΔΜ και μας επηρέασε πολύ όλους. Χρειαζόμαστε χρόνο να δούμε τι θα γίνει στη συνέχεια και πρέπει να συζητήσουμε για το τι φταίει», ενώ ο γκαρντ των ηττημένων, Ραβίβ Λίμοναντ, είπε: «Ήταν απογοητευτικός ο αγώνας για εμάς, κλείνοντας τις υποχρεώσεις μας εδώ με μια βαριά ήττα. Η Ελλάδα είναι πολύ καλή ομάδα, από τις καλύτερες της διοργάνωσης. Δεν κάναμε αυτό που θέλαμε όταν ήρθαμε εδώ. Θα πρέπει να συνεχίσουμε και να σκεφτούμε το μέλλον».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x