Eurobasket '09

Δ’ Όμιλος: Λιθουανία-Βουλγαρία 84-69

Η Λιθουανία ήταν η μεγάλη νικήτρια του «τελικού» του τέταρτου ομίλου και προκρίθηκε στην επόμενη φάση. Η ομάδα του Ραμούνας Μπουτάουτας νίκησε με 84-69 τη Βουλγαρία και έστω και την τελευταία αγωνιστική, κατάφερε να πάρει το «εισιτήριο» για τους «12» του Ευρωμπάσκετ.

Η Λιθουανία ήταν η μεγάλη νικήτρια του «τελικού» του τέταρτου ομίλου και προκρίθηκε στην επόμενη φάση. Η ομάδα του Ραμούνας Μπουτάουτας νίκησε με 84-69 τη Βουλγαρία και έστω και την τελευταία αγωνιστική, κατάφερε να πάρει το «εισιτήριο» για τους «12» του Ευρωμπάσκετ.

Το ματς

Λιθουανία και Βουλγαρία δεν είχαν καταφέρει να πετύχουν νίκη στις δύο πρώτες αγωνιστικές του Ευρωμπάσκετ και το μεταξύ τους παιχνίδι ήταν…τελικός. Ο νικητής έπαιρνε την πρόκριση στην επόμενη φάση. Για αυτό και οι δύο ομάδες ξεκίνησαν ψυχωμένα το ματς με τους Λιθουανούς να καταφέρνουν να προηγηθούν με 21-14, αλλά οι Βούλγαροι με επιμέρους σκορ 8-4 στο τελευταίο δίλεπτο του δεκαλέπτου μείωσαν σε 25-22.

Το παιχνίδι ήταν ξεκάθαρο πως θα είναι ντέρμπι μέχρι το τέλος του. Ρόουλαντ και Στόικοφ έκαναν όλο το παιχνίδι για την ομάδα του Πίνι Γκέρσον ενώ από τους Λιθουανούς δεν ξεχώριζε κάποιος και το σκοράρισμα ήταν μοιρασμένο. Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ και το ημίχρονο έκλεισε ισόπαλο (41-41). Ένα λεπτό πριν τελειώσει, οι Βούλγαροι είχαν καταφέρει να περάσουν μπροστά για πρώτη φορά στο παιχνίδι (40-38).

Στο τρίτο δεκάλεπτο, ο Ρόουλαντ έκανε εκπληκτικό ματς με αποτέλεσμα η Βουλγαρία να προηγηθεί με έξι πόντους (47-41), αλλά ο Ραμούνας Μπουτάουτας παίζοντας μια ζώνη 2-3 με προσαρμογές, έδωσε το δικαίωμα στην ομάδα του να επιστρέψει στο παιχνίδι και να προηγηθεί με το τέλος του δεκαλέπτου (57-56).

Στην τελευταία περίοδο «μίλησαν» οι προσωπικότητες των Λιθουανών. Κλέιζα, Γιασάιτις και Πετραβίτσιους πήραν τους «Λιέτουβος» στην πλάτη τους και με προσωπικές ενέργειες «τελείωσαν» το ματς σχετικά νωρίς. Τέσσερα λεπτά πριν το τέλος του ματς, ο Γιασάιτις με δίποντο έστειλε τη διαφορά στους έντεκα και κάπου εκεί οι παίκτες του Πίνι Γκέρσον τα παράτησαν καθώς δεν είχαν τα ψυχικά αποθέματα να επιστρέψουν στο ματς. Το τελικό 84-69 ήρθε φυσιολογικά αφού στα τελευταία λεπτά οι Βούλγαροι παράτησαν το παιχνίδι.

Δεκάλεπτα: 25-22, 41-41, 57-56, 84-69

Βουλγαρία (Π. Γκέρσον): Ν. Ιβάνοφ 11, Κ. Ιβάνοφ 10, Κοστόφ, Ρόουλαντ 18, Βιντένοφ 8, Σλαβέικοφ, Γκεοργκίεφ 4, Ανγκέλοφ, Εφθίμοφ 2, Μλαντένοφ, Αβράμοφ, Στόικοφ 16

Λιθουανία (Ραμούνας Μπουτάουτας): Μαζούτις 5, Καλνιέτις, Μασιούλις, Ντ. Λαβρίνοβιτς 4, Λουκάουσκις 9, Ντελινικάιτις 7, Γιομάντας 4, Κλέιζα 10, Κ. Λαβρίνοβιτς 16, Γιασάιτις 11, Πετραβίτσιους 13, Γιαφτόκας 3 .

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x