Eurobasket '09

Γ’ Όμιλος: Βρετανία-Σερβία 59-77

Δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα η Σερβία κόντρα στη Βρετανία. Οι «πλάβι» επικράτησαν με 77-59 των αντιπάλων τους, στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής του αντίστοιχου ομίλου της πρώτης φάσης του Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας και κατέκτησαν τη δεύτερη θέση στο γκρουπ, πίσω από τη Σλοβενία και μπροστά από την πρωταθλήτρια κόσμου, Ισπανία, έχοντας άπασες από δυο νίκες και, παίρνοντας την πρόκριση.

Δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα η Σερβία κόντρα στη Βρετανία. Οι «πλάβι» επικράτησαν με 77-59 των αντιπάλων τους, στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής του αντίστοιχου ομίλου της πρώτης φάσης του Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας και κατέκτησαν τη δεύτερη θέση στο γκρουπ, πίσω από τη Σλοβενία και μπροστά από την πρωταθλήτρια κόσμου, Ισπανία, έχοντας άπασες από δυο νίκες και, παίρνοντας την πρόκριση. Οι παίκτες του Ντούσαν Ιβκοβιτς πήραν από την αρχή τα «ηνία» της αναμέτρησης και "ανέβαζαν" σταθερά τη διαφορά, έχοντας ως πρώτους σκόρερ τους Κρστιτς και Τέπιτς, που σημείωσαν από 17 πόντους. Από τους Βρετανούς, ξεχώρισε ο Ρέινκινγκ με 21 πόντους.

Οι Βρετανοί ξεκίνησαν «φουριόζοι» και προηγήθηκαν με 4-0, όμως ο Τέπιτς πήρε την κατάσταση στα χέρια του και έδωσε την ευκαιρία στους «πλάβι» να κρατούν ένα προβάδισμα δύο-τεσσάρων πόντων, δείχνοντας ποιος είναι το φαβορί της αναμέτρησης. Με ένα σερί 4-0, οι παίκτες του Ντούσαν Ιβκοβιτς έκαναν το 17-9 και έβαλαν τις βάσεις για την επικράτηση, με τον Τρίπκοβιτς να κάνει το +10. Τα έξι ριμπάουντ των εννιά φορές πρωταθλητών Ευρώπης, έναντι των τριών των Βρετανών, τους έδιναν την ευκαιρία να κερδίζουν περισσότερα φάουλ και να βρίσκουν τον δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι. Ο Ρέινκινγκ ήταν η μοναδική αξιόπιστη λύση για τους Βρετανούς, "κατεβάζοντας" τη διαφορά από τα διψήφια επίπεδα. Ο Μάρκοβιτς έκανε το +9 στη λήξη της πρώτης περιόδου.

Ένα «ξέσπασμα» των Βρετανών στο πρώτο δίλεπτο της δεύτερης περιόδου, με πρωταγωνιστή τον Μενσά-Μπονσού, έφερε τη διαφορά στο -6 για τους πρωτοεμφανιζόμενους σε Ευρωμπάσκετ, με τον Αρτσιμπαλντ να μειώνει μέχρι και στους τέσσερις. Οι Βρετανοί ισορρόπησαν την κατάσταση στα ριμπάουντ σε εκείνο το διάστημα και μπορούσαν να κάνουν το παιχνίδι τους μέσα στο σερβικό καλάθι. Οι Βρετανοί συνέχιζαν να απειλούν τους Σέρβους, που δε «σταύρωσαν» καλάθι για κανένα τετράλεπτο, μειώνοντας στους δύο πόντους, μέχρι να «ξεκολλήσει» τους «πλάβι» το τρίποντο του Τρίπκοβιτς. Πάντως, οι Βρετανοί έδειχναν «σκληρά καρύδια» και δεν άφηναν τους αντιπάλους τους να πάρουν "ανάσα". Οι Τεόντοσιτς και Βελίτσκοβιτς βοήθησαν τη Σερβία να κάνει το 30-22 και να ξαναπάρει ένα σαφές προβάδισμα. Στη συνέχεια, οι Σέρβοι με επιθετική πολυφωνία και ευστοχία στις βολές, κρατούσαν ένα σταθερό προβάδισμα εφτά-οκτώ πόντων. Ο Κρστιτς κρατούσε την «μπαγκέτα» του σκοραρίσματος και έδινε τον ρυθμό που χρειαζόταν η ομάδα του, φτάνοντας στο +10. Με αυτήν τη διαφορά, ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο.

Οι Ρείνκινγκ και Μπενσά-Μπονσού πήραν την κατάσταση στα χέρια τους στην αρχή της τρίτης περιόδου και μείωσαν στους έξι πόντους, την ώρα που οι Σέρβοι δεν είχαν τις απαραίτητες επιθετικές λύσεις. Οι Τέπιτς και Τεόντοσιτς, όμως, είχαν τις απαντήσεις και «εκτόξευσαν» τη διαφορά στο +11. Το τέταρτο φάουλ του Αρτσιμπαλντ δημιουργούσε προβλήματα στους ψηλούς για τον Κρις Φιντς, που έψαχνε τις λύσεις, την ώρα που ο Πέροβιτς έκανε το 48-37. Ο Ρέινκινγκ έκανε ότι μπορούσε, όμως η διαφορά παρέμενε σε διψήφια επίπεδα. Οι Κρστιτς και Τέπιτς βοήθησαν τη Σερβία να ολοκληρώσει το τριαντάλεπτο στο +14, με τους Πέροβιτς και Βελίτσκοβιτς να αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα φάουλ, έχοντας από τρία.

Στην τέταρτη περίοδο, ο Βελίτσκοβιτς έφτασε τη διαφορά στα μεγαλύτερα επίπεδά της, μέχροι εκείνη τη στιγμή, ήτοι στο +15 και όλοι φαίνεται πως περίμεναν την κόρνα της γραμματείας. Το +16 ήταν αποτέλεσμα του ότι τρεις παίκτες του «Ντούντα» είχαν διψήφιο αριθμό πόντων. Οι Μενσά-Μπονσού και Ρέινκινγκ συμπλήρωσαν τρία φάουλ, με τον Τεόντοσιτς να φτάνει τα τέσσερα. Η αναμενόμενη χαλάρωση των Σέρβων έφερε τη διαφορά στο -12, όμως δε φαινόταν πως θα μπορούσε να αλλάξει τίποτα. Οι Βρετανοί είχαν φορτωθεί με πολλά φάουλ και δε θα μπορούσαν να μαρκάρουν με την ίδια άνεση και ευκολία, όπως στα τρία πρώτα δεκάλεπτα. Οι Κρστιτς και Τέπιτς έφτασαν ξανά τη διαφορά στο +17 και όλοι, απλά, περίμεναν το τελικό αποτέλεσμα. Ο Πέροβιτς διαμόρφωσε το 77-59, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.


ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 12-21, 29-39, 44-58, 59-77

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Χαρτ 2, Ατσάρα 1, Λένζλι 3, Μενσά-Μπονσού 16, Σάλιβαν 4, Αρτσιμπαλντ 9, Ρείνκινγκ 21, Μπόιντ 2, Μπετς 1

ΣΕΡΒΙΑ: Πόποβιτς 3, Τέπιτς 17, Τεόντοσιτς 11, Μπιέλιτσα 5, Μάρκοβιτς 2, Τρίπκοβιτς 7, Κρστιτς 17, Πέροβιτς 7, Βελίτσκοβιτς 7, Μάτσβαν 1


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x