Eurobasket '09

Ελευθεριάδης: «Τρία χαρακτηριστικά η Γερμανία»

Η Εθνική ομάδα μπάσκετ της Γερμανίας, χωρίς τον Ντιρκ Νοβίτσκι στη σύνθεσή της, δεν αποτελεί κάτι το ιδιαίτερο, ούτε μπορεί να φοβίσει την Εθνική ομάδα, στον αγώνα μεταξύ των δύο συγκροτημάτων την Παρασκευή το απόγευμα, στο πλαίσιο της πρεμιέρας της δεύτερης φάσης του Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας.

Η Εθνική ομάδα μπάσκετ της Γερμανίας, χωρίς τον Ντιρκ Νοβίτσκι στη σύνθεσή της, δεν αποτελεί κάτι το ιδιαίτερο, ούτε μπορεί να φοβίσει την Εθνική ομάδα, στον αγώνα μεταξύ των δύο συγκροτημάτων την Παρασκευή το απόγευμα, στο πλαίσιο της πρεμιέρας της δεύτερης φάσης του Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας. Ο εκ των βοηθών του Γιόνας Καζλάουσκας στον πάγκο της «επίσημης αγαπημένης», ο Γιάννης Ελευθεριάδης, «κατασκόπευσε» τους πρωταθλητές Ευρώπης του 1993 και τους χαρακτήρισε πειθαρχημένους, δυνατούς και ομοιογενείς.

«Είναι μια ομάδα, της οποίας τα χαρακτηριστικά της γνωρίσματα είναι η πειθαρχία, η δύναμη και η ομοιογένεια. Σίγουρα, είναι μια τελείως διαφορετική ομάδα, συγκριτικά με αυτή που είχαμε γνωρίσει από την εποχή του Νοβίτσκι, σε ότι αφορά το ταλέντο. Το γεγονός, όμως, ότι σπάνια ή, σχεδόν, καθόλου βγαίνει έξω από τα συστήματα και τον προγραμματισμό της, την καθιστά υπολογίσιμο μέγεθος. Χαρακτηριστικό της γνώρισμα είναι η δύναμη και η άμυνά τους. Είναι ενδεικτικό ότι είναι η ομάδα που έχει κάνει τα περισσότερα φάουλ στο τουρνουά μέχρι τώρα. Στην άμυνα προσπαθούν να εφαρμόσουν πολλές καταστάσεις με πίεση, στήνουν "παγίδες", εφαρμόζουν πίεση στα 3/4 του γηπέδου και άλλα «τρικ», ενώ στην επίθεση πολύ δύσκολα θα δεις κάτι διαφορετικό, από αυτό το οποίο έχουν σχεδιάσει. Δε βγαίνουν από το σύστημά τους», ήταν οι επισημάνσεις του Έλληνα τεχνικού.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x