Eurobasket '09

Ε’ Όμιλος: Γαλλία-ΠΓΔΜ 83-57

Ούτε που αντιμετώπισε πρόβλημα κόντρα στην ΠΓΔΜ η Γαλλία. Οι «τρικολόρ» επικράτησαν με 83-57 των αντιπάλων τους, στο πλαίσιο της πρεμιέρας του πέμπτου ομίλου του Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας και έκαναν το «4 στα 4» στη φετινή διοργάνωση, φτάνοντας ένα βήμα πριν την οκτάδα. Με εκπληκτικές εξάρσεις και επινοήσεις από την αρχή της αναμέτρησης, οι παίκτες του Βενσάν Κολέ έφτασαν στο σημείο να προηγηθούν ακόμα και με 32 πόντους.

Ούτε που αντιμετώπισε πρόβλημα κόντρα στην ΠΓΔΜ η Γαλλία. Οι «τρικολόρ» επικράτησαν με 83-57 των αντιπάλων τους, στο πλαίσιο της πρεμιέρας του πέμπτου ομίλου του Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας και έκαναν το «4 στα 4» στη φετινή διοργάνωση. Με εκπληκτικές εξάρσεις και επινοήσεις από την αρχή της αναμέτρησης, οι παίκτες του Βενσάν Κολέ έφτασαν στο σημείο να προηγηθούν ακόμα και με 32 πόντους. Εχοντας πολλούς σκόρερ, οι "τρικολόρ" αύξαναν συνεχώς τη διαφορά, την οποία απέκτησαν από πολύ νωρίς, με τους Βαλκάνιους να δείχνουν πως δεν μπορούν να κοντράρουν σοβαρά μια δυνατή ομάδα.

Οι δυο ομάδες ξεκίνησαν νευρικά την αναμέτρηση, με τους «τρικολόρ» να προσπαθούν να παίξουν μέσα στο αντίπαλο καλάθι και τους παίκτες της ΠΓΔΜ από την περιφέρεια. Ο Πάρκερ άρχισε να κάνει τα δικά του και έδωσε ένα προβάδισμα τριών πόντων στους Γάλλους. Οι περισσότερες λύσεις των παικτών του Βενσάν Κολέ έβρισκαν καλύτερες και περισσότερες εύστοχες προσπάθειες, την ώρα που αυτοί του Γιόβιτσα Αρτσιτς σούταραν συνεχώς τρίποντα, που δεν έβρισκαν τον στόχο, οπότε το +8 ήταν αναπόφευκτο. Η άμυνα μαν του μαν των Βαλκάνιων έφεραν αποτελέσματα και οι Γάλλοι έμπαιναν όποτε ήθελαν μέσα στη ρακέτα τους. Η σύνθεση άμυνα των Γάλλων μπέρδευε τους παίκτες της ΠΓΔΜ, που αστοχούσαν σε εύκολα κοντινά σουτ, με τη διαφορά να έχει φτάσει στο +12. Οι «τρικολόρ» έκαναν πράγματα αλά ΝΒΑ και προσέφεραν άφθονο θέαμα, παίρνοντας και ένα +14, έχοντας σε καλή μέρα όλη την πεντάδα τους. Η διαφορά κυμαινόταν μεταξύ 12-14 πόντων, με το πρώτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται στο +15, χάρη στο τρίποντο του Πιετρούς.

Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τρίποντο του Πάρκερ, που έκανε το 27-9 και έβαζε τις βάσεις για μια άνετη επικράτηση των «τρικολόρ». Ο Πάρκερ έκανε ότι ήθελε και έφτασε τη διαφορά στο +22. Στη συνέχεια, έφτασε στο +25, με τον άσο των Σπερς να αποσύρεται στον πάγκο, αφού ο Αρτσιτς δεν άλλαζε την άμυνα πάνω στα ατού των αντιπάλων. Οι παίκτες της ΠΓΔΜ δεν μπορούσαν να «ξεκολλήσουν» από τους 9 πόντους και πήγαιναν για πανωλεθρία. Η διαφορά αυξανόταν συνεχώς, την ώρα που οι Γάλλοι είχαν ρίξει την αναπληρωματική πεντάδα στο παρκέ. Το 42-11 είναι ενδεικτικό των όσων συνέβαιναν. Κάποια στιγμή επήλθε χαλάρωση στις προσπάθειες των Γάλλων και ο Μάσεϊ, που μπήκε στο παρκέ, άρχισε να βρίσκει τον δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι. Πάντως, το ημίχρονο ολοκληρώθηκε στο +31 για τη Γαλλία.

Ο Μπατούμ ήταν ο άνθρωπος που σημείωσε το πρώτο καλάθι της τρίτης περιόδου, κάνοντας το 52-18. Πάντως, οι παίκτες της ΠΓΔΜ βρήκαν τις λύσεις και μείωσαν, αλλά είχαν πολύ δρόμο ακόμα να διανύσουν. Ο ρυθμός είχε πέσει πολύ και οι Γάλλοι, με σπασμωδικές ενέργειες, απλά συντηρούσαν μια διαφορά κοντά στους τριάντα πόντους. Οι άμυνες είχαν χαλαρώσει και οι παίκτες των δύο ομάδων σημείωσαν μερικά χαρακτηριστικά καλάθια, με το ματς να έχει κριθεί εδώ και πολύ ώρα. Τρία λεπτά πριν τη λήξη του τριαντάλεπτου φτάσαμε σε νταμπλ σκορ, 60-30. Ο Ντε Κολό ήταν ο πρωταγωνιστής σε μερικές χαρακτηριστικές φάσεις για τους «τρικολόρ» εκείνο το διάστημα, σημειώνοντας καλάθια από όλες τις θέσεις. Η τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε στο +32.

Η τέταρτη περίοδος ξεκίνησε με ένα 4-0 των παικτών της ΠΓΔΜ, με τον Κολέ να έχει μια «ανάμικτη» πεντάδα στο παρκέ, κάτι που ευνοούσε λίγο αυτούς του Αρτσιτς να σκοράρουν από την περιφέρεια, με τη διαφορά να πέφτει στους 26, όμως αμέσως επανήλθε αμέσως στους 30 πόντους, με ένα 4-0 των «τρικολόρ». Η διαφορά κυμαινόταν μεταξύ 32 και 30 πόντων και όλοι περίμεναν το τελικό αποτέλεσμα. Ο Μάσεϊ προσπαθούσε να κάνει κάτι για τους παίκτες του Αρτσιτς, όμως δεν μπορούσε να μειώσει πολύ. Οι Γάλλοι άρχισαν να προσφέρουν ξανά θέαμα αλά ΝΒΑ, με την τελική διαφορά να φτάνει στο +26.


ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 24-9, 49-18, 67-35, 83-57

ΓΑΛΛΙΑ: Ντιότ 2, Μπατούμ 13, Ζανό 3, Κοφί 3, Πάρκερ 13, Μποκολό 4, Πιετρούς 14, Ντε Κολό 14, Τουριάφ 4, Τραορέ 12

ΠΓΔΜ: Μιρακόφσκι, Σοκόλοφ Ντ. 9, Στεφάνοφ Ρ. 3, Στογιανόφσκι 2, Μπλαζέφσκι 3, Τασόφσκι 2, Γκετσέφσκι 9, Αντιτς 8, Μάσεϊ 9, Σαμαρτζίσκι 7


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x