Eurobasket '09

Περπέρογλου: «Έχουμε κάνει καλό ξεκίνημα»

H Εθνική ομάδα παραμένει αήττητη στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας, αλλά οι παίκτες του Γιόνας Καζλάουσκας πατάνε γερά τα πόδια τους στη γη. Αυτό έδειξε με τις δηλώσεις του το πρωί του Σαββάτου ο Στράτος Περπέρογλου.

H Εθνική ομάδα παραμένει αήττητη στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας, αλλά οι παίκτες του Γιόνας Καζλάουσκας πατάνε γερά τα πόδια τους στη γη. Αυτό έδειξε με τις δηλώσεις του το πρωί του Σαββάτου ο Στράτος Περπέρογλου.

«Σίγουρα κάναμε πολύ καλό ξεκίνημα, πετύχαμε τις νίκες που χρειαζόμασταν για να προκριθούμε στα προημιτελικά και τώρα έχουμε δύο παιχνίδια και πρέπει να κάνουμε ακριβώς το ίδιο» είπε ο φόργουορντ του Παναθηναϊκού για τη μέχρι τώρα πορεία της Εθνικής και συνέχισε λέγοντας πως η ομάδα θα πρέπει «να συνεχίσει με νίκες για να πάρουμε την καλύτερη δυνατή θέση στον όμιλο. Κρατάμε από τα τέσσερα πρώτα ματς το ότι παίζουμε καλή άμυνα, ότι έχει ανέβει η ψυχολογία μας κι αυτό είναι ίσως το πιο σημαντικό, διότι είμαστε νέα ομάδα και ήταν απαραίτητο να ξεκινήσουμε καλά το Ευρωμπάσκετ. Κι εμείς οι ίδιοι ήμασταν επιφυλακτικοί πριν έρθουμε στην Πολωνία, δεν ξέραμε το ακριβώς μπορούσαμε να κάνουμε. Ακόμα είναι αρχή, πρέπει να κρατήσουμε το κεφάλι χαμηλά και να πάρουμε τις νίκες που χρειαζόμαστε. Στα φιλικά ήμασταν ανέτοιμοι – επαναλαμβάνω είμαστε καινούργια ομάδα, όμως βελτιωνόμαστε μέρα με την ημέρα, ακόμα και εν μέσω Ευρωμπάσκετ. Στόχος μας είναι στα κρίσιμα παιχνίδια να είμαστε απόλυτα έτοιμοι».

Σύμφωνα με τον 25χρονο φόργουορντ, όμως, δεν υπάρχουν μόνο θετικά στο παιχνίδι της Εθνικής. Υπάρχουν και αρνητικά στοιχεία. «Πρέπει να βελτιώσουμε τα νεκρά διαστήματα, τα λάθη που οφείλονται στη χαλάρωση. Πρέπει να παίζουμε στον ίδιο ρυθμό καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα, αν και αριθμητικά είμαστε λίγοι γκαρντ. Με το κατάλληλο ροτέισον, μπορούμε να διατηρηθούμε φρέσκοι και στα υπόλοιπα παιχνίδια». Όσο για τα καλά; «Ειναι θετικό το ότι παίρνουμε βοήθεια απ' όλους τους παίκτες, όλοι έχουν πάρει χρόνο συμμετοχής και δείχνουν ότι μπορούν να βοηθήσουν».

Επόμενος αντίπαλος είναι η Ρωσία και ο Στράτος Περπέρογλου σχολίασε: «Η Ρωσία είναι ομάδα με ψηλά κορμιά, που τους βοηθάει να παίξουν καλή άμυνα. Είναι πρωταθλητές Ευρώπης κι έστω κι αν έχουν πολλές απουσίες, παραμένουν δυνατοί. Πρέπει να ελέγξουμε το ρυθμό, να τρέξουμε και να βγάλουμε αιφνιδιασμούς».

Ο Περπέρογλου ρωτήθηκε και για τη Γαλλία και είπε: «Είναι μια αθλητική ομάδα και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να τρέξουν, πρέπει και σε αυτό το ματς να ελέγξουμε το ρυθμό».

Και ολοκλήρωσε εξηγώντας πως δεν «έχουμε βρεθεί ποτέ πίσω στο σκορ, πρέπει να δούμε πως θα ανταπεξέλθουμε σε μία τέτοια κατάσταση. Ολα γίνονται σε ένα μεγάλο τουρνουά κι εμείς πρέπει να κτίσουμε χαρακτήρα για να είμαστε έτοιμοι στα χιαστί».

Επιμέλεια: Αντώνης Κατσίκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x